FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

EXCLUSIV Mesaj ferm pentru Mirel Rădoi: „Nu ești caracter dacă lași căruța în mijlocul drumului. FRF ar fi de paie dacă ar accepta asta!”

Mirel Rădoi // foto: Imago Images +21   FOTO
Mirel Rădoi // foto: Imago Images

Articol de - Publicat marti, 12 octombrie 2021 12:19 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 14:00

Fostul arbitru Adrian Porumboiu (71 de ani) nu crede că Mirel Rădoi (40) va renunța la postul de selecționer după meciurile României din noiembrie, așa cum Rădoi a anunțat că va proceda, imediat după duelul „tricolorilor” cu Armenia. 

România a învins-o pe Armenia la limită, scor 1-0, și a urcat pe locul 2 în grupa J de calificare la Campionatul Mondial din 2022. Cu două victorii în ultimele dueluri din grupă, cu Islanda și Liechtenstein, „tricolorii” au locul 2 asigurat, dar Rădoi susține că va pleca de la cârma naționalei indiferent de rezultatele acelor meciuri. 

Adrian Porumboiu: „Rădoi a demonstrat că e un antrenor foarte bun, ce sens are să plece?”

Adrian Porumboiu, fost arbitru și finanțator la FC Vaslui, nu vede varianta înaintată de selecționer a fi una plauzibilă. Porumboiu apreciază echipa națională din prezent drept una „cu viață, cu vână” și crede în șansele României de a ajunge la Cupa Mondială, în condițiile în care Rădoi va rămâne pe bancă. 

„E păcat, antrenorii tineri nu au cariere de antrenor lungi la o echipă națională. Dacă se desparte de națională în condițiile în care FRF nu îl mai vrea, e de înțeles. Dar să pleci tu mi se pare lipsit de logică. Nu stă nimeni într-un singur antrenor, dar e păcat. A început și trebuie să termine munca.

Nu e caracter dacă lasă căruța în mijlocul drumului. Dacă nu se califică la Mondial, să spună că își vede de drum. Dar dacă el califică echipa la Cupa Mondială? Trebuie să rămâi dacă ești om serios. Până vine alt antrenor... nici nu apucă să așeze echipa pe teren, am fi spulberați la baraj.

O fi și el supărat, e normal. A împrumutat asta de la Edi (n.r. - Iordănescu), când se supără, nu îi mai stă nimeni și nimic în cale și ia decizia să plece. Rădoi a demonstrat că e un antrenor foarte bun, ce sens are să plece? Echipa va juca barajul, dă poate picăm cu o echipă de care putem trece. Va fi mai greu la al doilea, dar și acolo avem șanse. Rădoi îi cunoaște pe toți jucătorii, știe mai bine ce are de făcut.

Echipa joacă, are viață, are vână. Cum să pleci acum? Mai ales că s-a creat și o chimie între el și jucători... nu văd să plece, sunt ferm convins că a spus-o la nervi”, a transmis Porumboiu pentru GSP.ro.

Adrian Porumboiu: „Nici Olăroiu nu ia echipa înainte de baraj!”

La conferința de presă în care și-a anunțat plecarea, Rădoi a menționat numele lui Cosmin Olăroiu drept posibil succesor al său pe banca naționalei. Porumboiu nu crede însă că antrenorul în vârstă de 52 de ani ar accepta să preia echipa înainte de baraj, considerând că orice antrenor care ar face asta „și-ar juca cariera ca la pariuri”. 

„Cine s-ar încumeta să ia echipa atunci? România are câțiva antrenori la nivel de vârf, dar nici Olăroiu nu se încumetă acum să ia echipa, când urmează barajul. Dacă ai șanse, du-ți misiunea până la capăt! O realizezi, ești tare. Rădoi e un antrenor care se pregătește, știe despre ce e vorba. 

Sigur nu pleacă, Federația ar fi de paie să accepte așa ceva. E ilogic să aduci un antrenor înainte de baraj. Ce faci, aduci antrenor pentru a juca un meci? Și-ar juca cariera ca la pariuri, la loterie”, a adăugat Adrian Porumboiu. 

Rădoi cu siguranță poate fi întors din drum. Și jucătorii pot face asta, fără probleme. Eu cred că o vor face.

- Florin Prunea, la Pro X 

Dacă am luat 3 puncte, putem spune că i-am zdrobit pe armeni. Sunt foarte importante, scopul a fost atins. Nu am mai avut determinarea din meciul cu nemții, dar nota bene, sunt 3 puncte, se adaugă la zestre. E un parcurs destul de bun, acum mai avem două meciuri în care nu cred că ne putem îneca.

- Adrian Porumboiu, pentru GSP.ro 

Clasamentul grupei J: România, la mâna ei pentru locul de baraj

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din România - Armenia 1-0

+17 FOTO

VIDEO » Ce a spus George Ogăraru după România - Armenia

Mai multe știri despre România - Armenia 1-0:

5 antrenori gata să-i ia locul lui Rădoi la naționala României » Pe ce variantă surpriză ar putea merge FRF

Nemții sunt realiști: „România și Macedonia nu reprezintă un reper”

El a fost cel mai bun jucător al României » Cifre excelente + cum arată topul celor mai buni „tricolori”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
adrian_hora
adrian_hora  •  13 Octombrie 2021, 09:38

contractul lui radoi se termina iar frf nu l-a prelungit. ce aveti cu el? ce ce toate atacurile astea la antrenorul care a calificat romania la olimpiada dupa zeci de ani?

ge0x
ge0x  •  12 Octombrie 2021, 14:55

Olaroiu e milionar in euro. Are zeci de milioane de euro. Porumboiu nu știe ce spune. Daca Olaroiu ar prelua nationala si ar cădea la baraj sa zicem cu Elveția, Croația, Serbia, Suedia, Polonia, etc nu ar mai dormi noaptea daca nu s ar califica? Pai momentan noi suntem o echipă de nivelul 3 cam asa. Noi daca castigam barajul inseamna ca a vrut Dumnezeu, i s a facut mila de noi. Ca altfel slabe șanse. Ca la baraj nu jucam cu Malta sau Ins Feroe. La baraj sunt echipe tari.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează