FOTBAL  »  Superliga  »  CUPA UEFA / ELFSBORG - DINAMO ( IN TUR 1-2), JOI, ORA 20:00, PRIMA TV / STIREA 41

In tara linistii

Articol de GSP - Publicat joi, 04 octombrie 2007 00:00

Boras impresioneaza prin viata sa simpla, curata, decupata din trepidanta lume de azi. "Bine ati venit in Boras! Ne bucuram sa traim viata in liniste", este unul dintre mesajele de intimpinare ale localnicilor adresate strainilor. Situat la doar 60 de kilometri de Goteborg, Boras este o urbe de tip nordic. Parca ai fi intr-o statiune montana, probabil si din cauza aerului pe care-l respiri, dar si a atitudinii localnicilor, care, si cind merg pe strada, o fac molcolm, de parca ar fi in vacanta. Locuitori putini, in jur de 100.000, strazi pavate cu piatra si curate, "murdarite" doar de frunzele toamnei, liceeni blonzi care mai anima viata oraselului. Hirtii pe asfalt? Ce-i aia? Mucuri de tigara? Nu prea se fumeaza, un pachet ajunge si la 6 euro. Boras este cunoscut fiindca joaca un rol important, de secole, in industria textila a tarii, de aceea simbolul urbei sint doua foarfece.

Viata incepe a se face simtita o data cu ora 10:00, cind se deschid magazinele. In jurul orei prinzului se simte intr-adevar ca sint oameni in oras. Sint ceasurile cind pustii ies de la scoala si colinda strazile in pas de promenada, mai ales daca sint 18 grade Celsius, cum era ieri. Seara, dupa ora 19:00, linistea deplina se reinstaleaza, iar doua ceasuri mai tirziu singurele care mai dau impresia ca Borasul este populat sint luminile de la geamuri. "N-avem timp de distractie seara sau noaptea. A doua zi devreme ne trezim si muncim. Distractia noastra e sa petrecem timpul liber acasa, cu familia", sustin localnicii. Boras este la 2.546 de kilometri de Bucuresti. O alta lume, o alta educatie, o alta civilizatie.

Interes scazut
Echipa de fotbal, campioana a Suediei, este mindria orasului, desi locuitorii au ca favorit hocheiul. De aceea, jucatorii lui Elfsborg se temeau ieri ca stadionul lor, cu o capacitate de 17.800 de locuri, va fi umplut cel mult pe jumatate. Un bilet la meciul din aceasta seara costa 300 de coroane suedeze, aproximativ 33 de euro. Cam scump pentru Romania, dar relativ ieftin pentru o tara nordica. Mai ales ca venitul mediu in Boras depaseste 7.000 de euro pe luna. Se asteapta ca pe linga suporterii "ciinilor", ce vor veni de la Bucuresti, in jur de 200, sa mai vina aproximativ inca pe atit dintre romanii stabiliti in Suedia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează