FOTBAL  »  Superliga  »  DUNĂREA - CFR 0-0

INTERVIU Cătălin Straton: "Jucăm urât? Așa s-au câștigat finale de Champions League!"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 30 iulie 2018 09:00

Dunărea Călărași n-a luat gol în primele runde de la ultimele campioane, iar Cătălin Straton, MVP-ul călărășenilor, le răspunde celor care acuză nou-promovata că evoluează ultradefensiv.

"Straton ne-a salvat iar, a scos absolut tot!" a fost concluzia lui Dan Alexa după remiza albă de sâmbătă. Ieri dimineață, portarul de 28 de ani era la biserică împreună cu fetița de 2 ani și 3 luni, Eva Maria. "Pot să te sun eu când ies de aici?", a replicat Straton la telefon. După fix o jumătate de oră s-a ținut de promisiune.

- Cătă, mergi des la biserică?
- Nu foarte des, dar sunt un om credincios. Chiar și în timpul partidelor, atunci când prind câteva momente de liniște în poartă, îmi place să mă rog la Dumnezeu, să mă ajute, să-mi dea putere să fac un meci bun și să fie bine pentru toată lumea. De fiecare dată mă închin când intru pe teren. La final, la fel.

- Ai avut două prestații excepționale în acest debut de sezon...

- Sincer, am rămas cu picioarele pe pământ, îmi dau seama că n-am realizat încă nimic. Suntem o echipă mică, la început de drum, nu știu dacă suntem pregătiți să rămânem acolo, sus. Trebuie să fim echilibrați, să nu ne luăm lumea-n cap.

"Am rămas în România pentru familie"

- Lumea v-a criticat că jucați urât, vă axați doar pe defensivă, ce părere ai?
- Apa trece, pietrele rămân! Știm și noi foarte bine care sunt problemele, ce avem de schimbat, ce trebuie să facem pe viitor. Lumea poate să zică ce vrea, noi trebuie să mergem înainte și să ne facem treaba așa cum putem mai bine. Au fost echipe care au câștigat finale de Champions League cu un gol la singurul șut pe poartă. Acum ce să facem? Să jucăm deschis și să luăm multe sau să ne apărăm ca la carte?

- Ai avut mai multe oferte în vară, după ce te-ai despărțit de Timișoara, de ce ai ales Călărașiul?
- Am preferat să rămân acasă, să fiu lângă familie, soție și fetiță. E mai bine aici, să am liniște, să fim mereu împreună, chiar dacă erau bani mai mulți din străinătate. Dacă știi să gestionezi lucrurile așa cum trebuie, o să-ți fie bine în viață. Eu nu fac deloc excese așa cum fac alți fotbaliști din Liga 1 care își cumpără tot felul de lucruri extrem de scumpe. Sunt mai chibzuit, deși îmi fac și poftele.

"Răzvan m-a făcut să sufăr enorm!"

- Când erai mic îți plăcea mai mult să stai în atac, cum ai ajuns portar?
- Ha, ha, ha! Așa e. Când jucam fotbal cu băieții îmi plăcea să alerg, să fiu pe tot terenul, să fiu acolo, în atac, dar mereu mi-am dorit să fiu portar. Fotbalul l-am început pe la 8 ani, după ce m-am rugat mult de mama să mă lase. Ea era profesoară de matematică și-și dorea să fiu mult mai atent cu școala. Până la urmă am convins-o și m-a lăsat să merg. Am început la Voința Temerarii. După o vreme au venit și primele oferte pentru mine. Steaua, Dinamo și Rapid mă doreau.

- Granzii bucureșteni se băteau pe-un portar în devenire.
- Exact. La 14 ani am ajuns la Rapid pentru că giuleștenii au fost singurii care au plătit 6.000 de euro taxa mea de formare. Trei ani am jucat la Rapid B, apoi m-a văzut domnul Hizo la un meci și m-a chemat la prima formație. Andrade și Marinescu erau accidentați și avea nevoie de portar. Am debutat în prima divizie pe 31 iulie 2009, acasă, la un 4-1 cu Poli Iași. Apoi, toată lumea știe povestea mea: Vaslui, Craiova, Timișoara.

- Care a fost cel mai dureros moment pe care l-ai trăit în fotbal?
- La meciul cu Legia de la Varșovia! Toată săptămâna Răzvan Lucescu mi-a zis că sunt titular, dar în dimineața jocului, la ședința tehnică, mi-a dat-o direct! Nu mai eram în primul "11", a apărat Drăghia. Atunci am suferit enorm, a fost un șoc pentru mine. Mai ales că nu mi-a dat nicio explicație. Nu-l judec absolut deloc, e un antrenor senzațional, care are rezultate bune, însă acela a fost șocul carierei mele!

 "Am fost coleg cu Alexa la Rapid, dar acum e Mister! Știe foarte mult fotbal, m-a surprins plăcut la capitolul tactic. Ne ajută mult că e apropiat de vârstă cu noi"
Cătălin Straton, portar Dunărea

350.000 €e cota de piață a lui Straton, conform siteului transfermarkt.com, cu 150.000 mai mult decât era evaluat în iunie 2017, la ACS Poli Timișoara

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close