FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

EXCLUSIV Îl judecă de o lună! Antrenorul riscă să rămână șomer din cauza Comisiilor: „Toți sunt influențați”

Ilie Poenaru, în stânga
Ilie Poenaru, în stânga

Articol de - Publicat miercuri, 15 martie 2023 07:22 / Actualizat miercuri, 15 martie 2023 07:45

Comisia de Disciplină l-a suspendat pe Ilie Poenaru, 46 de ani, pentru patru etape. Antrenorul a contestat sancțiunea la „Recurs”, dar a doua comisie nu mai termină procesul. Ilie e liber de contract și pedeapsa pe care o poartă îi împuținează șansele de a-și găsi un job nou

Ilie Poenaru a fost suspendat în decembrie și de atunci încă nu a reușit să parcurgă cu cazul lui cele două comisii ale Federației. Comisia de Disciplină i-a aplicat pedeapsa pe 18 decembrie. Fiindcă a durat mult până când a primit motivarea primei instanțe, Poenaru s-a putut adresa Comisiei de Recurs abia în februarie.

Gică Hagi a intervenit furibund la TV: „Pitu este pe listă, dar Ianis nu? Înseamnă că nu e important pentru Iordănescu!”
ROMÂNIA
Gică Hagi a intervenit furibund la TV: „Pitu este pe listă, dar Ianis nu? Înseamnă că nu e important pentru Iordănescu!”

Îl judecă de o lună pe Ilie Poenaru

De atunci, recursul lui tot e judecat fără să apară vreun verdict! Ilie a condus o singură formație în sezonul acesta, pe UTA, și ar mai avea dreptul să semneze cu o altă echipă, doar că suspendarea rămasă în vigoare îi scade șansele de a fi angajat undeva. 

„Au fost cluburi care m-au contactat. Faptul că ar trebui să stau în tribună în primele patru meciuri contează, îi influențează pe toți cei care intră în discuții cu mine”, explică antrenorul.

Ce i se reproșează lui Ilie Poenaru: „Prea te-ai comportat ca un «principal»!”

Comisia de Disciplină l-a suspendat pe Poenaru când el fusese deja demis de la UTA, așa că nu a executat nicio etapă din pedeapsa care i-a fost fixată. Sancțiunea a rămas valabilă și le sperie pe cluburile care ar fi interesate de serviciile sale. Ilie speră să scape de suspendare sau măcar să obțină o reducere a ei.

În motivare, prima comisie a susținut că el „a transmis indicații în timpul partidelor ca un antrenor principal”. Adică a petrecut prea mult timp la marginea terenului și s-a comportat, în general, ca șef al staff-ului tehnic, în condițiile în care el posedă doar licența A, de secund. „Principalul” din acte e Marin Dună, posesor al licenței Pro, calificarea maximă din antrenorat.

Îl judecă de o lună! Antrenorul riscă să rămână șomer din cauza Comisiilor: „Toți sunt influențați”
122 de meciuri pe prima scenă are Poenaru, cele mai multe la Clinceni

Regulamentul prevede că trei persoane au dreptul să dea indicații: directorul tehnic, antrenorul principal și secundul. Fără să specifice cât timp are voie fiecare dintre ei să petreacă la marginea terenului.

Federația a aprobat în Comitetul Executiv o regulă potrivit căreia tehnicienii precum Dună, care folosesc licența Pro pentru a fi secunzii unora care nu sunt calificați ca „principali”, să fie suspendați pentru doi ani, iar cluburile care-i angajează să fie amendate. 

VIDEO. Toate detaliile înaintea „decisivului” pentru play-off, Sepsi - FCU Craiova:

Mai multe articole de actualitate:

Ioanițoaia: „Nu-ți spunea ce schimbări să faci?”. Antrenorul a reacționat în direct: „Vă jur cu mâna pe Biblie!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Ioanițoaia: „Nu-ți spunea ce schimbări să faci?”. Antrenorul a reacționat în direct: „Vă jur cu mâna pe Biblie!”
Tocmai a refuzat o propunere din Liga 1 și e dispus să negocieze cu FCSB: „Spun clar!”
FCSB
Tocmai a refuzat o propunere din Liga 1 și e dispus să negocieze cu FCSB: „Spun clar!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
valihaita
valihaita  •  15 Martie 2023, 10:32

Misto explicatia : '' Prea te-ai comportat ca un principal''! Si burleanu ar trebui sa fie demis pe motivul ca ''Prea s-a comportat ca un sef FRF '' !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează