FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Liderii DDB, acuzați de „lipsă de transparență”: „Nu mai cotizați, cu riscul să dispară clubul!”

Proiectul „Doar Dinamo București”, cel care a ținut clubul în viață în ultimele luni, începe să-și găsească din ce în ce mai mulți contestatari. +14   FOTO
Proiectul „Doar Dinamo București”, cel care a ținut clubul în viață în ultimele luni, începe să-și găsească din ce în ce mai mulți contestatari.

Articol de - Publicat marti, 17 august 2021 09:58 / Actualizat marti, 17 august 2021 13:24

Proiectul „Doar Dinamo București”, cel care a ținut clubul în viață în ultimele luni, își găsește din ce în ce mai mulți contestatari. Suporteri nemulțumiți de strategia lui Elias&co. se plâng că sunt cenzurați și blocați pe grupurile de Facebook ale proiectului și că liderii ar înlătura pe oricine li se opune!

La secțiunea de comentarii de pe site-ul Gazetei Sporturilor, doi fani dinamoviști au dezbătut intens, după eșecul cu CS Mioveni, situația la zi a echipei. Au trecut prin lupa userilor jucătorii „câinilor”, Dario Bonetti, Iuliu Mureșan, dar și intens mediatizatul proiect socios al roș-albilor. 

Concret, liderii proiectului DDB sunt acuzați de lipsă de transparență și sunt învinuiți de suporterii din mediul online și pentru situația ingrată în care se află clubul, mai exact ipostaza de a nu avea drept de a face transferuri. Aceștia chiar îi sfătuiesc pe ceilalți suporteri să renunțe din a mai cotiza pentru club!

Liderii DDB, luați la țintă și acuzați de „lipsă de transparență”

Doi useri înregistrați pe platforma GSP, „jean_valjean” și „bando.”, au fost cei mai vocali. Au existat, însă, și oameni care le luau apărarea celor din DDB. „Bătălia” comentariilor e mai jos:

Daca chiar vreti sa ajutati Dinamo..nu mai cotizati ! Chiar cu riscul sa dispara clubul...! Oricum dispare..! Traieste cat inca mai pot scoate astia niste bani...! Daca ddb renunta acum la echipa...poate in mod miraculos o preia cineva ! In situatia asta nu avem nici o sansa! 
- jean_valjean

DDB pierd și continua sa piardă mulți cotizanți. De ce? Dintr-un simplu și banal motiv: lipsa de transparenta care trezește multe suspiciuni printre suporteri. Dacă chiar sunt sinceri și devotați pentru echipa și nu au nimic de ascuns, puteau sa facă de mult timp acest lucru. Indiferent ca au datorii/plăti lunare de 10.000-100.000 sau de ordinul milioanelor, trebuiau sa fie sinceri și corecți cu restul suporterilor și sa le spună/arate realitatea în fata. 

Ok, înțeleg sa fii mințit și trădat de fel și fel de patroni care sau perindat pe la echipe de'a lungul anilor....știm cu toții ce înseamnă acest lucru pentru ca am trecut cu toții prin acest lucru....Dar sa te simți mințit și trădat de către propria galerie care în mod normal ar trebui sa fie în tabăra suporterilor de rand, nu este tocmai plăcut.
 - bando

Pch a vrut insolventa, pch a vrut interdictie la transferuri, motiv ptr care a mintit ca a depus contestatie la tas...! Ei nu vor sa imparta banii suporterilor cu jucatori adusi pe salarii maricele...prefera sa joace cu magureanu si cretu..sa le imparta cate 2 mii pe luna *** Daca vroiau altceva, deblocau transferurile cu banii primiti dindrepturi tv..! Ei vor doar sa stranga robinetul la maximum.
 - jean_valjean

Sunt conturile lor..facute de ei...de pe care scriu ca au cumparat bilete si ii ataca pe contestatari.
 - jean_valjean

Am facut asta demult...am primit reply cu " ai card ?" Ai cumparat bilete "?...apoi mi au restrictionat dreptul de a comenta...e totul controlat acolo...nu accepta commentarii negative, le sterg repede sa nu vada prostimea..sa nu ii trezesti ! Am ajuns sa imi doresc sa pierdem toate meciurile...doar asa se vor trezi si nu vor mai dona...astfel ddb isi ia mainile de pe echipa ! Donatorii nu s au trezit nici macar cand au vazut ca jucatorii acuza ddb ul..ca se plang ca banii nu ajung la ei, ca nici ei nu mai au incredere in ddb...ca anton e in razboi cu ei

Nu,  dacă vrea să afle unde sunt banii DDB, plătește cotizația o singură dată, are dreptul să vadă unde i s-au dus banii, iar dacă se simte înșelat, cere un control financiar și se lămurește. Totul legal

Apropo, cât costa un card de cotizant? Serios ca mi-as face unul doar din curiozitatea de a găsi în fiecare dimineață un mail de la DDB în care spune cum și pe ce cheltuie banii cotizantilor. Apoi spun și la ceilalți curioși ce și cum. Tot aud perla asta " dacă vrei sa știi, fă-ți card" Hai nu ma înnebuni? Sa înțeleg ca cotizanții dorm liniștiți pe perna lor știind ce DDB lucrează pentru ei? Pai ce e asa greu pentru voi ăștia care sunteți informați zilnic sa ii liniștiți și pe ceilalți și sa le spuneți uite asta, asta și cu asta. Stați liniștiți ca DDB lucrează pentru noi toți, banii voștri sunt pe mâini bune.

Nu mă interesează intenția Sunt oameni ce vor să ajute Dinamo acolo, în conducera PCH. Până la proba contrarie, PCH ține clubul. Cu suspiciuni și neîncredere, Dinamo se duce ăsta-i adevărul.

Nu știu unde sunt banii din drepturile tv, dar bănuiesc că s-au dus în conturile clubului, club aflat în insolvență și cu un judecător sindic ce-i administrează.

Nene,lasa-ne pe noi astia care cumparam bilete on line sa ne dam cei doi euro!Ca-i dam pentru NOI-cei care dorim sa avem echipa in Liga 1!Nu ne mai purta tu de grija!!Nu ne trebuie„contabili”ca tine!Vad ca nici „n-ai auzit” de cheltuieli de transport,de cazare,de chirie stadion,de salarii personal,de tot felul de contributzii,dar vorbesti!De ce?Cui foloseste?

Reacție dinspre DDB: „Nu vom interveni în «cearta» unor cititori”

Contactat de GSP.ro, Daniel Șendre, purtătorul de cuvânt al DDB, a precizat: „Nu vom oferi un punct de vedere, DDB e un pic mai mult decât atât. Nu vom interveni în «cearta» unor cititori în zona de comentarii. Pe paginile DDB PCH, în zona de comentarii, se respectă aceleași reguli de bun simț adoptate inclusiv de GSP”.

Regulile GSP de la secțiunea de comentarii

INTERACTIVITATE

Puteți să le dați celorlalți comentatori un feedback prin butoanele „îmi place” și „respect” sau, evident, „răspunde”.  Doar cei logați prin IDunic sau Facebook pot activa aceste butoane.

Indiferent dacă sunteți logați sau nu, puteți însă semnala limbajul ori comportamentul abuziv al altor comentatori, folosind butonul „raportează”. Comentariile raportate vor fi verificate cu prioritate de către echipa de moderare, așadar vă rugăm să folosiți butonul doar pentru mesajele care considerați că necesită atenție sporită sau urgentă.

Unele comentarii pot fi scoase în evidență de către redacție. Ele vor apărea la începutul secțiunii de comentarii, pe background galben. Aceste comentarii sunt cele despre care considerăm că îmbunătățesc semnificativ discuția, adăugând informații ori argumente pertinente sau oferind puncte de vedere deosebit de interesante, fără a reprezenta neapărat o poziție concordantă cu a autorului sau a redacției.

 

PROFILUL DE UTILIZATOR

  1. Pentru a da tuturor ocazia să se exprime și a preveni deturnarea discuției de către una sau câteva persoane, promovăm principiul „o persoană, o voce”. Vă recomandăm să postați prin intermediul unui singur ID de utilizator. Dacă postați comentarii de pe mai multe profiluri, este posibil să fiți banat temporar sau permanent ori să vi se șteargă comentariile.
  2. Numele de utilizator care sunt vulgare sau jignitoare pot atrage banarea temporară sau permanentă a utilizatorului ori ștergerea comentariilor. Același lucru e valabil pentru pozele de profil.
  3. Vă rugăm să nu folosiți numele ori imaginile altor persoane (spre exemplu sportivi, personalități publice ș.a.) în numele vostru de utilizator sau în poza de profil. Nerespectarea acestei reguli poate atrage banarea sau ștergerea comentariilor.
  4. Recomandăm ca la crearea ID-ului de utilizator să folosiți o adresă de email pe care o consultați în mod regulat. Este posibil să fiți contactați de echipa noastră.

 

COMENTARIILE VOASTRE

Limbaj

  1. Folosiți un limbaj civilizat. Cuvintele și expresiile licențioase pot fi moderate, indiferent dacă introduceți în comentariu cifre, simboluri, semne de punctuație ș.a.m.d.

Conținut

  1. Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Dacă un mesaj conține lucruri pe care nu le-ați spune cuiva în față sau pe care nu ați vrea să le auziți de la altcineva, e un semn că probabil nu ar trebui să îl postați.
  2. Un spațiu liber e un spațiu sigur. Nu vor fi tolerate discursul urii și instigarea la violență.
  3. Descurajăm propagarea intoleranței. Nu vom permite victimizarea ori denigrarea unor persoane sau grupuri pe baza criteriilor care includ, dar nu se limitează la: rasa sau etnia, identitatea de gen, orientarea sexuală, țara sau regiunea de origine, religia, boli sau dizabilități, statutul socio-economic . La acest capitol pot intra, printre altele: epitetele înjositoare, afirmațiile care dezumanizează, care instigă la discriminare sau care proclamă inferioritatea unui grup sau a unei persoane, în virtutea apartenenței la grupuri care sunt definite după criteriile sus-menționate sau după alte criterii.
  4. Dezbatem și combatem, nu atacăm gratuit. Ne plac dezbaterile și nu ne deranjează comentariile critice sau ironice. Totuși, atacurile dure la persoană, tentativele de intimidare, amenințările sau hărțuirea unor utilizatori sau a altor persoane (precum autorii articolelor, personalități publice ș.a.) creează un mediu toxic. Comentariile de acest fel vă expun la riscul moderării, ștergerii sau banării.
  5. Dacă trollați puteți fi banați. Utilizatorii care postează în mod repetat conținut abuziv, folosind un limbaj vulgar și/sau agresiv, ce pare destinat să inflameze, își asumă faptul că mesajele lor pot fi moderate ori șterse și că ID-ul poate fi banat temporar sau permanent.
  6. Nu permitem reclame și spam. Comentariile identificate ca atare pot fi șterse. Postarea repetată a unor astfel de comentarii poate atrage banarea temporară sau permanentă a utilizatorului.
  7. Exprimați-vă, dar lăsați loc și pentru alții. Vă rugăm să nu postați același comentariu de mai multe ori. Chiar dacă mesajul nu încalcă regulile, publicarea repetată a acestuia poate atrage ștergerea lui și chiar banarea temporară sau permanentă a utilizatorului. Modificarea unui cuvânt sau a unor cuvinte fără ca acest lucru să schimbe semnificativ conținutul mesajului nu garantează că acesta va fi publicat mai mult de o dată sau de două ori.
  8. Comentariile trebuie să respecte legea, inclusiv legislația privind proprietatea intelectuală. Nici instigarea la activități ilegale nu e permisă.
  9. Vă rugăm să nu postați informații personale despre alte persoane (utilizatori și nu numai) și să nu colectați sau salvați informații despre ceilalți utilizatori. Pentru a proteja dreptul la o viață privată, putem aplica măsuri precum moderarea și banarea. Recomandăm, de asemenea, să nu postați informații personale despre dumneavoastră.
  10. E important pentru noi să vă puteți exprima opiniile și să transmiteți informații. Vă încurajăm totuși să comentați cu discernământ și să nu faceți acuzații pe care nu le puteți proba. Comentariile ce conțin acuzații grave care nu sunt dovedite ca fiind adevărate și pentru care nu există indicii rezonabile că ar putea fi adevărate pot fi moderate.
  11. Ne rezervăm dreptul de a bana temporar sau permanent un utilizator care încalcă în mod grav și/sau repetat regulile comunității.

 ACCES

Pe site-urile Gazetei (www.gsp.ro, www.blogsport.ro, www.tolo.ro) funcționează, din luna mai 2017, și un sistem de suspendare graduală a userilor care încalcă în mod repetat regulile jocului. Iată despre ce este vorba:

  • La fiecare 10 comentarii care au încălcat regulile jocului (comentarii moderate), userul nu va mai putea posta niciun comentariu vreme de 1 oră.
  • La fiecare multiplu de 100 comentarii care au încălcat regulile jocului (comentarii moderate), userul nu va mai putea posta niciun comentariu vreme de 24 de ore.
  • La fiecare multiplu de 500 comentarii care au încălcat regulile jocului (comentarii moderate), userul nu va mai putea posta niciun comentariu vreme de 7 zile.
  • La fiecare 10 comentarii postate de același user în mai puțin de 60 de secunde (spam), userul nu va mai putea posta niciun comentariu vreme de 1 oră.

Ce se poate întâmpla cu comentariile

  1. Prin postarea unui comentariu, vă angajați să respectați regulile pe care le-am stabilit în această pagină. În caz contrar, comentariile pot fi moderate (prin eliminarea cuvintelor / frazelor nepotrivite, cu *** sau prin alte metode) ori șterse. Vă rugăm să țineți cont de faptul că aceste reguli pot fi actualizate și să le consultați periodic
  2. Conținutul comentariilor, sursa lor și toate informațiile despre autorul acestora pot fi folosite în scopuri editoriale. 
  3. Prin completarea datelor personale pentru logarea pe acest site, vă dați acordul ca datele dumneavoastră cu caracter personal (adresă de email, IP)  să fie stocate și prelucrate de proprietarul site-ului exclusiv pentru asiguarea funcționării optime, moderarea și îmbunătățirea secțiunii de comentarii. 
  4. Prin publicarea unui comentariu, ne acordați permisiunea să folosim conținutul și informațiile aferente. Astfel, acordați proprietarilor acestui site o licență irevocabilă, permanentă, globală și sublicențiabilă pentru a reține, stoca, reproduce, traduce, modifica, șterge, publica, distribui, crea produse derivate din aceste informații, sub orice formă, prin orice mediu sau tehnologie existentă sau care va fi dezvoltată ulterio

Nu e prima oară când suporterii se revoltă

În luna martie a acestui an, un suporter dinamovist a avut o răbufire asemănătoare. Gheorghe Hăhăianu, cotizant DDB din Buzău, a lansat mai multe mesaje publice în care critica unele decizii luate de oamenii din fruntea board-ului DDB: „Oportuniștii încep să vândă iluzii”, spunea el la acel moment.

FOTO Cele mai tari cadre din meciul Dinamo - CS Mioveni 0-1

+10 FOTO

VIDEO Iuliu Mureșan, în direct la GSP LIVE, după înfrângerea „câinilor” cu Mioveni: „Mi-e frica de o plecare a lui Sorescu”

Citește și alte știri despre Dinamo:

NOTE GSP Liderul a fost cel mai slab de pe teren! Sorescu, inexistent cu CS Mioveni + note rușinoase primite de tinerii de la Dinamo

Iuliu Mureșan a găsit un aspect pozitiv după eșec: „E încurajator!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (54)
ge0x
ge0x  •  30 Septembrie 2021, 22:04

Articol copy paste de acum 2 luni. Lipsa de subiecte.

tataika
tataika  •  18 August 2021, 06:31
Postat de Radu Mihai pe 17 August 2021, 18:50

Vor rezista si fara cotizațiile catorva iubitori ai clubului. Grosul vine de la câțiva donatori "grei". Prefera sa se "ascundă" in spatele fanilor, ca da bine la imaginea clubului si nu vor sa iasa in fata.

Asta ti-ar place tie sa crezi...

1567464306640383
Radu Mihai  •  17 August 2021, 18:50

Vor rezista si fara cotizațiile catorva iubitori ai clubului. Grosul vine de la câțiva donatori "grei". Prefera sa se "ascundă" in spatele fanilor, ca da bine la imaginea clubului si nu vor sa iasa in fata.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează