FOTBAL  »  Superliga  »  SPECIAL GSP

Ionel Dănciulescu a intrat, oficial, în istorie: ”Am fost, sînt şi voi fi un erou pozitiv”

Articol de - Publicat sambata, 22 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 21 octombrie 2011 21:58

Dănciulescu golgeterul. Dănciulescu muncitorul şi omul de echipă. Dănciulescu familistul. Dănciulescu simpaticul. Detaliile le savuraţi cu vorbele fotbalistului


Ionel Dănciulescu a marcat cel mai prestigios eveniment din cariera sa, golul cu numărul 200 în Liga 1, printr-o fotografie-eveniment în Gazeta Sporturilor. Laureat ca fotbalistul anului în 2004 în legendara Anchetă GSP, cînd afirma că "este cel mai important trofeu individual din viaţă", atacantul respectat în orice colţ al României şi-a etalat cîteva dintre preferinţele sale, atît din viaţa fotbalistului, cît şi a omului Dănciulescu. Nu l-am mai întrebat cît mai are de gînd să joace, e clar că va forţa încă 3-4 ani cel puţin. "Cred că-l vom vedea dînd goluri şi la 40 ani în prima divizie!", a mărturisit antrenorul Liviu Ciobotariu, iar Rodion Cămătaru afirma deunăzi, cînd "Danciu" îi lua locul 2 în clasamentul golgeterilor all-time: "Băiatu' ăsta îl va depăşi pe Dudu Georgescu, deşi acesta are 252 de reuşite!".


Cel mai preţios gol: "Cel din foarfecă, din Ghencea, din 2007, cînd am învins cu 4-2. Nu se mai auzeau decît «cîinii» noştri. A fost un sentiment deosebit să marcheze în acel meci"

Cea mai frumoasă amintire: "În august 2009, cînd am învins 1-0 pe Steaua, în Ghencea, şi toţi spectatorii m-au aplaudat. Plecam la Alicante a doua zi. Aş fi rămas la Dinamo pentru fanii «cîinilor», dar nu mi-a propus nimeni din conducere"

Cel mai dificil adversar: "Toţi cei care m-au luat în primire cînd am jucat în «dubla» cu Manchester United. Iar şeful lor era Roy Keane, tatăl zmeilor"

Echipa preferată: "După Dinamo, da? Man United, Juventus şi Boca. Pe englezi şi pe italieni îi plac de cînd eram mic, la argentinieni iubesc atmosfera de pe «Bombonera»"

Antrenorul preferat: "Toţi cei pe care i-am avut. De la fiecare am învăţat măcar 1 la sută, i-am apreciat şi pe cei ce nu mă plăceau, toţi îmi dădeau motivaţia de a merge mai departe"

Mîncarea preferată: "Light, uşor eco. Peşte, salate. Să alunece repede şi să nu vină înapoi pe gît!"

Băutura preferată: "Mă pilesc din două pahare. :) Nu le am cu spriţurile, cu berea, aşa, din an în Paşte, ce mai gust, la evenimente. Aaa, mai beau cîte un energizant, dar doar înainte de meciuri. În rest, o rup pe Ice Tea, limonadă şi apă"

Ce vedete ar invita la masă: "Hmm, sînt cam mulţi, ar trebui să fac o masă mare. I-aş invita cu siguranţă pe actorii din serialul Seinfeld, sînt supertari!"

Muzica preferată: "Hip-hop, în special. În general, melodiile ce transmit un mesaj, care te motivează cumva"

Actorul preferat: "Denzel Washington. Dacă ar fi să joc un rol de-al lui, m-aş vedea în «Man on fire». Să fiu un erou pozitiv, aşa-mi place. Nuuu, mai bine ar fi în «Hurricane», viaţa boxerului celebru închis pe nedrept, sau în «John Q», rol de justiţiar"

De ce ar fi mai speciali fotbaliştii decît alţi sportivi: "Păi, nici nu sînt, serios. Şi noi, şi alţii care trăiesc din sport sîntem oameni. Doar că noi sîntem mai mediatizaţi"

La ce vîrstă s-ar opri dacă ar da timpul înapoi: "Aş vrea ca timpul să se întoarcă la 18 ani şi să am mintea pe care o am începînd de la 24 de ani. Eram cam hai-hui pînă atunci"

Timp liber: "Să mă relaxez cu familia, să mă uit la filme, la meciuri"

Vacanţa preferată: "Oriunde în lumea asta mare, dar să fiu cu soţia şi cu fetiţa. Mi-ar plăcea în America, în curînd, n-am fost pînă acum acolo"

Cum se menţine în formă la 34 de ani şi 10 luni: "Fac ceea ce ar trebui să facă oricine care practică sport de performanţă, am o viaţă echilibrată şi n-am păcălit niciodată meseria şi viaţa"

Cel mai mare regret: "Că n-am jucat în grupele Champions League în Europa, ci doar în Asia. Dar nu e timpul trecut, prea e viaţa plină mereu de lucruri imprevizibile"

Cîte goluri mai dă: "Cîte pot şi cîte intră, sănătos să fiu!"


277 de goluri a marcat Dănciulescu în toate competiţiile oficiale, în tricourile lui Electroputere, Steaua, Dinamo, Altay Izmir, Shandong Luneng şi Hercules. Plus două reuşite în 8 prezenţe la "naţională"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (17)
caine_
caine_  •  22 Octombrie 2011, 14:43

Mai ales cand dupa golurile marcate pentru steaua venea si face gesturi obscene catre dinamovisti. Un adevarat erou pozitiv! Din fericire mai exista destui dinamovisti cu coloana vertebrala care nu uita "m u i a"unui jucator mediocru, bun pentru campionatul Romaniei, mai exact pentru echipele care aduc(eau) mingea usor in fata portii.

teleghidat
teleghidat  •  22 Octombrie 2011, 14:38

Danciu Danciu Danciu GOLLL :X

ramona_petri
ramona_petri  •  22 Octombrie 2011, 14:16
Postat de badeadorian pe 22 Octombrie 2011, 09:54

@ramona_petri , nu dormi noaptea .... altceva nu ai mai bun de facut ? No offence . Vezi ca ai un raspuns la articolul unde faceai incompetent un om cu mult peste valoarea ta de neica-nimeni .

Dorm cand e vremea de dormit. Cat despre valoarea mea... stiu exact cine sunt si ce stiu. Numi pentru ca aveti doua coaie si un penis nu inseamna ca stiti totul despre fotbal ;). Respect. In ceea ce priveste feedback'ul, numai daca trebuie.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează