FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Infuzie de francezi » Noul manager sportiv al Rapidului a bifat deja trei transferuri

Sanaa Altama a evoluat ultima oară într-un meci oficial pe 14 decembrie 2013, în partida Royal Mouscron - Dessel Sport, 3-1, în liga a 2-a belgiană // Foto: www.losc.fr
Sanaa Altama a evoluat ultima oară într-un meci oficial pe 14 decembrie 2013, în partida Royal Mouscron - Dessel Sport, 3-1, în liga a 2-a belgiană // Foto: www.losc.fr

Articol de - Publicat luni, 03 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 02 noiembrie 2014 21:57

Mihai Joiţa şi-a început munca la Rapid şi, după ce l-a adus pe Boukaka, a mai reuşit să obţină semnătura altor doi fotbalişti francezi: închizătorul Sanaa Altama şi atacantul Cheik Diarra.

După ce l-a numit în funcţia de manager sportiv pe impresarul Mihai Joiţa, acţionarul majoritar Valerii Moraru a aprobat şi două noi achiziţii. Sîmbătă au semnat cu alb-vişiniii Sanaa Altama şi Cheik Diarra.

Primul este un mijlocaş defensiv de 24 de ani care a făcut junioratul la Lille şi care a mai evoluat în cariera sa la Dijon, tot în Franţa, şi, în Belgia, la Royal Mouscron.

Diarra e un fotbalist care poate evolua şi ca atacant, dar şi ca mijlocaş ofensiv. Are 22 de ani, e născut în Mali, dar deţine şi paşaport francez, şi a mai trecut pe la Istres şi, ultima oară, la Rennes. Acesta a fost dorit în vara lui 2012 de Fiorentina şi de Galatasaray.

Primul fotbalist adus de Joiţa în Giuleşti a fost Boukaka, un mijlocaş ofensiv de 22 de ani, care ultima oară a jucat la Amiens, în liga a 3-a franceză. Înainte de a acepta oferta lui Moraru, Joiţa a fost impresar, printre fotbaliştii pe care i-a adus în fotbalul românesc numărîndu-se Hamza, Boudjemaa şi Mustivar, la Petrolul, Bukari, Yahaya şi Tembo, la Astra, Mengolo, la U Cluj, şi Zie Diabate, la Dinamo.

11 goluri în 30 de meciuri a marcat Diarra pentru FC Istres în sezonul 2013-2014

" Rapid are nevoie de ajutorul şi de experienţa mea în a aduce jucătorii cei mai buni din punctul de vedere al raportului calitate-preţ. Au venit cîţiva jucători noi şi am garanţia că vor fi plătiţi" (Mihai Joiţa, manager sportiv Rapid)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
doct
doct  •  04 Noiembrie 2014, 19:08

Vesele joita ar fii mai indicat sa-i spui lui rockets moraru sa faca o infuzie de bani si in conturile baietilor,sa le mai stimuleze si lor stomacul si creierul,poate asa vom obtine si noi puncte.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Noiembrie 2014, 02:08
Postat de spivak pe 03 Noiembrie 2014, 10:47

Joiţa e cea mai bună achiziţie a Rapidului de la Săpunaru încoace.

vrea sa faca treaba buna.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Noiembrie 2014, 02:08
Postat de batranu.cismigiu pe 03 Noiembrie 2014, 13:16

Poate ca ai perfecta dreptate, insa cine mai poate avea rabdare inca 2-3 luni la Rapid? Cele patru etape care au mai ramas pana la finalul turului de campionat, conteaza foarte mult.

sincer, n-as prea crede. daca mai adunati macar vreo 5-6 puncte, e ceva. si mai multe, din partea mea. apoi, la iarna, cu inca 2-3 jucatori in plus, cu pregatire buna, sigur la primavara vom asista la un reviriment al Giulestinei.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează