FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

EXCLUSIV Pariul lui „Dodel” » Pe cine mizează Cristi Tănase în lupta la titlu din noul sezon: „Va fi o emulație fantastică”

Interviu cu Cristi Tănase
Interviu cu Cristi Tănase

Articol de - Publicat miercuri, 14 iulie 2021 15:02 / Actualizat miercuri, 14 iulie 2021 16:53

Cristi Tănase, 34 de ani, căpitanul lui FCSB la ultimul titlu, din 2015, este de părere că roș-albaștrii pot întrerupe seria de succes a lui CFR Cluj. Mijlocașul s-a întors acasă, la Pitești, și visează la play-off cu alb-violeții.

Cristi Tănase a oferit un interviu în exclusivitate pentru GSP.ro, în care a vorbit despre reîntoarcerea la Pitești, dar și despre șansele la titlu ale celor de la FCSB.

Pe cine mizează Cristi Tănase în lupta la titlu din noul sezon: „Va fi o emulație fantastică”

- Cristi, te-ai întors acasă, la Pitești, vei juca din nou cu FC Argeș în prima ligă. Ce sentimente te încearcă?
- Am fost în cantonament în Austria, eu sunt genul care se adaptează repede, cu toate că a fost o perioadă tare grea. Dar am dorință, cum se spune, am dus bine antrenamentele, acum deabia aștept să înceapă campionatul. După 12 ani de experiență, am vrut să mă întorc acasă. Sper să mai joc un an-doi aici. Unde e mai bine ca acasă?!

- Ce poate obține FC Argeș de la noul sezon?
- Vrem să mai aducem ceva în ofensivă, dar nu avem echipă rea. Și în prima parte a lui 2021, Argeșul a avut momente bune în Liga 1, genul de echipă greu de bătut, căreia nu-i poți da ușor gol. Eu cred că cu pregătire bună, seriozitate, muncă, putem reuși să prindem play-offul. Oricum, va fi cel mai aprins, captivant, frumos campionat din ultimii 4-5 ani, dacă nu chiar mai mult. Două Craiove, Rapidul, formațiile ce deja au un cuvânt greu de spus în Liga 1, CFR Cluj, FCSB, Sepsi, Botoșani, noi, Farul, eventuale surprize, va fi o emulație fantastică.

"Mă simțeam ca un robot"

- Vor reveni spectatorii în tribune, dar le vor și umple?
- Depinde de rezultate. Oricum, va fi mai frumos, mai echilibrat, iar fanii din tribune dau altă senzație, îți oferă altă poftă de joc. Când jucai fără spectatori, aveai o senzație de amical, pe mine, unul, nu mă împlinea deloc. Parcă eram niște roboți.

- Ai luat 6 trofee cu FCSB, ai contribuit la ultimul campionat cucerit în 2015. Îți vine să crezi că de atunci echipa n-a mai cucerit niciun titlu?
- Da, a călcat strâmb sezonul trecut, când nu trebuia. Eu sper ca Steaua, tot așa-i spun echipei FCSB, să ia campionatul. Dar nu va fi ușor. CFR Cluj a câștigat patru ani la rând, a acumulat experiență. La vară ar cam trebui ca Steaua să devină campioană, după o pauză de 7 ani, deja a trecut prea mult. 

La cât investește nea Gigi Becali, la ce jucători sunt, la cât de valoroși sunt acei tineri, e nepermis să treacă atâția ani fără titlu de campioană în vitrină. Cred că în 2022 puștii dânsului vor fi învingători.

Cristi Tănase: „Jucătorii FCSB să se strângă lângă Todoran"

- Ce lipsește, de fapt?
- Păi, valoare este. Ar trebui să vorbească toți aceeași limbă. 

- Antrenor Dinu Todoran. Crezi că se poate impune, că poate fi formula câștigătoare pentru campionat?
- Grupul ar trebui să fie lângă antrenor, indiferent cum îl cheamă. E la început de drum în meserie, de aceea are nevoie de sprijin. E greu la început la o echipă mare. Dacă jucătorii nu se vor uni lângă antrenor, poate să fie el și Mancini, și Guardiola, nu va avea rezultate.

 - Poate repeta Florin Tănase sezonul fantastic când a fost golgeter sau trebuie să plece în străinătate?
 - Pentru echipă ar fi bine să continue. Îmi pare rău că nu pleacă, a prins un an senzațional. Nu e timpul pierdut, poate pleca la anul, cred că și el și-ar dori să fie campion în România cu echipa al cărei lider este. 

1,8 milioane de euroa plătit Gigi Becali pe Tănase în august 2009, când l-a achiziționat de la FC Argeș

6goluri are Cristi la prima reprezentativă în 41 de selecții

Tănase: „La Euro am ținut cu Portugalia”

„Eu aș fi vrut să triumfe Ronaldo și Portugalia, Cristiano e wow și la 36 de ani. Italia a fost de departe cea mai bună, nu a dat spații adversarului, o echipă puternică și bine așezată în teren. Din păcate, noi, românii, tot la TV. Sperăm ca pe viitor să jucăm și noi la Euro, la Mondiale, speranța moare ultima", a spus Tănase.

Citește alte știri despre Liga 1:

Mihai Stoica promite: „Renunț la gesturile prostești” » Cine i-a atras atenția: „Sesizez apariția unui personaj extrem de interesant”

Transfer la UTA » Arădenii și-au luat golgeter

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
viata.de.caine
viata.de.caine  •  14 Iulie 2021, 18:30
Postat de fc_nimeni_fcsb pe 14 Iulie 2021, 16:04

Cine sunt "roș-albaștrii" ???? steaua joaca in liga a 2 !! Fc nimeni are si culoarea galbena ...pe ciuline

Cand s-au infintat aia din B?

loko1
loko1  •  14 Iulie 2021, 17:12

Lăsați tractoarele sa are ,Steaua a murit !Aceasta CSS din liga a 2-a va fi ciuca bătăilor,ce asteptari aveți voi ?Aveți vise mărețe precum tinerii neprihăniți !

fc_nimeni_fcsb
fc_nimeni_fcsb  •  14 Iulie 2021, 16:04

Cine sunt "roș-albaștrii" ???? steaua joaca in liga a 2 !! Fc nimeni are si culoarea galbena ...pe ciuline

Vezi toate comentariile (3)
Comentează