FOTBAL  »  Superliga  »  AMINTIRI

Crăciunescu, amintire terifiantă de la un meci arbitrat în România. „Nici nu atingeam pământul cu picioarele. Mi-a zis: «Mă, îți beau sângele!»”

Ion Crăciunescu / Sursă foto: GSP
Ion Crăciunescu / Sursă foto: GSP

Articol de GSP - Publicat joi, 07 octombrie 2021 23:16 / Actualizat joi, 07 octombrie 2021 23:21

Fostul mare arbitru Ion Crăciunescu (71 de ani) și-a adus aminte de un meci cu cântec pe care l-a condus în carieră în ligile inferioare din România.

Crăciunescu a fost unul dintre cei mai buni arbitri din lume în perioada sa cea mai bună, însă din cariera lui nu lipsesc nici întâmplările de pomină de la meciurile de „județ”. Una dintre ele a fost relatată în amănunt de Crăciunescu joi seara. 

„Păi, câtă bătaie am luat noi pe la județ, Doamne, Dumnezeule! Câtă bătaie am luat ca arbitru! Și la noi nu se face nimic. Pe cuvântul meu! Ce, ai uitat? S-au jucat ăia cu mine, s-au jucat puțin. 

Mă ținea unul de păr, așa, nici nu atingeam pământul cu picioarele și a zis: «Mă, îți beau sângele!» Și când obosea, îmi mai dădea drumul și mă luau ăia la picioare. Eu mă uitam la soare și ziceam: «Doamne, nu îmi mai văd copiii!» Pe cuvântul meu. Că nu vedeam pe niciunul să zică: «Ajunge!»”, a declarat Ion Crăciunescu, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Ion Crăciunescu: „M-a luat poliția de la meci, eu am scăpat, am avut noroc”

„Nici la pauză nu m-am putut duce la cabine. M-a luat poliția de la meci, eu am scăpat, am avut noroc că erau niște militari, au sărit gardul și s-au culcat vreo doi pe mine. Și dădeau în ei. 

De la arbitraj a pornit totul, tu nu înțelegi? Era 0-0. Zicea unul: «Domnule, noi suntem polițiști și tu ai venit să faci dreptate aici?» Nu o să uit niciodată. Nici nu i-a sancționat pentru că era oraș minier (Anina). Chiar îi compătimesc. Păi de asta m-au bătut, că am arbitrat corect”, a mai Crăciunescu, potrivit sursei citate. 

Ion Crăciunescu, dezvăluire incredibilă după 46 de ani: „Mitică Dragomir m-a scos din fotbal!”

Ion Crăciunescu, unul dintre cei mai buni arbitri din fotbalul românesc a participat în trecut la "Prietenii lui Ovidiu", unde și-a amintit cu plăcere de perioada în care era fotbalist la Chimia Râmnicu Vâlcea.

Ion Crăciunescu a început cariera de fotbalist în anul 1960 la echipa Chimia Râmnicu Vâlcea, iar mai apoi la echipa de tineret a Universității Craiova. Începând cu anul 1975 abandonează cariera de fotbalist în favoarea carierei de arbitru.

"Am câștigat Cupa României cu Chimia Rm. Vâlcea. Eram fundaș dreapta și vreau să vă zic când m-am întors la Craiova de la Vâlcea aveau o generație la tineret... Fii atent aici! Boldici, Negrilă, Ungureanu, Costică Ștefănescu, Donose, Balaci, Cârțu, Cămătaru, Pițurcă! Și eu în echipa asta eram căpitan! Nu că eram cel mai bun, ci doar cel mai în vârstă. 

La Craiova, la tineret, am început cu Mitică Dragomir, el era fotbalist bun de tot. Fundaș, cu o viteză și o forță! După m-a luat la Vâlcea. El m-a dus la Vâlcea, el m-a scos din echipă că «trebuie să joace Teleșpan de azi». Așa m-am apucat de arbitraj", și-a amintit Crăciunescu la emisiunea "Prietenii lui Ovidiu".

VIDEO Ion Crăciunescu, dezvăluire incredibilă după 46 de ani: „Mitică Dragomir m-a scos din fotbal! Aşa m-am apucat de arbitraj”

Citește și: 

EXCLUSIV Ion Crăciunescu la un pas de moarte: „Eram pe Dealul Negru și venea un TIR de pe contrasens!”

EXCLUSIV Ion Crăciunescu, dezvăluire incredibilă după 46 de ani: „Mitică Dragomir m-a scos din fotbal! Aşa m-am apucat de arbitraj”

EXCLUSIV Ion Crăciunescu: „Copos a dorit să-mi ofere ceva, dar i-am trântit ușa în nas! Era șocat!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
tivireli
tivireli  •  08 Octombrie 2021, 17:20
Postat de Costel Chelaru pe 08 Octombrie 2021, 09:59

Costica Stefanescu a fost junior la Steaua. A castigat 3 cupe 69,70,71. Cum sa fie la tineretul Craiovei?

Așa este.Ștefănescu a venit la Craiova in August 1973, odată cu BOC. Balaci nu a jucat la tineret. A fost promovat direct de la juniorii republicani.

841315962626148
Laurentiu Burlacu  •  08 Octombrie 2021, 15:08
Postat de Constantin Vaetus pe 08 Octombrie 2021, 11:26

"Marele" arbitru a uitat de meciul de la Hunedoara! Dar și-a "adus" aminte că a fost coleg cu Ștefănescu!

D-le Văetuș și la Anina și la Hunedoara tot despre FC Bihor e vorba. Are se pare o slăbiciune pentru această echipă

1481130088847024
Constantin Vaetus  •  08 Octombrie 2021, 11:26

"Marele" arbitru a uitat de meciul de la Hunedoara! Dar și-a "adus" aminte că a fost coleg cu Ștefănescu!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează