FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Încă o pată neagră pe istorie! Statistică rușinoasă: e pentru prima oară în 70 de ani când se întâmplă asta la Dinamo

Sergiu Hanca este ultimul dinamovist convocat la echipa națională, la amicalul cu Olanda, 0-3 // FOTO: Cristi Preda
Sergiu Hanca este ultimul dinamovist convocat la echipa națională, la amicalul cu Olanda, 0-3 // FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat marti, 27 noiembrie 2018 08:46

Dinamo nu a avut niciun fotbalist selecționat la echipa națională de seniori în 2018, acest lucru fiind unic în istoria de 70 ani a clubului.

"Câinii" au un parcurs mediocru în campionat, au fost părăsiți de fani și au bifat încă din primele etape una dintre cele mai penibile apărări din istoria clubului.

Toate acestea cumulate au dus către o altă bornă extrem de umilitoare pentru cel de-al doilea cel mai mare club de fotbal din România. În anul 2018, Dinamo nu a avut niciun jucător chemat la echipa națională. Având în vedere că România a jucat ultima partidă din acest an, cu Muntenegru, 1-0, în Liga Națiunilor, șansele ca roș-albii să bifeze măcar o selecție nu mai există.

GSP.ro a analizat numărul selecțiilor jucătorilor dinamoviști din fiecare an începând cu 1948, când a fost înființată Dinamo, iar rezultatul este unul extrem de rușinos pentru roș-albi.

O asemenea "performanță" nu s-a mai atins niciodată în istoria "câinilor", deși au mai existat ani slabi din acest punct de vedere.

De exemplu, 1951, 1997 sau 2015, ani în care dinamoviștii au prins o singură selecție la echipa națională. La polul opus sunt 1975, 1986 și 1990, cu 57, 47, respectiv 70 de selecții bifate de clubul din "Ștefan cel Mare".

Au doar 2 jucători cu selecții!

În actuala echipă a lui Dinamo există doar 2 fotbaliști care au jucat măcar o dată pentru echipa națională.

E vorba de mijlocașul dreapta, Sergiu Hanca, 26 de ani, (foto) care a bifat 4 meciuri în tricolor, ultimul fiind amicalul cu Olanda, 0-3. Celălalt "câine" este căpitanul Dan Nistor, 31 de ani. Acesta are un singur meci la echipa națională, în 2013, amicalul România - Trinidad, 4-0. 

Culmea, au avut 2 jucători la Mondial!

Dinamo nu a avut niciun jucător selecționat la naționala României în 2018, dar a avut fotbaliști la Campionatul Mondial din Rusia. Este vorba de portarul Jaime Penedo și de mijlocașul Armando Cooper. Ambii au evoluat pentru selecționata Panama.

În timpul Mondialului, Cooper nu era sub contract cu Dinamo, dar chiar și așa, în acest moment "câinii" au 2 jucători care au participat la turneul final

Vezi șiN-a schimbat mai nimic! 4 concluzii după prima lună de mandat a lui Rednic: o singură victorie, transferuri modeste și scandal cu toată lumea!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (15)
geo.b.
geo.b.  •  28 Noiembrie 2018, 16:18

Toarasu vranceanu,au inceput dezastrele ? Para-ti bine ca ai ce scrie,poti sa-ti castigi o paine alba,pe subiectul acesta. Fara astfel de "calamitati",ai ramane in pana de idei.

caminero
caminero  •  27 Noiembrie 2018, 20:00
Postat de mozart pe 27 Noiembrie 2018, 12:04

O altă statistică îl desemnează pe Manolache drept o pată neagră în istoria gazetarismului sportiv ! Să nu uităm că acest (așa-zis) jurnalist a postat, acum câțiva ani, într-un articol, că stadionul Petrolului se numește...Ion Oblemenco !!

Ești rău ... el știa bine că stadionul se cheamă Dan Păltinișanu :D :D :D , dar i-a fost rușine să-și etaleze eructația ... pardon, erudiția.

ios_ge
ios_ge  •  27 Noiembrie 2018, 19:56
Postat de Gaby A Gator pe 27 Noiembrie 2018, 13:06

Apasati cu blândețe emblema echipei Dinamo de la partea superioara a site-ului gsp! Am spus asta si pentru suporterii pufuleţari ai mizeriei fc5b-penalty care înțeleg mai greu!.... Ei, bine, ce o sa vedeti! .... Fo' 10-15 articole despre echipa Dinamo! Toate acestea, dar absolut toate sunt denigratoare, chiar demonizatoare la adresa echipei Dinamo! E incredibil! Nu vezi un cuvant bun!... Oare cati bani au fost pusi la bataie in aceasta campanie dementa pornita impotriva lui Dinamo?? Si cat de urat miros???

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează