FOTBAL  »  Superliga  »  UTA ARAD

VIDEO EXCLUSIV Ilie Poenaru dezvăluie culisele excluderii lui Desley Ubbink de la UTA: „Și-a bătut joc! Ce a făcut cu FCSB a umplut paharul”

Desley Ubbink (albastru) a fist exclusdin lotul celor de la UTA Arad, atunci când Ilie Poenaru activa la gruparea arădeană
Desley Ubbink (albastru) a fist exclusdin lotul celor de la UTA Arad, atunci când Ilie Poenaru activa la gruparea arădeană

Articol de GSP - Publicat marti, 22 noiembrie 2022 12:12 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2022 15:36

Ilie Poenaru (46 de ani), fostul antrenor al celor de la UTA Arad, a povestit, în direct la GSP Live, toate detaliile din spatele excluderii lui Desley Ubbink (29 de ani) din lotul formației arădene, pe vremea când activa la gruparea din vestul României. 

VIDEO. UTA. Culisele excluderii lui Ubbink din lot. Ilie Poenaru: „Asta a fost picătura care a umplut paharul”

Ilie Poenaru: „Ubbink a fost primul jucător cu care am discutat când am ajuns la UTA”

„În orice vestiar din lumea asta este clar că există nemulțumiri. Sunt jucători care nu joacă, care nu joacă destul. 

Când am ajuns la echipă (n.r. la UTA Arad) am impus niște reguli. Toți trebuie să accepte regulile pe care le impun, disciplina pe care o cer, indiferent de numele jucătorului. La mine primează grupul, nu jucătorul. 

FCSB are oferte pentru trei titulari! » Contactat de GSP, Gigi Becali a dezvăluit sumele de la negocieri: „De asta depinde totul”
FCSB
FCSB are oferte pentru trei titulari! » Contactat de GSP, Gigi Becali a dezvăluit sumele de la negocieri: „De asta depinde totul”

Ubbink a fost un caz mai special, poate mai special decât al lui Claudiu Keșeru. În momentul în care am ajuns la UTA, i-am spus domnului Meszar (n.r. unul dintre conducătorii echipei) să îi prelungească contractul lui Ubbink, pentru că era un jucător care îmi plăcea, care mi-a pus probleme pe oriunde am antrenat. 

Cred că Ubbink a fost primul jucător cu care am vorbit când am ajuns la UTA. Mi-a spus că jucând 4-3-3, cu el în banda dreaptă, nu dă randament și că poziția lui preferată e cea de număr 10. I-am zis că o să jucăm 4-2-3-1, cu el în spatele vârfului. 

În momentul în care am plecat în cantonament în Slovenia, a venit o ofertă pe numele lui de la Craiova (n.r. CS Universitatea Craiova). Din acel moment, s-a rupt totul. Ubbink mi-a zis că vrea să plece la Craiova, că asta e șansa lui, că nu mai e cu gândul la UTA, că nu mai știe când va mai prinde o asemenea ofertă, că are o vârstă. 

I-am zis atunci că el o să fie singurul căruia nu o să îi aduc concurență. În cantonamentul din Slovenia, a fost oscilant în pregătire. I-am zis: «Rămâi aici, joacă, pentru că vrem să devenim un club puternic și îți promit că dacă până în iarnă vei avea cifre, vei juca foarte bine, voi vorbi cu domnul Meszar și te voi lăsa să pleci undeva mai bine decât la Craiova. Ești dator față de acest club, planurile le-am făcut cu tine în echipă și nu pot să aduc un jucător de valoarea ta într-o perioadă atât de scurtă».

Până la urmă, mi-a zis că nu mai poate continua. Am vorbit cu domnul Meszar, care mi-a zis că venise o ofertă din partea Craiovei de 50.000 de euro. Domnul Meszar a zis că este o ofertă jignitoare, care nu se ridică la nivelul jucătorului”, a declarat Ilie Poenaru, la emisiunea moderată de Costin Ștucan.  

Ilie Poenaru: „L-am băgat primele 3 etape titular și nu s-a văzut deloc, nu a produs nimic”

„În cele 12 zile de cantonament din Slovenia nu s-a pregătit bine. L-am băgat primele 3 etape titular și nu s-a văzut deloc, nu a produs nimic. A venit din nou la mine și i-am spus domnului Meszar să îl lase să plece. Cei de la Craiova au mărit oferta la 70.000 de euro și clubul și-a dat acceptul să plece, cu toate că cerea alți bani. 

I-am spus că îl las să plece, dar nu mai depinde de mine acest lucru, că trebuie să vorbească cu agenții, cu cei din conducere. După ce Balint a plecat de la Craiova (n.r Laszlo Balint), Craiova nu a mai vrut să facă acest transfer. 

A venit la mine în birou și mi-a zis că nu se mai gândește la transfer, că se va antrena cu sufletul, cu inima. La nici două săptămâni de zile să îmi spui asta după ce mi-ai zis ce mi-ai zis...

Era un jucător care îmi plăcea și aveam încrederea asta oarbă în el. I-am spus că trebuie să își aștepte rândul, pentru că pierduse mare parte din pregătire. Multă lume nu știe, dar Ubbink s-a antrenat separat vreo 4-5 zile, de teamă să nu se accidenteze. 

După aceea, am început să îl folosesc și în 12 etape a avut numai un asist. De aici a venit supărarea lui, că eu una spun și alta fac. Dacă eu te bag titular și nu produci nimic, nu am ce să fac. Era clar că a avut un blocaj la nivel mental. 

El nu se mai antrena normal. Se antrena 2-3 zile pe săptămână la 100%. Când simțea că nu va mai fi titular nu mai forța. Nu am avut vreo ceartă cu el. Cei din conducere mi-au spus că nici ei nu vor să mai continue cu el și că în iarnă vor ajunge la un acord cu el și îl vor lăsa să plece.

 Și atunci și eu am zis că de ce nu să cresc un copil, să îi dau minute să joace. Însă eu tot îl băgam să joace. Speram că va răbufni într-un final și va da totul pentru echipă. 

Ceea ce a făcut la meciul cu FCSB a fost picătura care a umplut paharul. Am anunțat conducerea că vreau să îl exclud din lot, pentru că nu vreau să își bată joc de munca colegilor. Îmi aduc aminte de un contraatac in care erau el cu Jobello și cu Keșeru și el în loc să paseze s-a dus in lateral, a dat mingea in aut și din acel aut am primit gol”, a mai spus Ilie Poenaru. 

Citește și:

Cel mai mare salariu din fotbalul românesc! Suma încasată de Istvan Kovacs de la FIFA pentru o lună de Mondial

Instanța a avut pe masă planul care o poate salva pe Dinamo, dar a amânat pronunțarea. Ultimele informații

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează