FOTBAL  »  Superliga  »  CONDAMNARE

Încă o condamnare pentru „Pinalti”, în primă instanță » 4 ani și 9 luni de închisoare pentru fostul patron al Ceahlăului

Gheorghe „Pinalti
Gheorghe „Pinalti" Ștefan (68 de ani), fost primar la Piatra Neamț și fost conducător al echipei de fotbal Ceahlăul, a primit o nouă condamnare: 4 ani şi 9 luni de închisoare

Articol de GSP - Publicat marti, 12 octombrie 2021 20:23 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 20:41

Gheorghe Ștefan (68 de ani), fost primar la Piatra Neamț și fost conducător al echipei de fotbal Ceahlăul, a primit o nouă condamnare: 4 ani şi 9 luni de închisoare în dosarul fraudării Poştei Române. Decizia de azi nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

La mai puțin de o lună de la condamnarea din dosarul Giga TV (4 ani și 6 luni), Gheorghe Ștefan, cunoscut fanilor fotbalului drept „Pinalti”, a fost condamnat azi de Tribunalul București la 4 ani și 9 luni de închisoare în dosarul privind fraudarea Companiei Naționale Poșta Română. Motivul? Trafic de influență și spălarea banilor, informează Agerpres

În mai 2017, „Pinalti” primea 8 ani de închisoare pentru aceleași acuzații. Ulterior, Curtea de Apel a rejudecat cazul. În acelaşi dosar, Florin Ciobotaru, fost director general adjunct al Poştei, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în vreme ce fostul director general al Poştei Române Dan Toader şi oamenii de afaceri Marian Constantinof şi Emmanouil Sorillos au fost achitaţi. 

Totodată, instanţa a decis ca Florin Ciobotaru şi Cosmin Mihăilescu să plătească Poştei Române despăgubiri în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro. De asemenea, instanța a constatat că „Pinalti” a plătit suma de 117.00 de euro prejudiciu, iar acestuia i-au fost confiscate alte 120.000 de euro.

Gheorghe Ștefan are 4 condamnări definitive!

Gheorghe Ștefan e obișnuit cu problemele în justiție. Până acum, a fost condamnat de mai multe ori:

  • În 2016, a fost condamnat la 6 ani de închisoare în dosarul Microsoft;
  • În 2017, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării ilegale a PDL;
  • În 2018, a fost condamnat definitiv la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare într-un dosar de spălare de bani și acte ncompatibile cu funcția;
  • În 2021, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul Giga TV.

Gheorghe Ștefan a ieșit prima oară din închisoare în 2017, după 297 de zile de detenție cumulate cu 235 de zile de arest preventiv, conform Mediafax. Încarcerat din nou, el a ieșit la final de 2018 după alte 140 de zile. În 2019 a fost achitat, din lipsă de probe, într-un alt dosar, iar în dosarul „Fabrica de Timbre” a primit, în primă instanță, 3 ani și 9 luni de închisoare de la Tribunalul București în același an. Ștefan s-a retras, de când au început problemele penale, din viața publică.

Dumitru Dragomir, povești despre vremea când juca poker: „Nici Iosefini nu făcea cu cărțile ce făcea Pinalti”

Citește mai multe știri de actualitate:

GSP a aflat de ce vrea să plece Rădoi » Informații din culise: ce l-a deranjat cel mai mult pe selecționer

Diferență uriașă » Situația vaccinaților la FCSB, CFR Cluj și CSU Craiova

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează