FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA

De ce cluburile din România nu au investit în managementul sportiv: „Suntem una dintre cele mai bogate țări din punct de vedere fotbalistic”

Robert Pongracz (38 de ani) Captură Podcast cu Theo
Robert Pongracz (38 de ani) Captură Podcast cu Theo

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 martie 2021 12:22 / Actualizat sambata, 06 martie 2021 14:54

Robert Pongracz (38 de ani), vicepreședinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, a participat la un dialog pe teme fotbalistice cu Theo, unul dintre cei mai de succes youtuberi de FIFA în România. Oficialul a vorbit, printre altele, și despre lipsa investițiilor în managementul sportiv din fotbalul românesc.

Robert Pongracz, invitat la emisiunea „Podcast cu Theo”, a spus că decalajul dintre echipele noastre și cele din fotbalul mare este provocat de faptul că nu s-a investit la timp într-un management eficient și corect.

Robert Pongracz: „Suntem una dintre cele mai bogate țări din zonă, fotbalistic vorbind”

„Din păcate, lipsa investițiilor și managementului eficient și corect ne-au adus în această situație. Ceea ce nu am făcut noi și au făcut cei din Vest ne-a adus unde suntem astăzi. Sincer, nu mai pot să accept scuzele că de ce să ne comparăm cu nemții, cu spaniolii, că au alte cifre, altă economie. Corect, dar noi nu avem zero. Noi totuși avem ceva, în regiunea noastră suntem una dintre cele mai bogate țări din punct de vedere fotbalistic. De toată regiunea balcanică vorbesc”, a spus Robert Pongracz.

Theo, unul dintre cei mai cunoscuți jucători de FIFA din România, a intervenit și a făcut comparație cu ce oferă cluburile importante din Europa: „Avem nevoie de școli pentru management sportiv, academii mai bune de copii și juniori și ar trebui ca toată lumea să aibă acces mai ușor la fotbal. În străinătate, fanul are un muzeu unde poate să se ducă, are pub-uri ale echipelor respective, dar în România unde te-ai putea duce acum?”

Când s-au făcut acele investiții, noi nu le-am făcut. Și nici astăzi nu se fac. Trebuie să se schimbe gândirea. Lumea nu pricepe că fotbalul este o afacere. Se comunică foarte puțin despre veniturile pe care le generăm noi în fotbal, cât de important este acest produs pentru posturile TV, ce audiență este în spate, câți sponsori sunt interesați la fotbal. Sunt niște întrebări care nu se găsesc în România. Fanii sunt regii noștri.

Robert Pongracz, vicepreședinte LPF

VIDEO. Magazinul LPF, sabotat de cluburi » Justin Ștefan: „Nimeni nu-i bagă în seamă pe fani!”

Citește și alte știri din Liga 1:

Manchester City și Juventus pe urmele unui jucător de la FCSB? „Voi știți cine e?” » Avertisment după cazul Coman: „Îl învăța Perianu să conducă”

Anunț de ultima oră » Pasul pe care trebuie să îl facă Florin Tănase înainte de a se transfera în străinătate

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează