FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

EXCLUSIV „Dacă rezolvă problema asta, Dinamo nu pierde cu FCSB!” » Ioan Andone îi dă un sfat esențial lui Ovidiu Burcă, înainte de Derby de România

Ioan Andone / Sursă foto: Arhivă GSP +17   FOTO
Ioan Andone / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de - Publicat vineri, 24 noiembrie 2023 17:19 / Actualizat sambata, 25 noiembrie 2023 02:09

Ioan Andone, 63 de ani, fostul mare fotbalist și antrenor al lui Dinamo, pe bancă la ultimul event din istoria „câinilor” (2004), a identificat modul în care roș-albii pot obține un rezultat pozitiv în derby-ul disproporționat cu FCSB. Într-un interviu acordat Gazetei, fostul antrenor a prefațat disputa de duminică. 

Chiar dacă diferența dintre cele două rivale n-a fost nicicând atât de covârșitoare, suflarea dinamovistă nu și-a pierdut complet încrederea. Iar un nume legendar din istoria „câinilor”, Ioan Andone, nădăjduiește că Burcă și ai săi pot „smulge” un rezultat pozitiv în fața liderului din Superligă.

Urmează recordul? FCSB ar putea ajunge la 6 victorii consecutive în fața lui Dinamo în campionat, unic în istoria derby-ului
DINAMO - FCSB
Urmează recordul? FCSB ar putea ajunge la 6 victorii consecutive în fața lui Dinamo în campionat, unic în istoria derby-ului

Ioan Andone rămâne optimist: „Un derby nu e niciodată dezechilibrat!”

„Un derby nu e dezechilibrat niciodată, în opinia mea. Uitați-vă ce s-a întâmplat și la FCSB - Rapid, deși Rapidul e altceva. Dar cei de acolo s-au mobilizat și au reușit să câștige fără probleme.

Într-adevăr, Dinamo trece printr-o perioadă foarte proastă din punct de vedere al rezultatelor. Va fi interesant, iar eu sper să nu piardă. Uitați, ei s-au mobilizat foarte bine cu CFR Cluj (n.r. - remiza din octombrie, 1-1), iar CFR-ul era într-o perioadă foarte bună atunci”. 

Ioan Andone, sfat pentru Burcă înaintea derby-ului cu FCSB: „Dinamo trebuie să-și rezolve faza de atac!”

Andone a continuat: 

Dinamo ar trebui să nu mai aibă probleme în ultimii 30 de metri, fiindcă ei construiesc destul de bine. 

Ținând cont că FCSB are niște jucători extraordinari în atac, ei ar trebui să aibă atenție acolo, în zona fundașilor centrali. Eu zic că ei vor da un gol (n.r. - Dinamo). Doar să nu primească multe...

Începutul de campionat a fost în regulă, dar Dinamo trebuie să-și rezolve acum ce a greșit în ultimul timp pe faza de atac. Dacă-și rezolvă problema asta și se organizează foarte bine defensiv, să nu le de spații celor de la FCSB, eu zic că pot să obțină un rezultat în favoarea lor”, a declarat „Fălcosul”, în exclusivitate pentru GSP.ro.

„Dacă rezolvă problema asta, Dinamo nu pierde cu FCSB!” » Ioan Andone îi dă un sfat esențial lui Ovidiu Burcă, înainte de Derby de România
Ioan Andone / Sursă foto: GSP

FCSB arată bine anul acesta, începutul a fost foarte bun, cu șapte victorii la rând. O văd favorită la câștigarea campionatului. Sper să nu câștige acum, cu Dinamo. Problema lor? Fundașii centrali.

- Ioan Andone, despre FCSB

9 goluria marcat Dinamo în primele 16 etape. „Câinii” au cel mai slab atac din Superligă

FCSB ar putea ajunge la 6 victorii consecutive în fața lui Dinamo în campionat

Diferența dintre cele două echipe este una colosală, roș-albaștrii având 5 succese la rând. Doar o singură dată a mai existat o asemenea serie, între 2011 și 2013. Din sezonul 2003-2004, primul integral pentru FCSB după pierderea palmaresului istoric, cele două rivale s-au întâlnit de 43 de ori în campionat: 18 victorii FCSB, 12 Dinamo și 13 remize.

Dintre cele 18 succese ale roș-albaștrilor, 10 sunt reprezentate de câte două serii de 5.

Prima serie a fost între 5 decembrie 2011 și 11 august 2013, când FCSB a câștigat de 5 ori, dar duelurile au fost destul de echilibrate, diferența maximă de goluri fiind de două.

Cine câștigă Derby de România?

Dinamo
Egal
FCSB

VIDEO Cum se pregătesc „câinii” de Derby? Ce spun fotbaliștii lui Burcă despre meciul cu FCSB

Citește și alte știri despre Dinamo:

Au dispărut din fotbalul care contează! Unde sunt azi marcatorii lui Dinamo din ultima victorie cu FCSB: unul dintre ei e „prietenul” lui Burcă

Urmează recordul? FCSB ar putea ajunge la 6 victorii consecutive în fața lui Dinamo în campionat, unic în istoria derby-ului

Eșec cu FCSB = adio Burcă?! Reacție în studio: „Nu mai există răbdare”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  25 Noiembrie 2023, 10:15
Postat de therealreddog33 pe 25 Noiembrie 2023, 00:23

Se poate, Gicane! Dar citește jocul foarte bine, exact acolo are probleme Steaua. Dacă știi sa ii ataci cu mingi direct intre fundașii centrali, câștigi împotriva lor.

bine punctat . si mai au o problema.. la fiecare atac zici ca joaca1 max 2 contra apararii. asta o vad eu ca si spectator. poate gresesc.

gigi.debelihu
gigi.debelihu  •  25 Noiembrie 2023, 07:02

Toți vor ca-caricatura numită FCSB sa mai fure un campionat!?.... Asta e sistemul ticăloșit din arbitrajul românesc!?.... Aștept să văd linii perfecte și inverse trase de VAR și în defavoarea fcsbului, așa cum s-au tras mincinos și caraghios împotriva lui Dinamo, in atâtea meciuri! Aștept cartonașe roșii pentru toate intervențiile dure ale lui Dawa și altora ca el, date împotriva minciunii numită FCSB!..... Credeți că se va întâmpla!??...... Neeee!.....Dinamo va lua primele galbene in primele 5minute! Și roșu prin minutul 20! Punem pariu!..... Dinamo măcar să iasă de pe teren, daca tot o vor forța să piardă! Dar macar umilința ticăloasă a arbitrajului gigist, sa nu o mai vedem! Golanii fcsbisti, tot golani rămân în toată istoria lor! Punct.

mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  25 Noiembrie 2023, 01:08

Ioan Andone: „Eu zic că ei vor da un gol (n.r. - Dinamo). Doar să nu primească multe...” ... După socoteala mea, multe înseamnă mai mult de un (singur) gol. Adică, minim...două! Și cum 1

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close