FOTBAL  »  NATIONALA  »  DEZVĂLUIRI

EXCLUSIV GSP a aflat de ce vrea să plece Rădoi » Informații din culise: ce l-a deranjat cel mai mult pe selecționer

CULISE. Anunțul lui Mirel Rădoi, că nu va conduce echipa și la barajul pentru Mondiale, e dovada nemulțumirilor sale că șefii de la Casa Fotbalului nu au avut încredere să-l lase să-și continue mandatul, mai ales după înfrângerea din Armenia.
CULISE. Anunțul lui Mirel Rădoi, că nu va conduce echipa și la barajul pentru Mondiale, e dovada nemulțumirilor sale că șefii de la Casa Fotbalului nu au avut încredere să-l lase să-și continue mandatul, mai ales după înfrângerea din Armenia.

Articol de , - Publicat marti, 12 octombrie 2021 17:53 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 18:16

CULISE. Anunțul lui Mirel Rădoi, că nu va conduce echipa și la barajul pentru Mondiale, e dovada nemulțumirilor sale că șefii de la Casa Fotbalului nu au avut încredere să-l lase să-și continue mandatul, mai ales după înfrângerea din Armenia.

Tocmai când România a reușit să ajungă pe locul 2, de baraj, în lupta pentru calificarea la Mondialul 2022, după victoria cu Armenia, selecționerul Mirel Rădoi a anunțat sec: "Din noiembrie, după ultimul meci din preliminarii, naționala să-și caute alt antrenor".

Nimic nu pare să poată schimba decizia tehnicianului, care a mai spus că "prelungirea contractului și pentru baraj nu se poate face acordul meu. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea".

El a adăugat că își dorește să preia o echipă de club, să antreneze zi de zi, inclusiv în Liga 1 "dacă mi se propune un proiect serios, nu unul în care să fiu dat afară după trei luni"

"Mirel Rădoi nu a vrut să preia echipa la barajul cu Islanda"

Membri din Comisia Tehnică FRF au explicat că "nu este o noutate cu aceste contracte încheiate până la finalul unor preliminarii, după care se prelungesc. La fel a fost și cu Contra. Nimeni nu se aștepta ca un antrenor să nu continue și la eventualele baraje. După înfrângerea cu 5-0 din Spania, Contra a renunțat, deși s-ar fi dorit ca el să ducă echipa și la barajul cu Islanda". 

Aceleași surse au continuat: "În acel moment a trebuit să ne gândim la viitorul naționalei. Iar viitorul era legat de naționala U21, care făcuse acea semifinală de Euro în 2019, cu Mirel Rădoi. Alegerea lui era logică. El nu voia să preia naționala de la barajul cu Islanda, dar nici noi nu puteam căuta un antrenor pentru numai trei luni. Așa că, până la urmă, Rădoi a acceptat. Urma să joace barajul, apoi să se ducă la Olimpiadă, în vara lui 2020, dupa care să intre în Liga Națiunilor. Avea câteva meciuri la dispoziție să creioneze echipa, să aducă tinerii, pentru a începe preliminariile mondiale. Dar pandemia a dat totul peste cap. E o chestiune de orgoliu, aici. Băieții ăștia, Contra, Rădoi, au bani, nu-i interesează partea financiară. Ei nu știu să gestioneze criticile. Noi tot sperăm că el se va răzgândi".

Discuție decisivă cu Stoichiță

Surse federale susțin că Rădoi ar fi răbufnit acum, când echipa stă bine în clasament, în urma unor mai vechi nemulțumiri și critici, chiar din partea federalilor. După înfrângerile cu Islanda, Norvegia și Austria, ar fi fost pus să dea un raport amănunțit la FRF, apoi fiindcă până acum nu i s-a propus prelungirea contractului și pentru baraj: "E deranjat că cei din conducere nu au avut încredere în el și au așteptat aceste ultime meciuri să vadă ce se întâmplă." 

În următoarele zile, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice, va avea o întâlnire cu Mirel Rădoi pentru a-l convinge să conducă echipa la baraj. Pare însă extrem de greu să-l întoarcă din drum pe selecționer acum, după ce acesta a făcut anunțul fără echivoc că pleacă, "indiferent dacă am fi fost pe locul 1 și mergeam direct la Mondial". 

Într-un comunicat oficial, Mihai Stoichiță preciza că "în continuare avem încredere că echipa națională se poate califica la turneul final și ne dorim ca Mirel Rădoi să fie alături de ea și la jocurile de baraj, unde vom ajunge cu două victorii în luna noiembrie".

Jucătorii încearcă să-l convingă să rămână

Tot surse federale afirmă că jucătorii, surprinși și ei de decizia lui Mirel Rădoi, încearcă să-l determine să continue la națională și la barajele din luna martie 2022: "Fotbaliștii sunt foarte atașați de el, mai ales cei de la fosta echipă U21, dar nu numai. Îi tot dau mesaje, sperând că-l vor convinge".

Se gândea la demisie la Erevan

La finalul meciului pierdut în Armenia (2-3), Mirel Rădoi spunea că "în momentul de față, am un sentimentul legat de demisie. L-am avut imediat după meci, îl am și acum. Vreau să mai treacă o perioadă de timp, e clar că o să avem o discuție zilele acestea".

După o lună și jumătate, în mai, a revenit: "Am avut câteva discuții sincere cu Federația în care am explicat ce s-a întâmplat, cum vedem noi soluțiile pentru viitor și le-am spus că atunci când nu vor mai avea încredere în staff-ul nostru, în ideile noastre, în acest proiect, nu vom sta să ne legăm de nicio clauză. Eu, dacă nu aveam încredere, nu mă aflam astăzi aici".

"Nu am învățat nimic din tâmpeniile pe care le facem. Așa a plecat și Contra, înainte de barajul cu Islanda. O federație serioasă nu-și poate permite să facă o asemenea greșeală. Cum să faci un contract care se termină înainte de un ciclu complet de calificare?! E fără precedent! Ce să le ceri lui Burleanu și lui Bodescu" 
Florin Prunea, fost internațional 

"Dacă se desparte de națională în condițiile în care FRF nu îl mai vrea, e de înțeles. Dar să pleci tu mi se pare lipsit de logică. Nu stă nimeni într-un singur antrenor, dar e păcat. A început și trebuie să termine munca. Nu e caracter dacă lasă căruța în mijlocul drumului" 
Adrian Porumboiu 

"Îmi pare rău, aș fi vrut să continue în eventualitatea unei calificări. Dar sunt deciziile lui, asumate, nu am decât să le respect. Ar fi fost normal să ducă munca până la final. Cred că se știa de dinainte lucrul acesta, el doar a vrut să transmită și să pună în gardă pe cei de la Federație" 
Adrian Mihalcea, fost secund la echipa naţională

VIDEO. DEZBATERE GSP » Ar trebui că Rădoi să continue la naționala și în 2022?

Citește mai multe știri despre echipa națională:

FRF reacționează după anunțul lui Mirel Rădoi: „Asta ne dorim”

Marcel Răducanu nu înțelege decizia lui Mirel Rădoi: „Nu știu ce a fost în capul lui. Dacă ține morțiș să plece

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (34)
911069572601493
Calin Ioan  •  13 Octombrie 2021, 17:34

Lasati-l sa plece, nu plange numai gasca lui dupa el, noi nu. Si ce daca a calificat Romania la baraj, nu a calificat-o nici la europen si nu o va califica nici la mondial. Ce credeti ca v-a invinge o Polonie la Varsovia sau o Ucraina la Kiev, vedeti-va de treaba. Poate un Olaroiu sau Lucescu au 0,5 % sanse de calificare dar Ratoi sanse 0.00. Si atunci de ce s-a umflat mamaliga in el ? E o vorba romaneasca:prostu nu-i prost daca nu e si fudul.

eumarius70
eumarius70  •  13 Octombrie 2021, 14:06

Daca as fi seful FRF, l-as demite acuma pe Radoi, iar noul selectioner sa conduca echipa la un eventual meci de baraj

2307423199297157
Valentin Motocea  •  13 Octombrie 2021, 13:26

sa plece si sa stea pe tusa, nu apreciza sansa primita moca de la federatie

Vezi toate comentariile (34)
Comentează