FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI

EXCLUSIV / VIDEO „Ne vom lupta pentru a prinde primele șase locuri” » Liviu Ciobotariu, antrenorul-revelație al SuperLigii, e neînvins de 200 de zile

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2023 10:00 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 11:09

Liviu Ciobotariu (52 de ani) e un antrenor fericit. A lăsat-o pe FC Voluntari pentru Sepsi și n-a ales deloc rău. 

E neînvins în prima ligă, iar în cupele europene a fost la un pas de o performanță istorică: de o aduce pe Sepsi pentru prima oară în istorie în grupele Conference League. Mai mult și-a adjudecat și cel de-al doilea trofeu consecutiv de „antrenor al lunii” în ancheta GSP, „Cei mai buni”.

- Domnule Ciobotariu, ați fost la un pas de-o minune în Conference League! A trecut dezamăgirea, supărarea?
- Nu știu dacă era o minune, dar cu siguranță era o nouă performanță istorică. Când am trecut de Aktobe am trecut pe un prag pe care clubul nostru nu-l atinsese, acela de a merge în play-off. Dacă intram în grupe era o performanță istorică și ne doream acest lucru. A fost o lună fantastică, cu mult stres, multă încărcătură, dar am ieșit bine în majoritatea jocului, dar mai puțin rezultatul final de la Bodo/Glimt.

- Neînvinși în campionat...
- Plus cea mai bună apărare, dar și două jocuri restante cu CFR și Iași. Este clar că ne vom concentra pe ceea ce înseamnă campionatul intern și Cupa României. Suntem deținătoarea trofeului și ne dorim să realizăm aceeași performanță pe care am făcut-o anul trecut.

„Campionatul este mult mai puternic”

- Aveți planuri mărețe ca de fiecare dată.
- O să fie greu, dar vom munci mai mult să fim concentrați pe tot ce avem de făcut. Din punctul ăsta nu-mi fac probleme pentru că am un lot de jucători foarte OK. Băieții sunt concentrați, conectați la tot ce înseamnă dorință de performanță, respectarea sarcinilor de joc și chiar sunt foarte mulțumit de ei.

- Septembrie o să fie o lună grea unde vin și meciurile restante.
- Da, dar această pauză a venit foarte bine. Am avut o încărcătură mare mentală și emoțională, multe trăiri. Ne vom relua antrenamentele și ne vom concentra pe campionat. Pentru noi obiectivul principal este acela de a intra în play-off și nu va fi ușor.

- E mai puternic sezonul acesta decât cel precedent?
- Ați văzut ce jocuri au fost până în momentul de față și sunt șapte, opt echipe foarte puternice cu rezultate foarte bune. Ne vom lupta pentru a prinde primele șase locuri. După care ne vom pune alt obiectiv și este normal că ai un target cât mai sus. Campionatul este mult mai puternic și este un lucru îmbucurător pentru că de la sezon la sezon echipele arată mult mai bine.

- Ce părere v-au lăsat meciurile de până acum?
- FCSB a început foarte bine și este o favorită la titlu! CFR arată foarte bine, Rapid sunt foarte puternici. Rapid face transferuri importante cu meciuri la prima ligă. Suntem și noi o echipă care se luptă pentru play-off. Un campionat foarte echilibrat și puternic.

20 februarie 2023este data ultimului meci pe care Liviu Ciobotariu la pierdut ca antrenor în toate competițiile, indiferent că a fost „principal” la FC Voluntari sau la Sepsi. FCU Craiova - FC Voluntari 2-1. De atunci a mai disputat 27 de meciuri!

„Nu l-am simțit deranjat pe Ștefănescu de faptul că n-a plecat”

- L-ați pierdut pe Andreas Dumitrescu care a semnat cu Slavia Praga.
- Pentru mine e îmbucurător că jucătorii au oferte, iar dacă le au înseamnă că prestația echipei a fost una foarte bună. Inclusiv prestația jucătorilor. Mă bucur pentru Dumitrescu că a reușit un transfer mare, un pas mare pentru el și merita.

- În schimb Marius Ștefănescu rămâne să vă ajute în continuare.
- Toate discuțiile din mass-media au fost reale. Au fost contracte cu cluburile de la noi din România, dar nu s-a realizat transferul. Este un băiat OK, cu un caracter foarte bun și nu l-am simțit să ar fi deranjat că n-a plecat de la noi. Din contră, îl simt foarte bine la antrenament, dar și la jocurile oficiale.

- Și a venit pe ultima sută de metri și Florin Ștefan de la Rapid.
- El este familiarizat cu clubul nostru, a jucat o perioadă destul de bună la noi, de trei ani, așa că nu o să fie o problemă de acomodare. Îl așteptăm cu brațele deschise, mai ales că l-am cedat pe poziția aceea pe Dumitrescu. Eu cred că Fane Ștefan are dorința de a reintra pentru că n-a mai jucat de-o perioadă lungă și va avea evoșuții bune.

August a fost o lună reușită având în vedere că am avut un parcurs foarte bun în ceea ce înseamnă Conference League. A fost această dezamăgire, această frustrare că am ieșit din această competiție, dar am făcut-o cu capul sus, ne-am luptat și-am încercat să facem încă o performanță istorică pentru clubul nostru. Cred că era o performanță și pentru România. Am rămas cu satisfacția că în cele șase meciuri pe care le-am disputat nu am pierdut niciunul
Liviu Ciobotariu, antrenor Sepsi

Citește și:

Conducătorul din SuperLigă îi bate obrazul lui Edi Iordănescu: „Ne așteptam să fie convocat. Suntem prea departe să se uite la noi”
CONVOCĂRI
Conducătorul din SuperLigă îi bate obrazul lui Edi Iordănescu: „Ne așteptam să fie convocat. Suntem prea departe să se uite la noi”
Fundașul român, prezentat oficial la Slavia Praga: „Toate cerințele mi-au fost îndeplinite!”
SEPSI
Fundașul român, prezentat oficial la Slavia Praga: „Toate cerințele mi-au fost îndeplinite!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează