FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

VIDEO Ionuț Chirilă, derapaj verbal la adresa lui Robert Niță: „Am o milă groaznică față de acest băiat instabil emoțional”

Ionuț Chirilă // foto: Imago
Ionuț Chirilă // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 28 septembrie 2021 09:56 / Actualizat marti, 28 septembrie 2021 14:21

Ionuț Chirilă (55 de ani), antrenorul de la Academica Clinceni, a răspuns ironiilor fostului atacant Robert Niță (44).

Robert Niță, care obișnuiește să-și împărtășească opiniile despre fotbalul românesc pe contul personal de YouTube, l-a ironizat pe Ionuț Chirilă, recent numit antrenor la Academica Clinceni.

„Mare minune dacă nu-l filmează și ăștia să-l pună pe YouTube. Cred că e singurul antrenor din istoria modernă a fotbalului internațional care este filmat la o ședință în batjocură și pus pe YouTube de către jucătorii lui”, a spus Niță, care l-a criticat pe Chirilă pentru vorbele grele aruncate în direcția fostului staff tehnic de la Clinceni

Ionuț Chirilă, derapaj verbal la adresa lui Robert Niță: „Am o milă groaznică față de acest băiat instabil emoțional”

În această dimineață, Ionuț Chirilă i-a răspuns fostului atacant într-o intervenție la GSP Live.

„Singurul sentiment pe care-l am față de acest băiat instabil și dezechilibrat emoțional este de o milă groaznică. Când spun asta, am și argumente. A mai spus niște tâmpenii într-o emisiune, apoi mi-a dat mesaj, și-a cerut scuze vreo 5 minute la rând. Aceast băiat trece de la gheață la foc, plânge și râde în același timp. Nu poți să afirmi niște lucruri, să nu ai responsabilitate și apoi să-ți ceri scuze. 

Probabil este supărat că m-a invitat de vreo 10 ori pe canalul său de YouTube să vorbim despre fotbal, ceea ce-mi denotă că mă apreciază, și nu am putut să-i ofer această oportunitate. 

Să te întrebi ce caută Chirilă în Liga 1 după 25 de ani de profesie, în care am câștigat 4 titluri cu Dinamo, despre care fotbalul românesc spunea că e Barcelona a României, după ce am calificat o echipă națională la un Campionat European după 10 ani, după ce am câștigat singurul titlu din istoria Rapidului, unde am făcut milioane de euro din jucătorii pe care i-am construit și desăvârșit, după ce am antrenat 3-4 echipe de Liga 2 și 3-4 de Liga 1, culminând cu Chiajna, pe care am făcut-o exponentul fotbalului spectacol în România, înseamnă că are ori lipsă de cultură fotbalistă, ori rea-voință”, a spus Chirilă.

Ionuț Chirilă: „Dacă am ajuns să stau de vorbă cu Robert Niță, înseamnă că nu sunt sănătos la cap”

Să ataci un om care a venit să muncească, care a preluat o echipă într-un grad mare de dificultate, la doar 5 zile de când a fost numit, nu este în regulă. Probabil că face parte dintr-un plan mai bine pus la punct. Eu vorbesc cu argumente foarte clare, el spune niște lucruri care nu au o bază reală.

Modul golănesc în care a vorbit despre mine m-a deranjat. Poți avea păreri, poți acuza în mod voalat, dar nu să dai cu toporul, așa cum a făcut el vizavi de mine. Uitați-vă la limbajul pe care l-a folosit. Dacă am ajuns să stau de vorbă cu Robert Niță, înseamnă că nu sunt sănătos la cap. De asta este fotbalul românesc într-un faliment total, că toată lumea are voie să vorbească”, a adăugat Chirilă. 

Ionuț Chirilă: „Nu l-am atacat pe Ilie Poenaru”

Chirilă a amintit și de conflictul de zilele trecute cu fostul antrenor al Academicii, Ilie Poenaru, susținând că nu a intenționat să arunce săgeți în direcția acestuia:

„Îl respect pe Poenaru, îi respect munca pe care a făcut-o, nu am avut niciun fel de atac asupra lui. Anul trecut l-am pus la GSP Live în primii 3 antrenori din România, alături de Leo Grozavu și Croitoru. Nu el a făcut pregătirea fizică, i-am atacat pe cei care s-au ocupat de pregătirea fizică. 

S-a văzut în meciul cu Steaua (n.r. - FCSB), unde am făcut o propagandă bună fotbalului, ce fac eu la antrenamente. Le-am fost, în anumite momente, superiori!”

Eu am spus că nu vreau niciun transfer, că trebuie să ridic valoarea jucătorilor pe care îi am. Îmi respect jucătorii, când am spus că sunt Milan am demonstrat că am încredere în jucătorii mei.

Clinceniul va face puncte și se va salva de la retrogradare, veți vedea! Trebuie să fiu optimist și să transmit optimismul meu întregii echipe.

- Ionuț Chirilă, antrenor Academica Clinceni 

Citește mai multe știri din Liga 1: 

În ce campionat merge Hervin Ongenda, mijlocașul-spectacol din Liga 1: „L-am urmărit la meci”

Marchează Keșeru, FCSB nu pierde! » Atacantul, un adevărat talisman norocos pentru roș-albaștri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
380912830348081
Gogu Steriade  •  28 Septembrie 2021, 17:08
Postat de godot pe 28 Septembrie 2021, 11:49

Ambii au dreptate.

Da, unul este paranoic, altul infatuat.

dexter4
dexter4  •  28 Septembrie 2021, 14:18

Nu poti sa-l compari pe Chirila cu Nita. Chirila reprezinta ceva in fotbalul romanesc. Nita ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

paul801
paul801  •  28 Septembrie 2021, 12:36
Postat de steaua.libera pe 28 Septembrie 2021, 12:34

Zice cineva mai jos cica toate sunt obtinute la tineret. Asa o fi. Stiam ca a fost antrenor la Dinamo 2 (tot se lauda el c-a scos fotbalisti buni de acolo), dar de Nationala sau de Rapid chiar nu stiam nimic.

da, prin anii 90, si a luat si la Rapid unul

Vezi toate comentariile (15)
Comentează