FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Impresarul lui Bogdan Planic îl avertizează pe Gigi Becali: „Dacă faci asta, Man și Coman pleacă GRATIS”

Zvonko Milojkovic susține că jucătorii lui Gigi Becali, printre care și vedetele Man și Coman, pot deveni liberi de contract, dacă patronul de la FCSB se folosește de forță majoră să dea afară renegații.
Zvonko Milojkovic susține că jucătorii lui Gigi Becali, printre care și vedetele Man și Coman, pot deveni liberi de contract, dacă patronul de la FCSB se folosește de forță majoră să dea afară renegații.

Articol de - Publicat vineri, 27 martie 2020 17:32

Zvonko Milojkovic, impresarul sârb care îi reprezintă pe Bogdan Planic, de la FCSB, și pe Uros Ciosic, de la Craiova, critică strategia cluburilor din România și vorbește despre o diferență șocantă: Steaua Roșie e de doi ani în grupele Champions League, deși încasează numai 100.000 de euro din drepturile TV pentru campionat, în vreme ce în România o nou-promovată primește 1.400.000 de euro.

- Salut, Zvonko! FCSB a trecut la înjumătățirea salariilor și îl ai acolo pe Planici. A semnat sau semnează și el pentru reducere?
- Nici nu știu dacă a semnat sau nu. Eu am vorbit cu Planici și i-am explicat care e cadrul legal din momentul de față, mai departe decide singur. I-am spus: "Legal, clubul nu are cum să-ți reducă salariul dacă tu nu vrei. Accepți scăderea? Semnezi că renunți la banii tăi! Eu nu mă supăr dacă semnezi, că doar nu sunt banii mei!".

Scandal în vestiarul FCSB, după ce Florin Tănase a semnat pentru reducerea salariului: „TRĂDĂTORULE!”

"Poate Messi să demisioneze și să plece la Real?"

- E adevărat că jucătorii sunt protejați...
- Uite ce e, am citit pe siteuri că s-a discutat inclusiv despre forță majoră. Au fost conducători care au spus că scad salariile fiindcă e un caz de forță majoră. În lege, forța majoră se referă la războaie, la cutremure, nu la coronavirus. Dar să presupunem că ar avea dreptate conducătorii. Forța majoră nu poate să funcționeze numai pentru angajator, ea devine valabilă pentru ambele părți din contract!

- Adică Man și Coman ar putea cere să devină și ei liberi dacă un club se folosește de forța majoră pentru a rezilia contracte.
- Exact! Cluburile rup contracte fiindcă e forță majoră? Atunci și fotbaliștii care vor devin liberi și pleacă gratis oriunde! Nu poate fi forță majoră doar în favoarea cluburilor! Nu există în momentul ăsta vreo lege pe baza căreia să fie scăzute salariile jucătorilor. Așa ceva s-ar putea face unilateral numai dacă ar hotărî FIFA să fie înjumătățite toate salariile. Atunci, da, toate salariile din fotbal scad la jumătate! Altfel nu se poate face fără acordul părților. În fotbal, Guvernul e FIFA, contractele jucătorilor se supun regulilor pe care le stabilește instituția asta, că fotbaliștii au alt statut decât angajații normali.

- De ce să aibă alt statut față de al oamenilor obișnuiți?
- Tu, dacă vrei să pleci la DigiSport, demisionezi și Gazeta nu are cum să te împiedice, că demisia e un act unilateral. Man și Coman pot să demisioneze și ei și să semneze contracte în Anglia? Nu au cum, ei sunt captivi în contractele pe care le au, se pot muta doar cu transfer agreat de FCSB. Messi poate să demisioneze de la Barcelona și să plece la Real? Nu! Și atunci, din moment ce jucătorii sunt prinși în contractele de activitate sportivă, e normal ca ele să fie respectate până la capăt și de către cluburi.

- Sună logic și argumentul patronilor din fotbal: "Dacă nu acceptați scăderea salariilor, falimentăm!".
- Și? Cine nu are bani să treacă peste criza asta să pună lacătul și gata! Care e problema? Te obligă cineva să fii patron de club de fotbal? Ai bani, continui. Nu mai ai, închizi și te lași. Și toți jucătorii devin liberi. Dar de ce nu mai au cluburile bani?

- Cum de ce? Nu mai sunt meciuri, sponsorii se retrag, probabil vor fi sancțiuni și din partea televiziunilor.
- Vrei să-ți zic ceva să leșini de râs, să cazi din picioare?

"Nu vă mai văitați că sunteți români!"

- Sper să nu leșin, dar spune-mi.
- Știi cât încasează un club din Serbia din drepturi TV? Între 50.000 și 100.000 de euro pe sezon. La voi cât valorează drepturile?

- 28 de milioane de euro anual.
- Și atunci de ce cluburile din România nu mai au bani? În Serbia nu a pus niciun club problema scăderii salariilor. Și Partizan cu Steaua Roșie au salarii mari, peste ce se plătește în Liga 1 din România. Cu zecile de milioane de euro pe care le aveți în plus ce ați făcut? Aveți performanțe mai mari? Steaua Roșie e de doi ani în grupele Champions League, deci nu aveți! Produceți fotbaliști mai mulți și mai buni? Românii pleacă în străinătate și apoi se întorc și se plâng "nu ne foloseau antrenorii fiindcă suntem români!". Dar când v-au cumpărat cluburile alea pe milioane de euro v-au crezut chinezi, nu români? Oamenii ăia știau că sunteți români și când au dat bani mulți pentru voi. Ai auzit de Vlahovici și de Milenkovici?

- Atacantul și fundașul central de la Fiorentina.
- Da, joacă amândoi titulari. Primul are 20 ani, al doilea are 22 de ani. Crezi că antrenorul îi folosește fiindcă sunt sârbi? Nu, îi bagă fiindcă sunt mai buni decât sunt italienii! Și pentru că amândoi muncesc. În Serbia nu există niciun club privat și toată lumea muncește ca să producă fotbaliști și să îi vândă, pentru că doar așa funcționează cluburile. Voi, în România, tremurați toți că pierdeți drepturile TV!

- Parcă e un club privat, Ciukariciki.
- Nu. Tu știi ceva, dar nu ai informația până la capăt. Ciukariciki are un finanțator care investește, dar nu e club privat, acea persoană e doar sponsor, nu e acționar. Toate cluburile țin de ministere, de primării. Steaua Roșie Belgrad avea acum trei ani și jumătate datorii de 60 de milioane de euro, azi e pe zero sau chiar cu un mic profit.

- Pentru că a salvat-o Gazprom.
- Nu e adevărat, Gazprom plătește doar șapte milioane de euro anual. Steaua Roșie a reformat tot clubul și tot lotul atunci și a făcut lucrurile cu cap. În primul an după reformă a mers în grupele Europa League, în următorii doi ani s-a dus în grupele Champions League. A avut și noroc în preliminarii, dar dacă ești slab și nu te pricepi la fotbal, nu te poate salva norocul!

"Datoria mea e să-mi informez jucătorii despre condițiile legale care îi privesc. Mai departe, eu n-am cum să-i spun lui Planici "nu renunța la banii tăi, nu semna!". Aaa, dacă ar semna că donează către FCSB banii mei, da, atunci m-aș putea supăra!"

"În Serbia se vorbește despre carantină totală, 24 de ore din 24, în următoarele două săptămâni. Asta înseamnă că nu mai ai voie să mergi nicăieri, nici la supermarket, nici la farmacie. Până acum a funcționat regula aceasta doar de seara până dimineața, pe zi a avut voie să iasă lumea din case"

Zvonko Milojkovici, impresar

CORONAVIRUS. Cum te infectezi, cum se răspândeşte virusul, ce complicaţii pot apărea

Citește mai multe știri despre FCSB:

Peluza Cătălin Hîldan, ironii pe Facebook: „Ăsta e singurul Dinamo - Steaua din această perioadă”

Ce criză? Nike îi transferă pe Florinel Coman şi Florin Tănase! Câți bani iau jucătorii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (17)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  28 Martie 2020, 11:42

Domnul jurnalist comparati mere cu pere...Tot spatiul ex-iugoslav este o altfel de lume...Nu tot ce este acolo merge si la noi...Cum ar fi daca la Bucuresti ar fi un primar ca la Belgrad?

blatistudinovidiu
blatistudinovidiu  •  28 Martie 2020, 06:42
Postat de partea47mea pe 28 Martie 2020, 06:31

In sfarsit, usor usor incepe sa se scrie si adevaruri. Acum va intreb si eu, daca echipele din Serbia tin de ministere, cum de joaca in cupele Europene? Vai m a m a noastra de tara de b a n d i t i!

Ai văzut tu scris vreun text de lege? Doar afirmații cum ca “cluburile departamentale“...

steauanuefcsb
steauanuefcsb  •  28 Martie 2020, 06:36
Postat de partea47mea pe 28 Martie 2020, 06:31

In sfarsit, usor usor incepe sa se scrie si adevaruri. Acum va intreb si eu, daca echipele din Serbia tin de ministere, cum de joaca in cupele Europene? Vai m a m a noastra de tara de b a n d i t i!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează