FOTBAL  »  Superliga  »  VAR

Ion Craciunescu, atac dur după prima etapă cu VAR din Liga 1: „Pe arbitrii români nici sistemul ăsta nu-i ajută! Să se apuce de altceva”

Ion Crăciunescu
Ion Crăciunescu

Articol de GSP - Publicat marti, 19 iulie 2022 17:36 / Actualizat marti, 19 iulie 2022 20:04

Ion Crăciunescu (71 de ani), fost arbitru FIFA, a analizat prestația arbitrilor după prima etapă din Liga 1, când fotbalul românesc a beneficiat în premieră de VAR. 

VAR-ul nu a îndepărtat controversele legate de arbitraj în prima etapă, când sistemul de video arbitraj a dat mai multe erori, pe multe stadioane nefuncționând la capacitate maximă. Arbitrii au făcut mai multe gafe importante, criticate de Ion Crăciunescu, care a avut un discurs dur.

Ion Crăciunescu, discurs dur la adresa arbitrilor

„Sincer, pe vremea mea nu mă gândeam că niște monitoare vor decide anumite faze esențiale din meci, pentru că noi ne gândeam că sunt niște oameni care sunt în teren alături de jucători și care pot să discearnă și pot să stabilească la un moment dat dacă este o incorectitudine în terenul de joc. 

Pe vremea mea, arbitrii erau aleși cu foarte multă atenție și nu ajungea oricine arbitru în Liga 1. Pentru a ajunge arbitru în Liga 1 pe vremurile acelea era așa un drum extrem de greu de parcurs, pentru cel care făcea arbitra era un vis al adevăratului sens al cuvântului, dar oamenii care te selectau erau niște oameni competenți, erau niște oameni care făcuseră asta, dar acum se poate orice, că la noi merge, domnule”, a declarat Ion Crăciunescu potrivit Sport Total FM.

Ion Crăciunescu: „Nici VAR-ul nu ne mai ajută”

Crăciunescu și-a continuat criticile la adresa arbitrilor, considerând că aceștia trebui să poată rezolva și fazele grele fără ajutorul VAR. 

„VAR-ul te poate ajuta, dar, frate, când tu nu ai nici baza lucrurilor, nu te mai ajută nici mama lui VAR, nici bunica lui VAR. Sunt niște lucruri atât de clare încât ar trebui să le vezi tu, este obligatoriu să le vezi. Dacă nu le vezi, du-te, măi băiatul, în altă parte, pleacă de aici sau lasă-ne în pace. Apucă-te de altceva!

Noi avem și VAR acum și nici VAR-ul nu ne mai ajută să arbitrăm. Niște decizii foarte grele luate într-un meci dau adevărata calitate a unui arbitru. Calitatea unui arbitru este dată de felul în care judecă niște decizii importante într-un meci”, a mai precizat fostul arbitru. 

VIDEO Adrian Porumboiu, despre VAR: „O glumă proastă!”

Citește alte știri din Liga 1: 

Rapid s-a mișcat repede după plecarea lui Rareș Ilie » Cine e noul „decar” din Giulești
Rapid
Rapid s-a mișcat repede după plecarea lui Rareș Ilie » Cine e noul „decar” din Giulești
Conducerea campioanei se revoltă, după ce LPF a reprogramat meciul cu FCU în plină zi: „Bătaie de joc, vor fi 45 de grade la nivelul solului!”
FCU CRAIOVA - CFR CLUJ
Conducerea campioanei se revoltă, după ce LPF a reprogramat meciul cu FCU în plină zi: „Bătaie de joc, vor fi 45 de grade la nivelul solului!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  20 Iulie 2022, 08:41

...da, in comunism arbitrii erau corupti toti ...arbitru era selectat pe pile si pe sacose ...nu erau buni de nimik ...arbitrau la comanda ...jucam si contra arbitrilor ...

istet10
istet10  •  19 Iulie 2022, 22:27
Postat de vasileroaita pe 19 Iulie 2022, 20:56

Ce căuta un telefon deschis în cabina VAR, la meciul fcsb cu U Cluj?!? Cu cine era în legătură, cu Gigi sau cu Meme?!?

Cu Boc.

steaua.libera
steaua.libera  •  19 Iulie 2022, 22:25

Vorbeste si *** asta ca sa nu taca. In mintea lui inca mai tanjeste la CCA. Stai cuminte, mos Tagarta, esti depasit. Ma bucur ca Digi l-a cooptat pe Marius Avram, e diferenta de la cer la pamant intre cei 2.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close