FOTBAL  »  Superliga  »  FURTUNĂ ÎN FOTBAL

Începe să toarne? » "Sandu mi-a spus: trebuie să discuţi cu conducătorii de cluburi!"

Avram și
Țerbea sînt
acum uniți
doar de cătușe
Avram și Țerbea sînt acum uniți doar de cătușe

Articol de GSP - Publicat joi, 10 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 09 noiembrie 2011 21:50

Avram se consideră vinovat doar pentru zborul cu elicopterul, tabloul din discuţia cu soţia e cadoul lui Ţerbea la cununia lui Marius Avram, şefii din Liga 1 îi cereau anumiţi arbitri. Sandu şi Borcea au primit primele săgeţi de la fostul preşedinte CCA


Avram, mai senin decît la recursul din septembrie. Ţerbea, jovial, pupîndu-se cu avocaţii: "Maestre! La treabă! Succes". Atît în boxa arestaţilor. În public, pilotul de elicopter şi recepţionerul, livizi şi cu privirea goală. La dreapta, Penciu, avocatul acuzat de instigare la fals în acte. Tabloul se închide cu apariţiile noi din rîndul apărătorilor: Marian Nazat pentru Avram, Pavel Abraham, fostul şef al Poliţiei, pentru recepţionerul Chiorean şi avocatul lui Gypsanu, din cazul Hardy, pentru Penciu! Să-nceapă dansul!

"De ce-am ajuns aici?"
"Doamna preşedintă, mă consider nevinovat". Avram debutează la fel, cu alura unui bărbat ascultător. Noutatea? "Sînt vinovat doar că am mers cu elicopterul". Stilul se păstrează, trăiască seria BD: "Vreau să mai spun şi recunosc: am fost ajutat de domnul Ţerbea cu nişte sticle, băuturi dacă vreţi, vin". Judecătoarea opreşte secvenţa: "Cum de-aţi ajuns în conjunctura asta, cum vă explicaţi?"

"Am stat şi m-am gîndit de foarte multe ori: de ce-am ajuns aici?", deschide fostul şef al arbitrilor cutiile Pandorei. Expune lung apoi motivele pentru care a avut "funcţii înalte, bucurat în societate de un prestigiu şi un respect". Instanţa oftează şi repetă întrebarea. Monştrii stau să apară.

Un necaz foarte mare. Pisica, pentru Borcea şi Sandu
"Obiectivul meu? Să redau credibilitatea arbitrilor, pentru că în 2009 s-a întîmplat cam acelaşi lucru: un necaz foarte mare pentru fotbalul românesc", leagă Avram misia lui de "întîmplările de atunci". Urmează explozia: "Exista o practică: delegările arbitrilor se făceau de preşedinţii de cluburi. Aşa se lăudau în mass-media. Că se află la aşa-zisele butoane". La Miami, vîntul se înteţeşte. Coafura rezistă.

"Eu am zis: stop! Aceşti conducători mă sunau direct sau veneau la mine prin intermediari, să le dau arbitrii x şi y". În Liga 1, miros de furtună. Freza, ireproşabilă. "Cum aţi ajuns aici?", presează judecătoarea. "Faptul că mă sunau conducătorii de cluburi şi le mai spuneam. Chiar şi preşedintele FRF mi-a spus că trebuie să discut cu conducătorii de cluburi, pentru că sînt membri afiliaţi FRF!" Grindină la Federaţie. Bretonul se clatină la nivel înalt. Avocatul Nazat întrerupe panicat: "Clientul meu nu înţelege întrebarea!"

Trepidaţii şi tabloul nr. 2, o bisericuţă
După o consultare de trei secunde, Avram înţelege. Repetă povestea zilei cu pricina. Completări: a ales elicopterul pentru că n-avea timp să ajungă la meciul unde era supervizor. Admite că avea o indemnizaţie de 2430 lei, de la LPF, vărsată direct în cont, pentru cheltuieli. A ajuns la Bucureşti cu bine. "Pentru ce i-aţi mulţumit lui Ţerbea?", apasă judecătoarea. "Pentru tot ce s-a întîmplat în ziua aceea! Am ţinut cont, m-am gîndit: am mîncat împreună, m-a însoţit tot timpul, transportul a fost corespunzător. Ştiţi, mai sînt uneori trepidaţii...".

Pînă şi tabloul invocat de soţie în noaptea cînd Avram a fost reţinut are o explicaţie, ca într-un banc celebru: da, e un tablou, dar altul decît cel pe care i-l menise Ţerbea, da, e primit de la el, dar nu a fost pentru el, ci pentru Marius, cadou la cununia civilă. Şi, va completa Ţerbea: "Un tablou mic. Cu o bisericuţă. Nu ştiu cît costă, era pe un perete la mine-n birou. Nu era vreun Grigorescu!"

Patru ore. Rămîne răbdarea
Partea lui Ţerbea vrea să transforme cei 19.000 de euro înspre 1.900 de lei, bani cu care pilotul a alimentat elicopterul. Avocatul lui Avram cere copii după interceptări, pentru că a "mai avut surprize". Presupusul fals în acte a fost făcut, spune Penciu, "pentru că voiam să-i arăt lui Vasile Avram cît mă preocupă situaţia lui, voiam să arăt în plan mediatic că nu el făcea delegările". Ţerbea e revoltat că e "ascultat, filmat, ambiental, tot, chiar şi acum". Recepţionerul nu-şi aminteşte absolut nimic.

A durat patru ore, la primul termen. Procesul va dura mult. Nu se ştie cît mai durează pînă la noi explozii din partea lui Vasile Avram. Şi cît va rezista coafura, pe la FRF.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (39)
robert.fan.stinta
robert.fan.stinta  •  10 Noiembrie 2011, 19:16

ai fi cel mai mare prost,daca ai face puscarie ptsandu su dragomir,ca de meritat,toti meritatisa fiti la bulau!!

oldlion
oldlion  •  10 Noiembrie 2011, 18:41
Postat de magicasteaua pe 10 Noiembrie 2011, 18:16

pana una alta...inca nu am auzit stenograme cu oierul...ci doar cu "finul" borcea butelie. Deci...cine retrogradeaza anul asta?

pai stenogramele nu ai cum sa le auzi , poate doar sa le citesti, daca esti în stare de asa ceva....

magicasteaua
magicasteaua  •  10 Noiembrie 2011, 18:16
Postat de andy_1950 pe 10 Noiembrie 2011, 02:48

Steaua si Dinamo se desfiinteaza!!!

pana una alta...inca nu am auzit stenograme cu oierul...ci doar cu "finul" borcea butelie. Deci...cine retrogradeaza anul asta?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează