FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Unde am ajuns?! Ion Crăciunescu acuză un dezastru din cauza FRF: „O astfel de rușine n-a existat în Europa! Poate prin țările africane sau în Asia"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 martie 2020 20:12

Ion Crăciunescu a criticat dur administrația Răzvan Burleanu la „Prietenii lui Ovidiu". Crăciunescu îl arată cu degetul pe șeful arbitrajului din România, grecul Kyros Vassaras. 

- Nelule avem acum doi arbitri în Elite, poate o să prindă ei să ajungă la un turnel final mondial. 
- Am văzut arbitri mari în România și țara asta are posibilități multe în domeniu. Acum n-au cum să le exploateze! O să devină șablon, dar eu am argumente când spun că repetenții și corigenții au ajuns să conducă arbitrajul românesc! Am avut oameni de probitate mare care ne conduceau pe noi, oameni de forță mare. Arbitrajul avea o altă clasă!

- Vezi pe cineva vinovat?
- Primul vinovat în momentul ăsta e Federația pentru că ea a dus arbitrajul într-o situație care nu există în lume. Vassaras a fost instructor de arbitri, așa cum au fost și alții prin alte țări. Dar președinte străin în altă țară n-a existat în Europa niciodată! O astfel de rușine n-a existat în Europa! Poate prin țările africane sau prin Asia. Și este un mare handicap pentru că l-a luat lângă dânsul pe Deaconu. Deaconu pe care Mircea Sandu l-a susținut enorm. Și Sandu a spus: "Dacă nu eram eu, tu nu erai nici arbitru de Divizia C!". Și l-am sprijinit și eu pe Deaconu, nu l-am putut citi ca om! În viață sunt mulți oameni în care te încrezi și îți dai seama apoi că sunt cu totul altceva.

- Se spune că Vassaras ne-a ajutat pentru Hațegan și Kovacs.
- Putea să facă lucrurile astea și din poziția lui de instructor. Nu trebuia pus președinte ca să avem doi arbitri în Elite. Am înțeles că este într-o relație foarte bună cu secretarul general al UEFA, cred că era suficient să fie instructor pentru că și atunci era alături de arbitraj.

- Crezi că...? 
- O secundă! Nu poți să fii președinte și să stai în alță țară. Degeaba ne spun ei de tehnica actuală, că văd meciuri, că nu știu ce. Arbitrajul nu e Liga 1! Arbitrajul e de jos până sus, iar partea de jos e cea mai grea. El p-aia n-o vede, n-o cunoaște, n-o știe! De-asta sunt și foarte multe anomalii în promovare. Cu concursurile care se dau, cu testele de întrebări. Ei dau un răspuns, UEFA altul. Și s-a întâmplat recent așa ceva.

- Plus că am citit în Gazetă că avem mai mulți asistenți în CCA. 
- Asta e cel mai grav! Nu găsești lucrul ăsta în nicio altă țară din lume. După părerea mea, n-aveau ce căuta. Ce-au făcut ei în activitatea lor? Au luat testele la fără frecvență, le dădeau separat. Și știu cum au ajuns în arbitraj!

- Totuși, crezi că Vassaras n-a avut niciun merit?
- Eu cred că puteam să facem lucrul acesta și fără Vassaras președinte! Puteam să facem prin calitatea arbitrilor! Și mai vreau să zic ceva... Am văzut multe meciuri din România arbitrate nu de cei mai buni. Pentru că cei mai buni erau prin alte țări, la baremuri mai bune. Nu ne interesează campionatul nostru, iar delegările sunt caraghioase, ciudate. Campionatul din România nu are niciun fel de prioritate. Noi îi trimitem cu lunile prin Emirate pentru că acolo vin cu banii pe masă și noi le dăm arbitri.

URMĂREȘTE AICI ÎNTREAGA EMISIUNE CU ION CRĂCIUNESCU

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (20)
123701992342236
Marcello Kazan  •  20 Martie 2020, 01:55

Craciunescule, in ciuda experientei de arbitru, in ultimul timp ai devenit o persoana a carei compatibilitate cu Integritatea profesionala si chiar sportiva e practic NULA si INEXISTENTA... Daca te plictisesti, de ce nu incerci sa faci ceva productiv?!?... Asta beneinteles ar presupune sa renunti la placerea de a latra de fiecare data cind deschizi gura...

dubluv
dubluv  •  19 Martie 2020, 10:37

fierbe frustrarea in Craciunescu ca in cea mai buna perioada a arbitrajului romanesc el nu mai exista in niciun fel. Iar pentru Ioanitoaia doar faptul ca a vorbit de rau FRF l-a facut interesant. Ioanitoaia si Craciunescu ... parca sunt mosii ala de la Muppets Show

bigbolo
bigbolo  •  19 Martie 2020, 10:17
Postat de Tavi A'visi pe 19 Martie 2020, 08:39

Cand esti matur trebuie sa sti pe cine susti, acum scuzele nu se accepta! Sunteti toti corupti pentru ca a-ti sprijinit persoane incapabile. Bineinteles ca trebuia un Roman la conducere, dar unul care are initiativa si vrea sa faca ceva din baza de Arbitri pe care o are. Asta ar insemna scolarizarea intensa a celor capabili nu a musteriilor vostri incapabili. Scolarizarea trebuie sa fie intensiva si executata cu exemple video asa cum se face si in Occident , in plus Arbitul trebuie si el antrenat ca sa poata alerga fara probleme 90'. Toti cei care fac licenta de Antrenor trebuie sa faca si cea de Arbitru si sa arbitreze 50 de meciuri pentru a putea sa obtina licenta de Antrenor. Asa se face in Occident. Aceasta este greseala voastra: da-mi si mie ca sa-ti dau si eu tie! Lasa-ma sa traiesc ca sa te las sa traiesti! Cu asemenea Parole nu ajungeti departe.

Si tu ai nevoie de scolarizare masiva, sau macar sa repeti clasele 4-8. Gramatica ta este execrabilă!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează