FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARAȚII

INTERVIU EXCLUSIV » "Astralul" Anthony Le Tallec își spune povestea » Amănunte interesante din vestiarul lui Liverpool, din anul în care a luat Champions League

Foto: Guliver/Getty Images
Foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 10 septembrie 2017 17:42

Anthony Le Tallec (32 de ani), atacantul Astrei în acest moment, a acceptat invitația la cafea a Gazetei pentru a depăna amintiri de la Liverpool (2001-2008). Deși are trofeul Champions League acasă (2005), francezul este departe de a fi un încrezut.

- Ai fost antrenat de nume legendare, ca Gerard Houllier sau Rafa Benitez. Cum este stilul lui Edi Iordănescu în comparație cu cei amintiți?
- Cel mai bun antrenor pe care l-am avut a fost Rafa Benitez, la Liverpool! Era înnebunit după tactică! În fiecare zi vorbeam despre tactică și despre faze fixe. Aveam câte zece scheme pentru fiecare situație! Le desena pe foaie și le punea în vestiar înainte de meci, iar noi, jucătorii, trebuia să le învățăm. Era greu pentru jucători să stea să își amintească fiecare schemă, dar după aceea mergeam și câștigam foarte multe meciuri pe baza acestor scheme. După 5-6 ani mi-am spus: Benitez chiar era bun! Am câștigat Champions League datorită acestor scheme! Aveam o echipă bună, e adevărat, dar nu cea mai bună. Tactica a fost totul. Edi este un antrenor foarte tânăr și foarte pasionat, lucrăm mult, vorbește mult și cred că este foarte ambițios. E bine că vorbește mult cu jucătorii, îmi place asta! Benitez? Cu el nu puteai discuta!

- Cum a fost să fii jucătorul lui Liverpool timp de 6 sezoane?
- După ce am ajuns acolo, mi-am dat seama că este unul dintre cele mai mari cluburi din lume. Când am plecat în cantonament în Asia, oamenii dormeau în fața hotelului doar ca să ne vadă 10 secunde! Era o nebunie! Când am plecat de la Liverpool mi-am spus: wow, ce club mare este! Cât timp am fost acolo, n-am realizat, eram și foarte tânăr.

- Cum a fost când ai dat peste jucători ca Steven Gerrard, Jamie Carragher sau Michael Owen?
- Wow, Owen era Balon de Aur când am ajuns acolo! La primul antrenament s-au făcut perechi de câte doi și Owen mi-a zis să facem echipă. Era Balon de Aur, incredibil... dar asta este viața, acum sunt în România! (zâmbește)

5 goluri în 44 de meciuri a reușit Le Tallec în Premier League, în tricourile lui Liverpool și Sunderland

9 cluburi a bifat în carieră Anthony: Le Havre, Liverpool, Sunderland, Sochaux, Le Mans, Auxerre, Valenciennes, Atromitos și Astra

Citește în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de mâine și în Gazeta Digitală interviul integral cu Le Tallec în care fotbalistul vorbește despre marele său regret, despre România, dar și despre alte subiecte foarte interesante!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
cneius
cneius  •  11 Septembrie 2017, 12:19

Simpatic..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează