FOTBAL  »  Superliga  »  CERERE

Încă un arbitru refuzat în Superligă: „Să se dea bolnav dacă va fi delegat la meciurile noastre!”

Hermannstadt, supărată pe arbitrajul de la meciul cu Dinamo / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro) +22   FOTO
Hermannstadt, supărată pe arbitrajul de la meciul cu Dinamo / FOTO: Cristi Preda (GSP.ro)

Articol de - Publicat miercuri, 28 februarie 2024 19:42 / Actualizat miercuri, 28 februarie 2024 20:31

FC Hermannstadt a emis un comunicat de presă, un „demers de transparență”, cum l-au numit sibienii, în lumina evenimentelor petrecute la meciul cu Dinamo, pierdut 0-1 în runda cu numărul 28 din Superligă.

Prin vocea managerului sportiv Radu Neguț, formația care trage să prindă play-off-ul reclamă arbitrajul din partida de marți și cere ca Marian Barbu, arbitrul care a fost în cabina VAR, să nu mai fie delegat la meciurile Sibiului.

Vassaras a recunoscut » Două greșeli majore de arbitraj în ultimele două zile din Superligă: „Penalty acordat în mod eronat!”
CCA
Vassaras a recunoscut » Două greșeli majore de arbitraj în ultimele două zile din Superligă: „Penalty acordat în mod eronat!”

FC Hermannstadt, comunicat oficial împotriva lui Marian Barbu

„De această dată, chiar avem de comentat! Suntem un oraș, un club format din oameni foarte decenți din toate punctele de vedere, atât patroni, cât și conducători, antrenori, jucători, suporteri, cu un comportament foarte civilizat. Am încercat să ne vedem de treaba noastră, să ne vedem de fotbal, dar, efectiv, parcă se întâmplă anumite lucruri despre care nu mai putem să nu vorbim!

Referitor la meciul de ieri, vreau să vorbesc despre Marian Barbu, arbitrul din camera VAR, care este la al treilea, al patrulea meci în care ia decizii controversate, întotdeauna împotriva noastră.

Aș vrea să-i transmit domnului Barbu, și-mi asum ceea ce spun, că dacă el nu ne place pe noi, pe sibieni, îl anunț că nici noi nu-l plăcem pe el. Și cred că este o cerință decentă din partea noastră către CCA. Nu acuzăm pe nimeni de altceva, doar îi rugăm să nu-l mai delege cumva la meciurile noastre. Iar pe el, dacă va fi cumva delegat, îl rugăm să se dea bolnav! Nu este posibil!

El, din camera VAR, putea corecta această greșeală. Nu se pune problema să fi fost ofsaid! Despre ofsaid nici n-are rost să discutăm. Discuția poate fi doar dacă a intrat sau nu a intrat mingea în poartă, iar cei din studiourile emisiunilor TV au spus că a intrat mingea în poartă.

De ce ia mereu toate deciziile împotriva noastră? Cred că e prea mult! Cred că cerința noastră este una decentă. Să nu mai vină la meciurile noastre, pentru că aceste decizii înseamnă cote ale jucătorilor, ale antrenorilor, înseamnă bani, pentru că în fotbal e vorba de mulți bani.

Dar pe acești domni nu-i interesează, merg acasă și dorm liniștiți”, a transmis Radu Neguț, oficialul lui FC Hermannstadt.

Vassaras a recunoscut: ofsaid semnalat greșit în Dinamo - Hermannstadt

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a emis un comunicat în care recunoaște că ofsaidul incriminat de sibieni a fost semnalat greșit.

+6 FOTO

În momentul în care mingea este jucată, doi jucători de atac se află în poziție de ofsaid, fără să influențeze adversarul. Apărătorul, având controlul mingii, o degajează din interiorul propriei suprafețe de pedeapsă. Mingea, după ce lovește corpul unui coechipier al apărătorului, ajunge la un atacant aflat în poziție de ofsaid, atacant ce are o ocazie de a marca. Atacantul nu trebuie sancționat pentru poziția sa. Mingea trimisă de atacant către poartă este oprită de un alt apărător aflat pe linia porții.

Arbitrii video verifică situația de gol, analizând dacă mingea a depășit în întregime linia porții. Nu avem tehnologia Goal-line, dar imaginile disponibile de la camerele de pe stadion demonstrează că nu există o dovadă clară a golului. Decizia corectă este ca jocul să continue
- Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri din Superligă:

Dinamovistul care se aventurează să le promită suporterilor: „Sunt sigur că o să reușim!” +  „Abia atunci ne vor interesa și calculele”
DINAMO
Dinamovistul care se aventurează să le promită suporterilor: „Sunt sigur că o să reușim!” + „Abia atunci ne vor interesa și calculele”
Gigi Becali a început să facă presiuni asupra lui Edi Iordănescu » Cere un fotbalist de la FCSB în lotul pentru EURO: „E jucător de anvergură”
FCSB
Gigi Becali a început să facă presiuni asupra lui Edi Iordănescu » Cere un fotbalist de la FCSB în lotul pentru EURO: „E jucător de anvergură”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
zorrozabal
zorrozabal  •  29 Februarie 2024, 12:55

Cooperativa nervoasa!Aștia au beneficiat tot sezonul de niște arbitraje care puțeau a brânza, iar acum incearca și ei sa behaie!

zorrozabal
zorrozabal  •  29 Februarie 2024, 12:55

Cooperativa nervoasa!Aștia au beneficiat tot sezonul de niște arbitraje care puțeau a brânza, iar acum incearca și ei sa behaie!

allez.les.rouges
allez.les.rouges  •  29 Februarie 2024, 07:08
Postat de TRMAG pe 28 Februarie 2024, 22:27

A fost ofsaid de la ineputul fazei cand sa centrat prima data,tusierul ia vazut dar cum e acum ,se lasa faza si se ridica la sfarsitul ei!

Eu consider, că după regulile UEFA, a fost UN OFFSIDE URIAȘ!!!.... Cine nu l-a văzut, ori e ticălos și vrea să lovească în Dinamo, ori e prost și atunci nu avem cu cine discuta! Regulile UEFA spun că mingea venită din bară sau de la adversar in condițiile in care jucătorul este în poziție de offside, se fluieră offside! Așa că nu mai aberați tâmpenii pe-aici! Punct.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează