FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

UPDATE // Ioan Niculae, încătușat pe aeroport! Desfășurare impresionantă de forțe

Ioan Niculae (66 de ani), patronul celor de la Astra, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Interagro”. +8   FOTO
Ioan Niculae (66 de ani), patronul celor de la Astra, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Interagro”.

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 februarie 2021 14:40 / Actualizat vineri, 19 februarie 2021 15:43

Ioan Niculae (66 de ani), patronul celor de la Astra, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Interagro”. Decizia este una definitivă.

UPDATE ora 15:30 | Ioan Niculae, reținut pe aeroport

O desfășurare impresionantă de forțe a avut loc pe aeroport, în momentul în care Ioan Niculae a aterizat. Patronul celor de la Astra a fost încătușat, apoi transportat către locul în care își va efectua detenția. 

Ioan Niculae, foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ioan Niculae, foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ioan Niculae, foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ioan Niculae, foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ioan Niculae, foto: Inquam Photos / Octav Ganea
+4 FOTO

Am văzut fel de fel de oameni care au făcut fapte mai grave și nu au fost aduși așa. Probabil au vrut să dea un exemplu, dar e o mediatizare excesivă.
- Daniel Niculae, la „Liga DigiSport”

În prima instanță, Ioan Niculae primit o sentință 3 ani și 6 luni. Procurorii au făcut apel, au cerut pedeapsa maximă, iar astăzi a venit verdictul. Patronul celor de la Astra a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. În minuta ședinței se precizează că din cei 5 ani va fi scăzută perioada deje petrecută după gratii, la precedenta condamnare. E vorba de un an, 3 luni și 13 zile. 

Pe lângă această pedeapsă, lui Niculae i s-a interzis și dreptul de a fi acționar, asociat și administrator în cadrul unei societăți comerciale, timp de 3 ani de zile, după executarea pedepsei principale, informează G4Media.

DISPARE Astra?! Patron la închisoare, fotbaliști dopați » Urmări grave în Liga 1!

UPDATE 19 februarie, ora 14:40 / Ioan Niculae a revenit în țară

Omul de afaceri Ioan Niculae, dat în urmărire după ce a fost condamnat la închisoare, a sosit azi în România și urmează să fie încarcerat, informează Hotnews.

UPDATE 22:45 / Ioan Niculae rupe tăcerea: unde se află

Ioan Niculae a avut o intervenție în direct la postul Antena3 și a dezvăluit unde se află în acest moment și de ce nu a putut fi găsit de autorități: „Sunt în Italia, la o clinică, internat. Trebuia să ies probabil duminică. După primirea veștii din România, că am fost condamnat, mi-am făcut externarea și încep să mă pregătesc să vin în țară. Mâine sunt în țară".

UPDATE 21:30 | Patronul Astrei, dat în urmărire

Poliția Română a emis un mandat „de executare a pedepsei cu închisoarea” pe numele lui Ioan Niculae. Patronul celor de la Astra apare în secțiunea „persoane urmărite”, de pe site-ul oficial al instituției. 

De ce a ajuns Ioan Niculae după gratii? 

Potrivit DNA, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat.

Ioan Niculae a mai stat după gratii

Ioan Niculae a mai stat 6 luni în pușcărie, ca urmare a condamnării dintr-un dosar cunoscut drept "Mită pentru PSD", în care afaceristul solicita ca în Ministerul Economiei și în două societăți naționale, Transgaz și Romgaz, să fie numite persoane favorabile lui. A fost eliberat în octombrie 2015.

Citește și alte știri despre Astra: 

EXCLUSIV Astra trebuie exclusă din Liga 1! Ioniță a recunoscut că s-a DOPAT, iar consecințele sunt dramatice!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (174)
2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  19 Februarie 2021, 22:33
Postat de andrei2000ron pe 19 Februarie 2021, 20:29

nea rata vezi ca ai uitat si pe altii cu niste retrocedari de terenuri si despagubiri de la anrp dubiose sau aia nu se pun?

nea' prostea,n-am uitat pe nimeni,cel la care tu te referi a fost deja condamnat si3a și PLĂTIT DEJA,numai ca tu probabil ai liosit din țară in ultimii trei ani....

reteleanu
reteleanu  •  19 Februarie 2021, 21:32
Postat de andrei2000ron pe 19 Februarie 2021, 18:15

baruch,de ce sa-i fie sau de ce sa nu-i fie confiscata toata averea?hotaraste-te!dupa cum ai inceut comentariul tau te intrebai de ce sa-i confiste averea ca ulterior marsai pe ideea asta ca sa-i ia tot.exprima-ti si tu o parere ferma nu una de caracal, ori confisca ori nu.

da, am zis eu aiurea. voiam sa zic ca de ce s-ar concentra efortul pe recuperarea prejudiciului, cand aluia de la cotroceni ii convine de fapt circul, nu confiscarea averilor. politicienii, procurorii, sereistii, batalioanele de politai imbracati in negru si inarmati de razboi traiesc de fapt din circul asta

andrei2000ron
andrei2000ron  •  19 Februarie 2021, 20:29
Postat de Benedic Gabriel Duck pe 19 Februarie 2021, 19:19

Niște nenorociți !!!! Omul ăla a venit SINGUR,pentru ce trebuie"sa desfășori forțe "????.La cati bani are ,putea foarte bine să dispară, dar el a venit și a și anunțat când și cum vine!!! Rușine!!!! Oricum în această țară au făcut puscarie numai cei care "dădeau bine să fie mediatizati",ori cei care l-au supărat pe herr prezidente!!!! Spre exemplu, Gică Popescu, complet nevinovat,cu tot prejudiciul plătit, dar trebuua să fie burleanu președinte FRF,nu-i așa????Dar la prejudiciile de sute de milioane,cum ar fi Microsoft, Bechtel,Gala Bute,etc, unde era "desfășurarea de forțe "???" Justiția independentă " de pe cocioc a executat oameni politici(Voiculescu ,Nastase,Draaagniiia) sau pe proștii din fotbal.Udrea,Berceanu,Videanu, Basi???? Nici vorbă, că ăsta are dosarele tuturor la sub-brat...Apropos,tot aceiași "justiție independentă " l-a făcut mare si pe talpan,că de era după ce mare avocat e el,nu câștiga nimic.....nici o dată....

nea rata vezi ca ai uitat si pe altii cu niste retrocedari de terenuri si despagubiri de la anrp dubiose sau aia nu se pun?

Vezi toate comentariile (174)
Comentează