FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

EXCLUSIV // VIDEO Un mare rapidist, aproape de transferul la marea rivală: „Impresarii mi-au spus că cei de la club nu mă mai doresc!”

Ovidiu Herea, Foto: Instagram @hereaovidiu10
Ovidiu Herea, Foto: Instagram @hereaovidiu10

Articol de , - Publicat duminica, 01 ianuarie 2023 11:09 / Actualizat duminica, 01 ianuarie 2023 14:59

Ovidiu Herea, 37 de ani, fost jucător la Rapid, a vorbit despre perioada petrecută la giuleșteni, regretele carierei sale, dar și motivele pentru care tinerii fotbaliști români nu se impun în fotbalul mare.

Fost decar în Giulești, Ovidiu Herea a fost aproape să ajungă la rivala Steaua înainte de a juca pentru Rapid. Totul se petrecea în 2007, atunci când mijlocașul pleca de la Progresul. A ales într-un final Rapidul, iar de atunci a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din istoria recentă a giuleștenilor.

„Mutu? O variantă proastă pentru Rapid! Pe ce considerente e Daniel Niculae președinte?” » Analiză dură în direct: „Aceeași veșnică problemă”
RAPID
„Mutu? O variantă proastă pentru Rapid! Pe ce considerente e Daniel Niculae președinte?” » Analiză dură în direct: „Aceeași veșnică problemă”

- Ovidiu, ești unul dintre foștii jucători ai Rapidului cei mai iubiți de către galerie. Totuși, în trecut ai fost aproape de un transfer la rivala Steaua...
- Da, într-adevăr, am fost aproape. Am explicat și am povestit cum s-a întâmplat acest lucru. Eu venisem, mă antrenasem cu Rapid, nu semnasem nimic în momentul ăla și de acolo a apărut o neînțelegere. Impresarii mi-au spus că cei de la Rapid nu mă mai doresc, iar de aici s-a întâmplat toată nebunia aia. Dar dorința mea a fost să rămân la Rapid și să joc pentru ei.

- Nu ai regretat în niciun moment acea decizie?
- Nu, nu am regretat-o. Au mai fost discuții după aceea și, cum știe toată lumea, am refuzat acele oferte pe care le-am avut din partea rivalilor.

- Ne poți spune câteva meciuri memorabile pe care le-ai avut în cariera de jucător?
- Da, sunt multe meciuri bune pe care le-am făcut de-a lungul timpului la Rapid. Îmi aduc aminte de acel gol pe Giulești cu Steaua într-un meci terminat 1-1, chiar dacă nu a fost cel mai spectaculos, a rămas în inima mea și a multor suporteri.

- Acel gol din lovitură liberă...
- Da. Era un moment foarte greu prin care trecea echipa, erau acele probleme pe care le aveam cu insolvența, se vorbea tot mai mult de faliment și plecaseră și mulți jucători. Foartă multă lume nu ne dădea speranțe pentru a obține ceva în acel meci, dar am făcut o partidă extraordinară și am obținut un egal cu Steaua.

45 de goluriîn 183 de meciuri are Herea în tricoul Rapidului

Ovidiu Herea: „Ca antrenor, Răzvan Lucescu mi-a rămas cel mai apropiat de suflet”

- Care a fost antrenorul tău preferat dintre cei cu care ai colaborat?
- Sunt mulți antrenori cu care am colaborat și mi-au rămas în suflet. Pot să spun că cel mai apropiat de suflet mi-a rămas Răzvan Lucescu, dar nu pot să-i exclud pe Cosmin Olăroiu, Bergodi, antrenori care au contat foarte mult în cariera pe care am avut-o și nu am cum să-i scot niciodată din suflet.

- Ai vreo amintire amuzantă cu Răzvan Lucescu din perioada Rapid?
- Am multe amintiri, nu numai amuzante. Atunci când m-am operat la genunchi, la Roma, mi-a făcut o vizită acolo. Am ieșit, am mâncat împreună, iar pentru mine a contat foarte mult acest lucru fiindcă eram singur în acel moment, m-a ajutat foarte mult vizita pe care mi-a făcut-o.

- La naționala României ai prins doar două meciuri și ai marcat un gol. De ce crezi că nu ai avut mai multe convocări, deși erai unul dintre cei mai importanți jucători din Liga 1?
- Convocări am mai avut, doar că nu am reușit să joc. Să nu uităm totuși că eram pe post cu niște fotbaliști, Adi Mutu, Ciprian Marica, care erau într-o formă foarte bună la acea vreme. Era greu să prinzi să joci la echipa națională, dar am făcut și eu parte din acea generație. Am fost convocat de câteva ori, am prins două meciuri, am dat și un gol. Atât s-a putut în acel moment, poate că este un regret de-al meu faptul că nu am prins mai multe meciuri la echipa națională.

„Să spargă vitrina!” » Dezvăluiri senzaționale de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie! M-a târât până acolo”
PROFU' DE SPORT
„Să spargă vitrina!” » Dezvăluiri senzaționale de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie! M-a târât până acolo”

Ovidiu Herea: „Tinerii renunță mult prea ușor atunci când dau de greu”

- În străinătate ai jucat la FC Sion. Cum a fost acolo și care e diferența față de fotbalul românesc?
- La Sion am jucat doi ani de zile, a fost o experiență foarte utilă. Când am ajuns acolo, m-am lovit de niște lucruri pe care nu le întâlnisem în campionatul din România, o pregătire mult mai severă. Se punea mult accent pe partea fizică, dar m-am acomodat foarte bine și am făcut două sezoane extraordinare, am câștigat și Cupa. O perioadă foarte frumoasă din cariera mea.

- Și în Grecia, la Xanthi?
- În Grecia am stat jumătate de an. La fel, am jucat, a fost o perioadă bună, dar mi-am dorit să mă întorc în țară la acel moment.

- Ce mesaj ai pentru tinerii fotbaliști români care pleacă în străinătate? Vedem că tot mai mulți nu reușesc să se adapteze.
- În primul rând, să muncească mai mult, să nu renunțe niciodată, pentru a putea juca în străinătate. Sunt sigur că nu le e ușor, însă numai prin muncă și dăruire pot realiza lucrurile pe care și le-au propus.

- Crezi că pleacă cu o mentalitate greșită?
- E posibil să fie și acest lucru. Din punctul meu de vedere, ei renunță mult prea ușor atunci când dau de greu, iar lucrul ăsta nu-i ajută pe plan fotbalistic.

Un titlu ar fi ceva extraordinar pentru Rapid, pentru suporteri. Obiectivul lor e însă calificarea în play-off. Apoi, în funcție de punctele care vor fi după înjumătățire, vor vedea dacă se vor bate la câștigarea campionatului. 

- Ovidiu Herea

Citește și:

Când se reia Liga 1 și când se joacă derby-urile

Marius Șumudică, învins într-un meci nebun în ultimele ore din 2022

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
balderis
balderis  •  02 Ianuarie 2023, 09:59
Postat de ionescugeorge77 pe 01 Ianuarie 2023, 17:46

OH este un mare smecher ...el sfatuieste jucatorii romani sa munceasca exact ce nu a facut el si ce nu face niciun roman ...

A vorbit și nea Ion(escu) , că și el e om !!!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  01 Ianuarie 2023, 17:46

OH este un mare smecher ...el sfatuieste jucatorii romani sa munceasca exact ce nu a facut el si ce nu face niciun roman ...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează