FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

EXCLUSIV Primul antrenor demis în Liga 1 în noul sezon? Ultimatum din partea conducerii: „Îi mai dăm o șansă”

Academica Clinceni nu are niciun punct după cinci etape / foto: Bogdan Bălaș
Academica Clinceni nu are niciun punct după cinci etape / foto: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat duminica, 15 august 2021 13:10 / Actualizat duminica, 15 august 2021 16:37

Ilie Poenaru, antrenorul Academicii Clinceni, zero puncte după cinci etape, ar putea fi demis etapa viitoare, dacă pierde și meciul cu Chindia, din deplasare. Primarul din Clinceni: „Îi mai dăm o șansă”.

Ilie Poenaru (44 de ani) ar putea fi primul antrenor demis din noul sezon. Tehnicianul care a dus Academica Clinceni în play-off-ul Ligii 1, campionatul trecut, a primit un avertisment public din partea primarului din Clinceni, Adrian Budeanu, nemulțumit de evoluția echipei ilfovene, cinci înfrângeri în primele cinci etape (0-2 cu Sepsi, 1-2 cu CFR Cluj, 1-3 cu Dinamo, 1-2 cu FCU Craiova, 0-1 cu FC Voluntari). 

Clubul Academica Clinceni este finanțat in totalitate de la bugetul local al comunei din Ilfov. 

Vine un ciclu în viața unei echipe când trebuie să te desparți” a anunțat edilul într-un interviu acordat pentru GSP.RO.

Adrian Budeanu: „Nu ai ce să faci dacă nu apar rezultate”

- Bună ziua, domnule Budeanu. Postul lui Ilie Poenaru este în pericol? 
- Deocamdată, nu. Îi mai dăm o șansă. Vedem ce va fi la meciul următor, cu Chindia. Poenaru a avut stabilitate, liniștea necesară să lucreze la Clinceni. Au mai fost perioade când n-au fost rezultate, dar și-a făcut treaba, a muncit. Dar, se pare, că vine un ciclu în viața unei echipe când trebuie să te desparți. 

Nu ai ce să faci dacă nu apar rezultate. Sunt deja cinci înfrângeri. Normal, trebuia să avem 9 puncte în primele cinci etape. Am jucat cu Dinamo, care știm în ce situație este, cu FCU Craiova, acasă, și cu Voluntari, care nu ne-a dominat deloc. Am luat gol pe greșeală de marcaj. Nu putem emite pretenții cu CFR Cluj sau cu Sepsi, în prima etapă. Vom face o analiză. Luni ne întâlnim și se va lua o decizie la nivel de club. Criza se adâncește pe zi ce trece. Nu jucăm nimic.

- Unde credeți că sunt problemele la echipă? 
- Stăm rău cu pregătirea fizică. Nu mi se pare normal. Au trecut deja două luni de pregătire și vii să ne spui în continuare că nu sunt în parametri. Se greșește undeva, clar, la pregătirea fizică. Jucătorii au pulsul foarte ridicat. N-ai voie să fie situația asta. Trebuie să fi deja integrat în echipă, după două luni. L-am văzut pe Vanzo, când au dat testul Cooper, era ultimul. Clar, băiatul nu făcuse pregătire. 

Dar au trecut deja două luni, trebuie să fii foarte bine pregătit fizic. Greșim undeva. Problemele sunt la cei doi preparatorii fizici (n.r. Ionel Colonel și Adrian John Ene). S-ar putea să intervină schimbări la staff-ul tehnic dacă nu apar rezultate. E normal, dacă luăm bătaie în fiecare etapă. 

Dacă ne uităm pe lot, am păstrat cam trei sferturi din lot. I-am pierdut pe Cordea, pe Rusescu, pe Chunchukov, jucători importanți. Au fost aduși însă alții jucători, care ar trebui să intre în echipă, dar se integrează greu, în special cei străini. Fiecare jucător a fost dorit și acceptat de antrenorul Ilie Poenaru.

Primul antrenor demis în Liga 1 în noul sezon? Ultimatum din partea conducerii: „Îi mai dăm o șansă”
Ilie Poenaru ar putea fi dat afară de la Academica Clinceni

Adrian Budeanu, primar Clinceni: „Salariile sunt la zi”

- Cât de acute sunt problemele financiare la Academica, se desființează echipa? 
- Nu se pune problema ca echipa să-și întrerupă activitatea. Academica Clinceni a început din aprilie - mai un program de a căuta sponsori. A trimis tot felul de solicitări, cu prezentarea clubului, la diverse firme. Chiar și asocieri. A fost, la un moment, și o discuție de asociere cu Astra Giurgiu, care nu s-a concretizat. Acum trei-patru luni.

- Sunt restanțe salariale? 
- Nu, salariile sunt la zi. Cele pe iunie sunt plătite, iar cele din iulie vor fi achitate pe finalul lunii august. Academica nu are niciun fel de probleme financiare. Avem de încasat drepturile TV, o parte în noiembrie, o parte în ianuarie. Deci, mai sunt bani de luat. Nu ne putem baza însă doar pe banii din drepturile TV, nu sunt suficienți, de aceea căutăm sponsori. 

Avem, de asemenea, un proiect de finanțare depus la Consililiul Județean Ilfov, care urmează să fie aprobat după rectificarea bugetară. Sunt speranțe și de acolo să ne asigure o parte din buget pentru cheltuielile organizatorice, cantonamente, deplasări.

După acest start de coșmar, obiectivul Academicii Clinceni este salvarea de la retrogradare. Ce putem visa, n-am luat un punct în cinci etape? Anul trecut aveam șase puncte după cinci etape, stăteam destul de bine. Nu am început așa de rău cum declara antrenor - Adrian Budeanu, primar Clinceni

Gazonul din Clinceni, în reparații 

Academica Clinceni va disputa următorul meci de acasă, cel cu Mioveni, din etapa 7-a, pe teren neutru, deoarece suprafața de joc de pe stadionul local a intrat în reparații. 

„Vom juca pe arena Dinamo sau la Călărași. Gazonul din Clinceni este deplorabil. Au început deja lucrările pentru drenaj și încălzire a gazonului. Am profitat și de faptul că se va întrerupe campionatul pentru meciurile naționalei din septembrie", a declarat primarul din Clinceni, Adrian Budeanu

Clubul recunoaște problemele dezvăluite de GSP: „Datoriile ne ajung din urmă”

EXCLUSIV Situație critică la un club din Liga 1! Anunță că nu își poate continua activitatea

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
observator_federal
observator_federal  •  15 August 2021, 17:55

Cică "I-am pierdut pe Cordea, pe Rusescu, pe Chunchukov, jucători importanți"... Despre "rezerva" Markovic care v-a adus puncte decisive, nimic?

rocky5
rocky5  •  15 August 2021, 15:43
Postat de danut__71 pe 15 August 2021, 15:30

desfiintare placuta!

Să se ducă la gârlă unde le e locul si să lase Petrolul, Brașovul, Șepcile roșii sau alte echipe cu tradiție in prima ligă! Cat despre Poenaru, nici o grijă, e viitorul "principal" de la fcsb!

elgabri
elgabri  •  15 August 2021, 15:39

Nu oare cumva pe acest antrenor il preamarea ti in sezonul trecut ba chiar l ati promovat ca e cel mai bun??

Vezi toate comentariile (11)
Comentează