FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA CAMPIOANĂ!

Încasări de 3 ori cît bugetul » Steaua poate avea venituri de peste 30 de milioane de euro în noul sezon

Suporterii Stelei pot aduce şi în următorul sezon un profit considerabil din vînzarea biletelor.
Suporterii Stelei pot aduce şi în următorul sezon un profit considerabil din vînzarea biletelor.

Articol de - Publicat marti, 07 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 19:21

Participarea în Champions League şi disputarea meciurilor cu adversari gen Barcelona, Real, Bayern, Juventus pe Arena Naţională ar umple conturile clubului.

Cîştigarea titlului 24 a creat o explozie de bucurie în rîndul jucătorilor şi antrenorilor, însă cel care are cele mai mari motive de satisfacţie e patronului Stelei. Gigi Becali, prin intermediul clubului, va avea încasări uriaşe în următorul sezon datorită acestui campionat cîştigat.

Dacă Steaua va profita de statutul de cap de serie şi va ajunge în grupele Ligii Campionilor, veniturile ar depăşi 30 de milioane de euro, chiar şi în cazul în care echipa n-ar face vreun punct în cele 6 jocuri!

Grosul acestei sume provine din bonusul de participare în Ligă, în jur de 8 milioane de euro, dar şi din cota de market pool, iar Steaua va încasa toată suma repartizată României pentru că va fi singura reprezentantă a ţării în UCL.

În plus, ar putea disputa pe Arena Naţională meciuri de lux cu adversari gen Barcelona, Real, City, PSG, Juventus, Dortmund, Bayern, ceea ce ar însemna reţete financiare chiar şi peste cele de la partida cu Chelsea, cînd doar din bilete s-au încasat în jur de 1,5 milioane de euro.

Cele peste 30 de milioane de euro ar însemna de 3 ori bugetul Stelei pe acest sezon 2012-2013 în care a reuşit să cîştige titlul, cu avans foarte mare, dar şi să joace în optimile de finală în Europa League.

Calificarea în "optimi", încă 8 milioane
Dacă Steaua va repeta performanţa CFR-ului şi se va califica în primăvara Champions League, atunci veniturile s-ar suplimenta cu minimum 8 milioane de euro.

Două milioane ar fi bonusul de calificare, alte 4 milioane "răsplata" UEFA pentru cele 8-10 puncte acumulate în grupă, iar încasările din bilete la un meci din "optimile" Ligii ar bate, probabil, orice record şi ar depăşi două milioane de euro.

10 milioane de euro au fost încasările Stelei în actualul sezon de pe urma participării din Europa League

570466-venituri.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
steaua.bucharest
steaua.bucharest  •  07 Mai 2013, 15:45
Postat de steaua1986forever pe 07 Mai 2013, 09:17

"Dacă Steaua va repeta performanţa CFR-ului şi se va califica în primăvara Champions League" - va rog din suflet, nu ii mai dati de baut celui care a scris articolul, vad ca nu tine deloc la bautura.

cred k se referea la cele 10p stranse:))

otelul88
otelul88  •  07 Mai 2013, 12:13

degeaba are Steaua 30 mil venituri daca nu e in stare sa ia niste jucatori mai buni.

thumbzilla..
thumbzilla..  •  07 Mai 2013, 11:35

cfr a fost in primavara champions league a pro evolution soccer 2012.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează