FOTBAL  »  Superliga  »  ȘEDINȚĂ

EXCLUSIV Ședință între patron și antrenor la un club de tradiție din Liga 1: „Antrenorul plătește, nu poți să dai afară 25 de jucători”

În plină criză de rezultate la UTA, Ilie Poenaru a acordat un interviu pentru GSP.ro. Antrenorul lasă de înțeles că nu ține de scaun / foto: facebook.com/uta1945arad
În plină criză de rezultate la UTA, Ilie Poenaru a acordat un interviu pentru GSP.ro. Antrenorul lasă de înțeles că nu ține de scaun / foto: facebook.com/uta1945arad

Articol de - Publicat luni, 31 octombrie 2022 16:45 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 18:44

În plină criză de rezultate la UTA, Ilie Poenaru a acordat un interviu pentru GSP.ro. Antrenorul lasă de înțeles că nu ține de scaun, pare că ar fi dispus să plece dacă i se va cere asta, dar vorbește în același timp și despre planurile pe termen scurt, semn că încă speră să redreseze corabia: „Avem nevoie de o victorie pentru a ne descătușa”.

- Domnule Poenaru, cum au fost pentru dumneavoastră ultimele săptămâni, când echipa a înregistrat mai multe rezultate slabe?
- Au fost grele, dezamăgitoare. Vorbind acum despre ultimul meci, cu Argeș (0-1), să nu ne ducem și mai în urmă, este frustrant să pierzi de maniera asta. Adversarul nu are nicio ocazie, îl domini și iei gol pe o gafă. Chiar dacă n-am făcut un meci senzațional, ne-am creat 4-5 ocazii, ei au marcat după o eroare a noastră. Dar asta e, fotbalul se joacă pe goluri, pe puncte, iar noi n-avem deloc noroc.

Mihai Stoica, un nou atac la adresa arbitrajului: „Domnul arbitru este în dubă azi”
ATAC
Mihai Stoica, un nou atac la adresa arbitrajului: „Domnul arbitru este în dubă azi”

Interviu cu Ilie Poenaru, antrenor UTA: „Adversarul n-are nicio ocazie, dar îl băgăm noi în joc”

- Să înțeleg că nu considerați just rezultatul cu FC Argeș.
- Respect Piteștiul, dar e frustrant ca adversarul să nu-ți creeze nicio problemă și să pierzi. Noi îi băgăm în joc, le dăm și șansa să apere ceva, în a doua repriză ei n-au mai trecut de centru, au mai avut doar 2-3 contraatacuri.

 - Totuși, faceți și greșeli de pierdeți atât de multe partide.
 - Într-adevăr, e lipsă de concentrare, lipsă de reacție în unele momente, greșeli de poziționare. Sunt factori importanți unde pierdem, din păcate. Am mai spus-o, nu vreau să caut scuze, dar sunt unele lucruri care nu se pot antrena, țin de fiecare jucător în parte. Le-am spus și băieților că trebuie să fie mai responsabili și mai concentrați. Când vor elimina greșelile din apărare și vom lua cele mai bune decizii în fața porții, UTA va deveni o echipă foarte puternică. 

De ce apar aceste erori? Vezi că îți domini adversarul, iar asta îți dă o stare de relaxare și ai impresia, pe teren, că oricum vei câștiga, pentru că ești clar peste oponent
Ilie Poenaru, antrenor UTA

- Aveți impresia că UTA merita mai multe puncte în prima parte a campionatului?
- Da. Chiar dacă am fost oscilanți în meciuri și rezultate, practicăm un joc bun, suntem o echipă care joacă fotbal. Sunt echipe care nu arată nimic și au puncte foarte multe, pentru că urmăresc rezultatul și nu îi interesează jocul. Dar e treaba lor, nu ne privește pe noi.

- UTA e acum pe poziția a 14-a. Sincer, în vară pe ce loc vă așteptați să vă clasați la finalul turului de sezon regulat?
- Nu mă gândeam la un loc anume, îmi doream să fim în primele 7-8 echipe. Sigur, nu există antrenor care să nu-și dorească să fie în primele 6 formații, toți plecăm cu același gând, să ne batem la play-off, pentru asta ne-am apucat de antrenorat, să performăm. În ciuda rezultatelor din ultima vreme, nu suntem foarte departe, între noi și locul 8 sunt doar 4 puncte.

Ilie Poenaru, antrenor UTA: „Am discutat cu Meszar. În România, antrenorul plătește”

- Obiectivul impus de conducere n-a fost play-off-ul?
- Nu, ci primele 8 locuri, care încă nu e pierdut. Sunt doar 4 puncte, nu e distanță mare, câștigi 1-2 meciuri și poți să fii direct acolo. Problema este că trebuie să câștigi, pentru că tot vorbim, vorbim și vorbim degeaba. 

- Spuneați după meciul cu FC Argeș că veți avea o discuție cu conducerea.
- Da, am făcut o analiză împreună cu domnul Meszar (n.r. - finanțatorul clubului), am discutat despre ce e mai bine pentru echipă în acest moment. Vrea și dânsul să se gândească... nu pot să spun mai multe. Eu l-am rugat să discutăm, să vedem ce e mai bine pentru echipă.

- Concret, ce va urma la UTA?
- Cineva trebuie să plătească. La noi, știm toți că antrenorul trebuie să plătească, pentru că nu poți să dai 25 de jucători afară.

N-am ce să le reproșez celor din conducere. Oamenii sunt senzaționali, am avut și am susținerea lor, sunt niște oameni extraordinari. M-au lăsat să fac ce vreau, mi-au dat libertate, mână liberă, dar lucrurile n-au ieșit așa cum ne-am dorit, totul ține de rezultate
Ilie Poenaru, antrenor UTA

Ședință între patron și antrenor la un club de tradiție din Liga 1: „Antrenorul plătește, nu poți să dai afară 25 de jucători”
Poenaru a mai antrenat în Liga 1 la Clinceni și Gaz Metan / foto: facebook.com/uta1945arad

- În acest moment, le puteți transmite fanilor că veți fi antrenorul echipei măcar pentru următoarele 3 meciuri, cele de până în Campionatul Mondial?
- Nu știu, chiar nu știu și nu pot promite asta. Fanilor nu pot decât să le mulțumesc, mai ales galeriei care susține necondiționat echipa, a fost tot timpul alături de noi. Chiar dacă au și ei nemulțumirile lor, îi înțeleg. Vreau să-mi cer scuze pentru aceste rezultate, suntem datori în fața lor. Nu cred însă că seria asta proastă va continua la nesfârșit. Avem un lot bun, dar de câteva etape nu poți să aliniezi același prim „11”, lipsesc mereu 2-3 jucători, e o inconstanță.

- Urmează Petrolul și Voluntari în Liga 1, plus Gloria Buzău în Cupă.
- Se va juca iar din 3 în 3 zile, sunt două meciuri importante în campionat, acum trebuie să riști, să faci orice ca să aduni puncte, nu mai contează cum joci. Ai nevoie de puncte, să prinzi încredere, apoi lucrurile se vor așeza și vor intra în normalitate. Dacă iei 6 puncte, vine pauza și reglezi anumite lucruri, revin și jucătorii suspendați, accidentați.

- Situația lui Keșeru care mai este? Toți așteptau să fie vedeta echipei, dar el stă mai mult pe bancă.
- Crede-mă că am obosit să vorbesc despre asta! Claudiu a început să joace, intră la fiecare meci, a intrat bine și cu Argeș, a ratat și o ocazie, cred că va juca tot mai mult, poate și titular. Problema la el e că a intrat mai greu în ritmul echipei. Plus că, echipa având oscilații, nici nu l-a ajutat cum ar fi trebuit, nu l-a pus în valoare. A venit să ne ajute și să-și aducă aportul, poate fi un jucător decisiv. Are nevoie de mingi în față, pe care să le finalizeze. Poate odată cu el își va reveni și echipa, nu avem nevoie decât de o victorie pentru a ne descătușa. 

Ilie Poenaru la UTA

  • mai 2022 - prezent
  • 16 meciuri în Liga 1, locul 14 în clasament
  • 4 victorii, 4 egaluri, 8 eșecuri
  • un egal și un succes în Cupa României

VIDEO » Galeria celor de la UTA, protest după sancțiunile primite din partea Jandarmeriei

Mai multe știri de actualitate din Liga 1:

Prima reacție din tabăra Rapidului, după acuzațiile aduse de oficialii lui CFR Cluj: „Noi am fost defavorizați multe etape și nu cred că a ieșit nimeni, în afara unui comunicat oficial, să spună așa ceva”
RAPID - CFR CLUJ 2-1
Prima reacție din tabăra Rapidului, după acuzațiile aduse de oficialii lui CFR Cluj: „Noi am fost defavorizați multe etape și nu cred că a ieșit nimeni, în afara unui comunicat oficial, să spună așa ceva”
Ionel Ganea îl compară pe Andrea Compagno cu o legendă a Universității Craiova: „Are ceva din stilul lui”
FCSB
Ionel Ganea îl compară pe Andrea Compagno cu o legendă a Universității Craiova: „Are ceva din stilul lui”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (4)
demolarii
demolarii  •  31 Octombrie 2022, 20:38

Romanii au inventat decimarea, uciderea a tot al 10-lea soldat din armata pierzatoare, tocmai pentru ca un soldat e mai usor de înlocuit ca si un general. In fotbalul românesc sunt asa de multi antrenori care pot fi soluții, ca e mai rentabil sa schimbi 3 antrenori pe sezon decât să dai afara 10% din jucători. Oare care ar fi concluzia? Masă mare de antrenori e asa apropiată ca valoare? Dar care e valoarea de fapt, de sunt asa de multi? Cum îi alegi pe acești antrenori? Vin ca și oferta , din partea impresarului, pentru ca iei un jucător? Sau e superoferta 1antrenor+4 jucători? La fel și cu viabilitatea fotbalului. De ce sa bagi bani daca nu e profitabil? Sau de fapt esti un manuitor de bani publici? E clar ca patronul nu e patron..... Dar e fotbalul românesc, un triunghi al Bermudelor pentru valoarea sportivilor.....

matchpoint
matchpoint  •  31 Octombrie 2022, 18:47
Postat de vasileroaita pe 31 Octombrie 2022, 18:32

Cunoști tu un "finanțator" în Superliga (!?) care aduce bani de acasă?!?

Păi cam asta inseamnă, nu? Meszar nu-i nici măcar atât, el doar administrează clubul, nu-i clubul lui așa cum este in cazul altor cluburi, banii din din drepturile tv, abonamente, bilete, sponsori..etc.

vasileroaita
vasileroaita  •  31 Octombrie 2022, 18:32
Postat de matchpoint pe 31 Octombrie 2022, 18:20

Domnilor, cu tot respectul, Meszar nu este finanțatorul UTA-ei, practic nu are nicio funcție oficială in club, nu aduce bani de acasă, ba, pe surse, se aude că sifonează la greu bani din club avându-l in spate pe Falcă.

Cunoști tu un "finanțator" în Superliga (!?) care aduce bani de acasă?!?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează