FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA 1-0

Exclusiv Marcel Răducanu nu înțelege decizia lui Mirel Rădoi: „Nu știu ce a fost în capul lui. Dacă ține morțiș să plece și nu vede loc de întors, nu trebuia să o spună acum”

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de - Publicat marti, 12 octombrie 2021 13:37 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 14:04

Marcel Răducanu, fostul mare jucător al Stelei și al Borussiei Dortmund, a fost șocat să afle că Mirel renunță la națională după încheierea preliminariilor: „Nu era momentul potrivit s-o spună acum. I-ar putea influența negativ pe jucători”.

Răducanu a oferit un interviu în exclusivitate pentru GSP.ro, în care a comentat decizia selecționerului de a pleca de pe banca naționalei după meciurile din noiembrie cu Islanda și Liechtenstein.

- Cum comentați decizia lui Rădoi, de a pleca de la națională după ultimele două meciuri din preliminarii? 
- Am citit și eu, de dimineață. Sincer, sunt surprins. Chiar dacă ține morțiș să plece și nu vede loc de întors, nu trebuia să o spună acum. Mai sunt aceste două meciuri de jucat, i-ar putea influența negativ pe jucători. I-ar putea debusola mai ales pe aceia care s-au pliat bine pe filosofia lui, mă gândesc la un Stanciu, la un Ianis, la Nedelcearu.

Marcel Răducanu: „Nu trebuia să accepte naționala!”

- Cum ați fi procedat în locul lui? 
- Eu aș fi așteptat să văd cum închei preliminariile. Și dacă m-aș fi calificat la baraj, sigur aș fi ajuns la un acord cu Federația pentru a conduce echipa mai departe. Iar dacă obțineam și calificarea la Mondiale, nu dădeam cu piciorul oportunității de a merge în Qatar. Nimic nu e mai frumos în fotbal decât să participi la un Campionat Mondial. 

- Mirel vrea neapărat să antreneze zi de zi. Să preia o echipă de club. 
- Dacă-i așa, nu trebuia să accepte naționala. Din capul locului! Putea foarte bine să meargă direct la o echipă de club. Eu nu-l cunosc bine pe Rădoi, dar nu știu ce a fost în capul lui. Încerc să înțeleg, dar e greu.

2titluri și 2 Cupe ale României are Marcel în palmares, toate cu Steaua

„M-aș orienta spre Boloni sau Hagi”

- Pe cine vedeți mai potrivit să-i urmeze pe bancă? 
- El l-a propus pe Olăroiu, așa am citit. E o soluție, dar nu știu dacă-i cea mai bună. Olăroiu a avut rezultate în ultimii ani, dar în zona arabă. Eu l-aș vedea mai degrabă pe Loți Boloni selecționer. A mai fost la națională, e un antrenor cu mare experiență și este liber. Am înțeles că a refuzat-o pe Sepsi. 

Și-ar mai intra în discuție Gică Hagi, care lucrează de foarte mulți ani în fotbalul românesc, cunoaște bine și jucătorii. Nu știu însă ce planuri are el, am văzut că s-a întors din nou pe banca Farului...

229de meciuri și 94 de goluria bifat Răducanu la Steaua, între 1972 și 1981

Răducanu: „N-avem constanță”

- Ați văzut meciul „tricolorilor” cu Armenia? Cum vi s-a părut? 
- M-am uitat, sigur că m-am uitat. A fost o victorie chinuită. Bine că s-a terminat așa și am luat punctele. Să-i mulțumim lui Mhitarian, că a prins o zi slabă. Prima noastră repriză a fost OK, a doua, modestă. 

- Era de așteptat altceva, după jocul bun de la Hamburg... 
- Ne lipsește constanța. Iar în jocul nostru e și multă întâmplare, nu prea vezi scheme lucrate. Mi-au plăcut cu Germania, i-am pus în dificultate pe nemți, clar. Așa ai o șansă cu ei, dacă nu-i lași să-și facă jocul. În schimb, luni seară, când a trebuit noi să construim, a fost greu. Și nu poți să spui că Armenia s-a „închis”, dimpotrivă.

- De la cine aveați așteptări mai mari? 
- Clar, de la Ianis. A dat un gol superb la Hamburg, dar cu Armenia, o echipă mult mai slab cotată, în afara unei lovituri libere nu i-a ieșit nimic. E adevărat că s-a zbătut, a alergat mult, dar n-a reușit să-și pună în valoare calitățile. Dacă va reuși să mențină evoluțiile bune pentru o perioadă mai mare de timp, lucru valabil și pentru alți jucători tineri, atunci vom avea mai mult de câștigat. 

- Mergem la baraj? 
- Eu zic că da. Islanda și Liechtenstein sunt echipe de bătut. La baraj, în schimb, va fi dur. Sunt echipe peste noi ca valoare, la ora actuală.

6ani, între 1982 și 1988, a jucat Marcel pentru Dortmund (163 meciuri/31 goluri). Și-a încheiat cariera la FC Zurich (1988-1990): 47 partide, 12 reușite

Video » Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

Citește alte știri despre echipa națională:

Decizia lui Rădoi i-a surprins pe membrii Comisiei Tehnice a FRF: „Așa sunt băieții ăștia tineri. Nu suportă criticile” » Ce prevedea contractul selecționerului

Mesaj ferm pentru Mirel Rădoi: „Nu ești caracter dacă lași căruța în mijlocul drumului. FRF ar fi de paie dacă ar accepta asta!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
alin_sav
alin_sav  •  12 Octombrie 2021, 17:10

DU-TE (CU) Diiccccaaaa, DU-TEEEE SI NU TE MAI INTOARCE!!! LASA-NE, LASA-NE daca se poate de ieri!!! Dupa ce ca aproape ne obisnuise pe toata lumea cu ideea ca suntem mai slabi ca niste echipe precum Georgia, Armenia si nu prea putem bate pe nimeni a reusit "minunea" sa castige si el un meci si acum vrea sa ne rugam toti de el sa ramana. O sa ramana in istorie doar in dreptul celor mai mari RUSINI din fotbalul romanesc, cele mai negative recorduri, infrangeri cu tari care nu ne batusera niciodata, doar acolo o sa fie Radoi un termen de comparatie pentru multi, multi ani de-acum inainte din pacate pentru el ...

laur_gr
laur_gr  •  12 Octombrie 2021, 15:25

Cei mai buni antrenori romani sunt Petrescu si Olaroiu. Prin rezultatele obtinute cu echipe romanesti in cupele europene.

dan2010
dan2010  •  12 Octombrie 2021, 15:26

Radoi un circar care nu cere bani! Acum asteapta sa il pupe toti in spate. Trebuia sburat dupa barajul cu Islanda..... de fapt nu trebuia pus de la bun inceput!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează