FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Ioan Mărginean, următorul conducător al lui Dinamo? „Clubul trebuie să-i mulțumească lui Ionuț Negoiță”

Mărginean a mai fost pe lista lui Dinamo, în două rânduri, să vină ca oficial, însă mutarea nu s-a perfectat
Mărginean a mai fost pe lista lui Dinamo, în două rânduri, să vină ca oficial, însă mutarea nu s-a perfectat

Articol de - Publicat joi, 07 mai 2020 07:52

Ioan Mărginean (59 de ani), președintele lui Gaz Metan, este pe lista lui Dinamo pentru a-l înlocui pe Florin Prunea. Oficialul medieșenilor a vorbit în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor despre situația formației din Ștefan cel Mare.

Mărginean ar putea fi noul manager general al lui Dinamo din vara lui 2020. După ce se încheie actuala ediție de campionat, „Limoniu" are șanse mari să preia funcția pe care o va elibera Florin Prunea, care nu mai este de mult în grațiile lui Negoiță și ale suporterilor. Ar fi o revenire a fostului apărător la clubul pe care a declarat că-l iubește, indiferent pe unde l-a dus fotbalul.

Ardeleanul a fost un fotbalist important al lui Dinamo la începutul anilor '80, făcând parte din formația cu care „câinii" au jucat semifinalele CCE cu Liverpool în 1984. Mărginean e președintele lui Gaz Metan, club care încă n-a scăpat de insolvență.

Ioan Mărginean: „Toți socios să fie uniți"

„Am serviciu deocamdată, la Mediaș. Pe suporterii lui Dinamo am încercat să-i ajut mereu când am putut. Eu aș putea veni doar într-o variantă de adunare și de comunitate unită, toată lumea la aceeași căruță. Nu poți avea două galerii, chiar dacă ambele sunt bune. 

Suporterii, galeria, socios de acum, sunt ca sângele pentru organism, ei trebuie uniți. Trebuie oameni competenți și să nu fie dornici de căpătuială proprie. Eu pot să fac voluntariat pentru Dinamo! Ies la pensie, un an pot să trăiesc fără salariu dacă se vrea muncă, unitate și să reclădim Dinamo. 

Am trăit patru ani rău la Mediaș, nu mor dacă stau un an neplătit la clubul care mi-a dat un nume. Ne strângem mai mulți dinamoviști, de toate vârstele, punem leu pe leu, cu fanii socios uniți, ca să construim ceva durabil. Și gestul lui Ioan Andone e lăudabil, s-a zbătut pentru club, a vorbit cu spaniolii. Fiecare poate vorbi în stânga, în dreapta. Fanii au fost ca niște furnicuțe harnice, au adunat cât au putut. Haideți să mai găsim oameni normali, capabili, cu bani, care să o ajute pe Dinamo!", a comentat Mărginean pentru Gazetă.

5 mii de leia donat Mărginean Asociației „Dinamoviști pentru Dinamo" la finele lui 2019, când a devenit "socio"

„Trebuie ca Dinamo să-i mulțumească lui Negoiță pentru că, vrem, nu vrem, a salvat clubul de la faliment. El cred că a fost bine intenționat. Dar ce viitor mai ai când tu trăiești din banii pe care-i fac rost suporterii? Gestul fanilor e de lăudat, însă nu poți respira doar cu heirup-ul lor"

„Orice ruptură la Dinamo aduce clubului pierderi incomensurabile. Nu mai căutați vinovați, trebuie meseriași acolo! Mulți oameni iubesc Dinamo și ar veni dacă i-ar vedea pe toți uniți. Eu am discutat cu mulți, au nevoie de o luminiță la capătul întunericului"

 Ioan Mărginean, președinte Gaz Metan

Roti pe tricou

Suporterii din programul DDB mai vor să strângă 4.400 de membri în organizație ca să ajungă la 10.000, considerând că atunci vor putea prelua Dinamo de la Negoiță. Încă un fotbalist a cotizat cu 1.948 de euro și a devenit socio, urmând să apară și el cu numele pe tricoul roș-albilor din ediția viitoare. Este vorba de Dorin Rotariu, fotbalist pe care Dinamo a încasat 2,2 milioane de euro când l-a vândut la Brugges, în iarna lui 2017.

VIDEO Gică Popescu, anunț mare pentru România: „Nu s-a mai construit așa ceva din '84!

Citește mai multe știri despre Dinamo:

Refuză să revină la Dinamo: „Țin legătura, le urez tot binele, dar nu mai vreau”

Cosmin Contra i-a făcut portretul omului care intermediază vânzarea lui Dinamo: „Profesionist adevărat, influent, apreciat”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
creeperno
creeperno  •  07 Mai 2020, 22:50

Sper sa vina

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  07 Mai 2020, 20:45

Ar fi super ! Conducator....nu precum prulea.

2036290743290484
Ion Marin  •  07 Mai 2020, 19:47

Ba baieti continuati sa strangeti bani ca sa salvati clubul si ORGANIZATIVA!Cu sectii ale asociatiei voastre in fiecare judet , cu adunarea generala a cotizantilor in fiecare judet si aleasa conducerea sectiei care sa se ocupe cu strangerea banilor .Nu va ganditi ca Marius Nicolae care a trait de la Dinamo si a crescut acolo , a primit un nume si bani si acum procedeaza ca , vanatorul Tiriac si pseudodinamovistul LUCESCU, ii tremura mana sa dea bani la Dinamo.SUNT suporteri saraci , care din saracia lor vor sa daruiasca clubului care i a facut fericiti si nu pun problema ca le cheltuieste cineva banii pentru Nea Goita .BANIi se cheltuiesc pentru salvarea lui Dinamo.Nea Goita a avut in mana o mina de aur , dar a risipit o pentru ca a gestionat o PROST SI S A INCONJURAT DE AGEAMII.Cea mai mare gresala a facut o cand l a gonit pe MIRCEA REDNIC.Nu conteaza ce asociatie conduce clubul , ca e DDB , CA E ALTA , dar sa aiba spititul lui Dinamo.Lasati rivalitatile , dinamovisti din toate colturile uniti va!ADUNATI BANI , CERSITI NU CONTEAZA , MERGETI CU PALARIA IN MANA la toti , nu mai conteza cine este , salvati clubul , mergeti si la Becali , sa vedem cum o sa se simta TIRIAC SI LUCESCU CAND un strain de Dinamo Creeati un UN PROGRAM DE COLECTARE A BANILOR PRIN SMS.Ma intreb ce o sa zica lumea cand o zice Becali ca el a dat 200 .000 de Euro , iar cei doi magnati si altii care s au procopsit de acolo , Badea si Borcea , si altii carnu au dat nimic.RUSINE sa le fie! E un moment de

Vezi toate comentariile (7)
Comentează