FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VICTORIA BRĂNEŞTI 2-1

ILIE FANTEZIE » Debut fericit pentru Dumitrescu

Articol de - Publicat marti, 17 august 2010 00:00

"Motanul" a rezolvat cu o "dublă" debutul lui Ilie Dumitrescu pe banca Stelei într-un meci în care Victoria Brăneşti s-a bătut cu şanse pînă la final. Vezi rezumatul partidei Steaua - Victoria Brăneşti 2-1! (video)

Sus, în tribună, micuţii Marius, Radu şi Vlăduţ cîntau de zor: "Pentru Steaua ne dăm viaţa!", mîndri de echipamentele lor roş-albastre cu numerele lui Hagi, Lăcătuş şi Dumitrescu. Jos, pe marginea terenului, fostul "optar" din Ghencea îşi acoperise numărul cu un sacou. Steaua lor a uitat aseară de "tiki-taka", preferînd un fel de direct "taka".

Mai bătăioasă, mai puţin răbdătoare şi cu Kapetanos vîrf de lance, gruparea din Ghencea a avut trei ocazii în primele 20 de minute de "dans" cu Victoria Brăneşti. Toate au avut la bază infiltrări ale atacantului grec, dar golul a cerut o acţiune colectivă. Aşa cum a fost cea din minutul 25: centrare Latovlevici de pe stînga, "cap" în 5 metri al lui Nicoliţă şi reluare în plasă Stancu. Fără marcaj, fără probleme, 1-0!

Prea aşezaseră jocul steliştii, iar nou-promovata părea victimă la zero! Un oltean de-ai lui Piţurcă a strecurat în meci un strop de dramatism. Zece minute din repriza a doua şi "centralul" craiovean Colţescu a dat penalty la contactul Geraldo - Prodan, transformat cu poftă de Olariu. Dumitrescu încă mai ţinea la calmul englezesc, chiar dacă au urmat minute în care Kapetanos, Stancu şi Cristi Tănase au părut actori într-o reclamă pentru Cernea, fostul lor coleg din Ghencea. Pînă la urmă, clipele de glorie ale portarului Victoriei au fost curmate crunt tot de Bogdan Stancu, cu o "scăriţă" din lovitură de pedeapsă (68).

Băieţii lui Ilie Stan au mai încercat o dată să dea lovitura, dar Tătăruşanu a scos superb mingea trimisă viclean de maestrul şuturilor la Brăneşti, Dorinel Popa. Marius, Radu şi Vlăduţ au plecat fericiţi acasă.

Două penalty-uri: unul uşor, altul hilar
În minutul 56, "centralul" Sebastian Colţescu a dictat uşor penalty pentru Victoria Brăneşti, după un duel în careu între stelistul Geraldo şi Ciprian Prodan. După ce a văzut reluările de la Antena 1 chiar în lojă, Gigi Becali a exclamat nervos: "Ăsta e nebun! Ce 11 metri e ăsta?!". În minutul 67, arbitrul din Craiova a dictat  extrem de uşor lovitură de pedeapsă pentru Steaua, după o presupusă împingere a lui Marincău asupra lui Kapetanos (foto 2). Cu cîteva secunde înainte, grecul fusese tras de tricou mult mai evident în suprafaţa de pedeapsă, dar Colţescu a lăsat jocul să continue!

Anghelov, nici rezervă!
Deşi la mijlocul săptămînii trecute a fost titular în "naţionala" Bulgariei în amicalul pierdut cu Rusia, în deplasare, scor 0-1, Stanislav Anghelov nu a fost oprit de Ilie Dumitrescu nici măcar în lotul de 18. Mijlocaşul de 32 ani nu a apucat încă să debuteze într-un meci oficial la Steaua, el bifînd pînă acum doar 7 minute în ultimul amical din al doilea stagiu de pregătire din Austria.

Gazonul s-a stricat
Faţă de primul meci de pe teren propriu din acest campionat, cel cu Universitatea Craiova, steliştii au fost nevoiţi aseară să joace pe un teren de o calitate îndoielnică. Pe suprafeţe mari, iarba lipsea sau era arsă. "Din cauza caniculei din ultimele două săptămîni, terenul s-a deteriorat, însă îşi va reveni dacă temperaturile vor reveni la normal", a declarat unul dintre conducătorii Stelei. Suprafaţa de joc a fost înlocuită în luna mai a acestui an.

Spionaţi de secundul lui Grasshopper
Dacă omul lui Ilie Dumitrescu, Massimo Pedrazzini, a văzut-o la lucru pe Grasshopper duminică seara, în victoria cu 2-1 de la St. Gall, aseară a fost rîndul elveţienilor s-o monitorizeze pe Steaua. Antrenorul secund al lui Ciriaco Sforza, Salvatore Romano, a fost prezent în tribune şi a luat notiţe despre jocul lui Kapetanos şi compania.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (31)
aliahmad
aliahmad  •  17 August 2010, 13:38

Arbitraj de amatori. Steaua castiga meritat, dar abia in urmatoarele trei partide vom vedea adevarata fata a echipei.

nitoimihairomeo
nitoimihairomeo  •  17 August 2010, 13:21

Ora adevarului va fi joi cu Grasshopper Zurich nu cu Victoria Branesti. Joi se vede ce este de capul nostru la toate echipele ramase in competitie si dupa aia trai naneaca!

bigbelly
bigbelly  •  17 August 2010, 11:16

Mi-a placut felul in care a fost dezvoltat jocul pe benzi, mai ales pe stanga la Dodel si Lato, Radut si Dorel Stoica leaga bine mijlocul, in sfarsit vad incredere in el insusi la Stancu care incepe sa semene a atacant de clasa. Nu mi-a placut deloc faptul ca am terminat meciul cu 3 fundasi centrali si 2 inchizatori, cand Branestiul era echipa de rotunjit golaverajul pe spatele lor. Ilie tata, esti la Steaua, uita de Galati, de Brasov, de Bacau sau de Panthrakikos...

Vezi toate comentariile (31)
Comentează
Close