FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Talentul care vine cu rata de la Ștefănești » Povestea puștiului promovat de Bonetti, care a impresionat la primul meci pentru Dinamo

Ionuț Amza
Ionuț Amza

Articol de - Publicat joi, 19 august 2021 07:03 / Actualizat joi, 19 august 2021 10:27

Ionuț Amzar, 18 ani, integralist la debut, a fost singura rază de lumină din eșecul cu Mioveni

Dinamo a pierdut în fața nou-promovatei CS Mioveni, 0-1, adunând al doilea eșec la rând în campionat. Echipa are interzis la transferuri, Paul Anton e accidentat și așteaptă să se despartă de „câini” cât mai curând, situația în cadrul lotului este dramatică. 

În aceste condiții, Bonetti a mai promovat un fotbalist crescut în Academia roș-albilor, Ionuț Amzar, un fundaș stânga care a împlinit 18 ani luna trecută. Puștiul a fost integralist luni seara și a fost singurul detaliu pozitiv găsit de dinamoviști în ultima rundă.

Amzar este recomandat de toți cei care au lucrat cu el. Antrenorul Lucian Mezei, acum la FCSB, a fost cel care i-a influențat cariera. „Împreună cu Mezei am făcut o selecție în toată țara, iar printre cei aduși la club a fost și Ionuț. Este un real talent, veți mai auzi multe lucruri bune despre el. 

Provine dintr-o familie bună, modestă, dar de mare bun-simț, lucru care se vede și în caracterul, și în dezvoltarea tânărului jucător. Vine de la Ștefănești, de unde este, cu Rata. E un copil care știe să-și calibreze energiile doar pe fotbal. Voluntariul a vrut să-l ia anul trecut pentru echipa mare, direct. 

El este fundaș stânga, dar la juniori îl băgam cât mai în față atunci când aveam nevoie, fiindcă urcă și are un aport ofensiv foarte bun”, a comentat Gabi Răduță pentru GSP.

Comparat cu Davies 

Fostul șef al Academiei dinamoviste din perioada 2013-2020, în prezent managerul centrului de juniori ai Rapidului, i-a schițat un portret măgulitor tânărului apărător: 

„Dacă ar fi să compar, păstrând proporțiile, cu cineva din fotbalul mare, Amzar aduce ca stil cu Alphonso Davies de la Bayern. Serios. Are explozie, face bine faza de atac, de aceea v-am zis că l-am forțat și mai sus”.

Propune alte 3 nume 

Răduță a mai enumerat trei tineri jucători ai lui Dinamo, colegi de generație cu Amzar, care ar merita să fie promovați la prima echipă: „Ionuț Floarea, un real talent, un număr 10 autentic, Tiberiu Curea, atacant număr 9, și Andrei Ionescu, un puști de bandă stânga și dreapta. 

Toți sunt în ultimul an de juniorat, născuți 2003, au urcat acum la Under 19. Cel puțin, cât eram eu la Dinamo, cei de la FCSB ne zăpăciseră cu presingul făcut să-l transfere pe Floarea. Vă zic sigur, veți mai auzi de copiii ăștia”, a spus Răduță.

2meciuri a mai adunat Amzar în lotul „câinilor” în acest sezon, fiind doar rezervă cu FCU Craiova (0-1) și cu Chindia (0-1)

Amzar este un tânăr foarte interesant și cred că a fost printre cei mai buni de pe teren. Nu am avut prea mult timp să lucrăm împreună, stăm în 12-13-14 jucători, iar unii nu sunt pregătiți pentru acest nivel.
-Dario Bonetti, antrenor Dinamo

Pot remarca un singur lucru pozitiv, debutul lui Amzar. Chiar dacă are un deficit de fizic, compensează prin viteză. E un real câștig. A jucat fără nicio frică, chiar cu tupeu.
-Iuliu Mureșan, administrator special Dinamo

Citește alte știri despre Dinamo:

Iuliu Mureșan vrea mai mult de la jucătorii lui Dinamo: „Dacă ar face asta, ar fi fantastic” » Ce spune despre Anton și viitorul lui Bonetti

Liderii DDB, acuzați de „lipsă de transparență”: „Nu mai cotizați, cu riscul să dispară clubul!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
reddogsv.
reddogsv.  •  20 August 2021, 00:09

Amzar chiar e fotbalist, are toate sansele sa devina un jucator bun de tot, daca e adevarat la cum il prezentati voi atunci nu are cum sa dea gres. Modestia e tot mai rar in zilele noastre.

creeperno115
creeperno115  •  19 August 2021, 22:41

Giafer e albentosa jr. Are destul potential ca sa creasca. Fiind tanar fundas central, unele meciuri le joaca ca ramos, altele le face praf si pulbere

valyomanyd
valyomanyd  •  19 August 2021, 13:43
Postat de calinescu_ pe 19 August 2021, 10:04

Corect , Amzar este un Mare castig . Dar ce ne facem ci Giafer care nu confirma absolut deloc ...!!! Dar Cretu ??? Cea mai mare dezamagire este Moldoveanu ....!!!

In sfarsit, ai si tu comentariu la obiect !:)))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează