FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA 1-0

5 antrenori gata să-i ia locul lui Rădoi la naționala României » Pe ce variantă surpriză ar putea merge FRF

FOTO: Cristi Preda +21   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat marti, 12 octombrie 2021 09:14 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 11:34

România a învins Armenia, scor 1-0, și este la mâna ei în cursa spre barajul Mondialului din Qatar! Acolo unde sunt șanse mari ca Mirel Rădoi să nu fie.

La finalul partidei din Ghencea, selecționerul Mirel Rădoi (40 de ani) a anunțat că se va despărți de echipa națională după meciurile cu Islanda și Liechtenstein.

3 variante de antrenori cu experiență pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi

În acest moment, opțiunile pentru Federația Română de Fotbal sunt destul de limitate. Antrenori precum Dan Petrescu, Gică Hagi sau Mircea Lucescu sunt greu de adus, fiind implicați în proiecte la echipe importante, astfel că, cel mai probabil, FRF se va orienta către un antrenor liber.

În acest moment, pe lista tehnicienilor români fără contract se află nume importante, care ar putea deveni variante pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi.

Ladislau Boloni

  • Statut: liber de contract
  • Vârstă: 68 ani
  • Vechime ca antrenor: 27 ani
  • Performanțe: titlu, Cupa, Supercupa Portugaliei (Sporting), titlu, 2xSupercupa Belgiei (Standard), Cupa Golfului (Al Jazeera)
  • Alte mandate națională: 2000-2001

+17 FOTO

Victor Pițurcă

  • Statut: liber de contract
  • Vârstă: 65 ani
  • Vechime ca antrenor: 28 ani
  • Performanțe: un titlu național, Cupa și Supercupa României cu Steaua, calificare Euro U21 1998 + România A la Euro 2000 (demis chiar înainte de turneul final) și 2008

Cosmin Olăroiu

  • 52 de ani
  • liber de contract din februarie
  • echipe antrenate: FC Național, FCSB, Poli Timișoara, Al Hilal, Al Sadd, Al Ain, Al Ahli, naționala Arabiei Saudite, Jiangsu Suning
  • 17 trofee în palmares, între care campionatele cu FCSB și Jiangsu
  • semifinală de Cupa UEFA cu FCSB în 2006, eliminat dramatic de Middlesbrough, 3-4 la general - cea mai mare performanță atinsă de o echipă de club din România după 1989
  • finală Champions League Asia cu Al Ahli Dubai, 2015, 0-0, 0-1 contra lui Guangzhou Evergrande

Nu aș putea recomanda pe cineva în locul meu, dar cred că în afara de Olăroiu nu poate fi altcineva. Trebuie să îl întrebați pe el dacă vine. Glumesc. Eu mi-aș dat nota 5, că am trecut clasa. Nu am rămas repetent.

- Mirel Rădoi, 

FRF merge pe o variantă surpriză?

Dacă Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță nu vor putea convinge un antrenor cu experiență să preia echipa națională, FRF ar putea încerca o numire surpriză și să-i propună postul lui Adi Mutu sau Costel Gâlcă.

„Briliantul” (42 de ani) are o relație bună cu șefii FRF, după ce antrenat naționala de tineret, și, deși a spus că ar prefera să preia o echipă de club, ar putea fi tentat de o experiență la naționala de seniori.

  • De-a lungul carierei, Mutu a mai antrenat la FC Voluntari, Al Wahda U23, România U21, pe care a dus-o la EURO 2021, și FCU Craiova, de unde a plecat după 12 partide

Costel Gâlcă (49 de ani) este liber de contract în acest moment, după ce nu a ajuns la un acord cu șefii lui Sepsi. El a mai lucrat în Federație, când a antrenat naționala sub 17 ani (2013-2014).

  • Fost campion cu FCSB în 2015, Gâlcă este liber de contract din iunie 2021, când a plecat de la danezii de la Vejle. Acesta a mai antrenat la Almeria B, România U17, FCSB, Espanyol, Al Taawoun și Al Fayha.

5 luniare la dispoziție FRF să găsească un nou selecționer. Play-off-ul pentru CM 2022 se va desfășura în martie, semifinalele pe 24-25 și finalele pe 28-29

Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

„Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.

E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia această echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. Nu știu cât va dura pauza. După o săptămână, dacă mă va suna cineva, e posibil. Deja știu că nu voi continua la echipa națională!”, a spus Mirel, în conferința de după România - Armenia. 

17 meciuria bifat Mirel Rădoi pe banca naționalei: 6 victorii, 3 egaluri, 8 înfrângeri și un golaveraj de 23-25

VIDEO Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

Citește și: 

Mirel Rădoi e sigur că mergem la baraj: „Pot intra și spectatorii pe teren, noi câștigăm! Îmi rup legitimația, jucătorii își aruncă ghetele și rămânem acolo!”

Ce nu s-a văzut la TV, la revenirea naționalei în Ghencea » Mihai Mironică, inamicul numărul 1 al galeriei steliste + mesaj pentru rivala FCSB

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (68)
right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  13 Octombrie 2021, 08:54

Victor Piturca este singurul selectioner capabil sa vina pentru cele doua meciuri de baraj si sa ajungem la CM. Este ceea ce trebuie. Este cel care stie sa ascunda copiii si femeile, sa otraveasca fantanile si sa alcatuiasca o echipa suficient de buna pentru a presta un joc urat dar cu care sa ajungem la mondiale. Orice alt antrenor va pierde barajul in fata unei echipe mai buna decat noi.

copacabana_70
copacabana_70  •  13 Octombrie 2021, 08:16

Luati o mai ușurel. Rădoi nu pleacă decât dacă nu se califică pentru baraj. Astea sunt fițe și își pregătește ieșirea daca facem vreun egal cu Islanda, echipa aflată în creștere de forma...Cu seriozitatea nordicilor nu te pui. Islanda in momentul de față e peste Armenia.

balotelli
balotelli  •  13 Octombrie 2021, 07:08

Cum de l-ați uitat pe Sumudica? Sau pe Ionuț Chirila, ca ar fi o afacere profitabila pentru Federație. Ar veni cu 500000 de acasă dacă nu ar califica naționala la mondial.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează