FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARMENIA 1-0

EXCLUSIV Decizia lui Rădoi i-a surprins pe membrii Comisiei Tehnice a FRF: „Așa sunt băieții ăștia tineri. Nu suportă criticile” » Ce prevedea contractul selecționerului

FOTO: Imago +21   FOTO
FOTO: Imago

Articol de , - Publicat marti, 12 octombrie 2021 13:20 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 14:42

După 1-0 cu Armenia, Mirel Rădoi a anunțat că renunță la națională după ultimele două partide din preliminariile Campionatului Mondial, chiar dacă naționala se va califica la baraj.

Anunțul lui Mirel Rădoi i-a luat prin surprindere și pe cei din FRF, aceștia fiind siguri că selecționerul va continua pe banca României și pentru meciurile din baraj, care vor avea loc în martie.

FRF, surprinsă de decizia lui Rădoi: „Nu ne așteptam să nu meargă la baraj”

„Așa se fac contractele, până la finalul preliminariilor. Nimeni nu se aștepta ca Mirel să nu vrea să meargă mai departe, la baraj. Același lucru s-a întâmplat și cu Cosmin Contra. Avea contract până la finalul preliminariilor pentru EURO 2020, dar după 0-5 cu Spania nu a vrut să mai continue.

Așa sunt băieții ăștia tineri. Nu suportă criticile, nu știu să le ducă! Au bani, au o situație materială bună, dar nu știu să se descurce când sunt criticați. Nu suportă să fie criticați!

Inițial, Rădoi nu a vrut să preia naționala la barajul cu Islanda, care trebuia să fie prima partidă oficială, dar, din cauza pandemiei, s-a amânat și s-a jucat după meciurile din Liga Națiunilor.

Ne gândeam la viitorul fotbalului românesc, care era legat de generația de la U21. Era normal ca Rădoi să fie prima opțiune. El a acceptat să preia echipa înainte de baraj, deși nu și-ar fi dorit.  

Planul era să joace meciul de baraj, să meargă la Jocurile Olimpice din vara lui 2020, cum erau programate, după aceea să joace în Liga Națiunilor și să înceapă preliminariile CM 2022 cu o echipă formată de el, cu mulți jucători de la U21. Dar totul a fost dat peste cap de pandemie. 

Acum trebuie căutată o altă variantă, dacă el chiar nu vrea să mai continue. E clar că aici e vorba de orgoliu pentru că toată lumea a tras în el, după rezultatele din barajul cu Islanda, din Liga Națiunilor și din începutul preliminariilor”, a explicat un membru din Comisia Tehnică a FRF pentru Gazeta Sporturilor.

Discuție Stoichiță - Rădoi

În zilele viitoare, Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, va discuta cu selecționerul Mirel Rădoi pentru a vorbi despre viitorul acestuia, după anunțul făcut luni seară, a dezvăluit o sursă din FRF pentru GSP.ro.

Miercuri, 27 noiembrie 2019, Mirel Rădoi a semnat contractul de selecționer.. Tehnicianul de 38 de ani a parafat un contract pe doi ani, urmând să stea pe banca echipei naționale cel puțin până la finalul preliminariilor pentru Cupa Mondială din 2022
- Anunțul FRF în momentul numirii lui Rădoi

VIDEO Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

„Am spus destul de clar că nu voi mai continua, dar ar trebui să vorbim despre partidele rămase, nu despre situația mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea Federației să vină cu un contract. Dacă s-ar prelungi ar trebui să fie cu acordul meu. Îmi vine greu să cred că vreți să mai fiu aici după ce în tur nu mă mai voia nimeni. Nu are rost să mai discutăm. Mă știți. Dacă am zis așa, așa rămâne. Nu mă interesează.

Din luna noiembrie, echipa națională trebuie să își găsească antrenor. Indiferent ce se întâmplă, eu nu voi mai fi. Contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea. Contractul meu se termină, să aduceți pe cine vreți dumneavoastră.

E momentul ca acest ciclu să se termine, să vină altcineva să preia această echipă. Trebuie să treacă la alt nivel. Sunt tânăr, mă frământă că nu pot antrena zilnic. Sper ca la finalul acestor meciuri, să fie cu două victorii, și să ne despărțim frumos. Nu știu cât va dura pauza. După o săptămână, dacă mă va suna cineva, e posibil. Deja știu că nu voi continua la echipa națională!”, a spus Mirel, în conferința de după România - Armenia. 

17 meciuria bifat Mirel Rădoi pe banca naționalei: 6 victorii, 3 egaluri, 8 înfrângeri și un golaveraj de 23-25

Citește și: 

7 scurte » „Rădoi, un munte de orgoliu și de încăpățânare. De ce pleacă? De ce ar mai fi stat?”

https://www.gsp.ro/opinii/editorial-tudor-samuila-amatorii-de-la-frf-644007.html

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
constantin1955
constantin1955  •  12 Octombrie 2021, 16:22

Nu mai plange-ti ca Radoi sint antrenori pe toate drumurile. Pacat ar fi daca si-ar da demisia Stoichita pentru ca unul ca el e greu de gasit. De aceea nu ne calificam nicaieri din cauza unora ca Burleanu, Stoichita si Radoi

bogdared9
bogdared9  •  12 Octombrie 2021, 16:15

in loc sa stea sa continue ce a inceput sa cosntruiasca, sa isi asume... el fuge.. Zici ca ne-a demonstrat nu stiu ce, si ne lasa pe toti acum cu un mare regret.. Eu unul nu as vrea sa il vad plecat, ci sa stea sa continue, sa demonstreze... Depinde cat il duce capul...

elgabri
elgabri  •  12 Octombrie 2021, 15:45

Mirele arata ne ceasul ce ceas ai ??

Vezi toate comentariile (8)
Comentează