FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Ionuț Lupescu intră în politică: „Am vorbit deja cu mai multe partide”

Ionuț Lupescu
Ionuț Lupescu

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 06:28 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 08:55

Președintele de onoare al lui Dinamo, Ionuț Lupescu (55 ani), consideră că are vârsta potrivită pentru a intra în politică. Vizează un post de europarlamentar.

Ionuț Lupescu are obiective și în afara fotbalului. Președintele de onoare al lui CS Dinamo a confirmat o informație apărută mai demult în spațiul public, și anume că vrea să intre în politică.

„Chiar nu știu cum a gândit-o” » Ce nu a înțeles Daniel Pancu din transferul lui Drăgușin la Tottenham: „Întrebați-l, sunt curios ce vă răspunde!”
DRĂGUȘIN, LA TOTTENHAM
„Chiar nu știu cum a gândit-o” » Ce nu a înțeles Daniel Pancu din transferul lui Drăgușin la Tottenham: „Întrebați-l, sunt curios ce vă răspunde!”

Fostul mare jucător al „câinilor” consideră că, grație experienței acumulate în cei 10 ani petrecuți la UEFA, poate fi de folos României la Parlamentul European.

Ionuț Lupescu: „Eu îmi știu lungul nasului”

„Am spus că vreau, la vârsta asta pe care o am, cred că e o vârstă bună să intru în politică. Dar nu orice, adică eu îmi știu lungul nasului și încerc să ajut acolo unde cred eu că am o expertiză și am o experiență.

Având acești aproape 10 ani la UEFA, în care am făcut relații internaționale, la secția de fotbal Europa, așa cum sunt 22 de comisii sau mai multe, cred eu că mi-ar plăcea să îmi aduc contribuția și ca un europarlamentar. Dar asta e tot, nu am alte visuri de a ajunge…

Spre Parlamentul European, acolo cred eu că aș putea să îmi aduc contribuția pentru România, pentru că asta am făcut 10 ani la UEFA și știu cum este UEFA structurată și condusă, exact ca Parlamentul European, Consiliul European.

Nu cred că ar fi o mare problemă pentru mine. Nu e o pistă greșită. Am vorbit cu mai multe partide. Încă nu am ales culoarea, este citat Lupescu de prosport.ro.

Ionuț Lupescu și-a amintit ce spunea Franz Beckenbauer

Ajuns la 55 de ani, fostul internațional român consideră că are vârsta potrivită pentru a face acest pas. „Beckenbauer spunea «Când faci 75 de ani, se poate întâmpla orice». Și stau și mă gândesc că mai am și eu 20 de ani până fac 75 și nu se poate să fac doar fotbal. Nu că aș avea o problemă să fac numai fotbal. Dar mă gândesc că vreau să încerc și altceva.

În ultimii ani am început să mă uit mai mult la politică. Când stai și din afara României și ești puțin mai neutru, vezi poate lucrurile diferit, vezi lucrurile bune, mai puțin bune și vezi unde poți să îți aduci tu aportul. Și m-a tot bătut gândul de vreun an și jumătate cu aceste europarlamentare”, a spus Ionuț Lupescu,

VIDEO Tibi Bălan: „Dinamo, nicio șansă să se salveze”

Mai puteți citi:

Vine de acum la FCSB » Gigi Becali a făcut anunțul, dar roș-albaștrii au o problemă

Transfer oficial în Superliga: „Nu renunțăm la luptă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
ray51
ray51  •  18 Februarie 2024, 11:04

D-le Lupescu, eu nu te votez! Nu-ti trebuie nici o culoare. O ai deja in sange. Eu nu te votez.

SuntetiPrecumCovidul
SuntetiPrecumCovidul  •  15 Februarie 2024, 09:15

"Am vorbit cu mai multe partide. Încă nu am ales culoarea..." Ba tocmai ai ales culoarea cu declarația asta, ai ales maro mirositor! Nu v-ați înțeles la doctrină, sau...? Și eu îmi doresc să ajung fotbalist de top, dar încă nu știu ce sport trebuie să aleg să practic pentru asta...

Unsimpluamator
Unsimpluamator  •  12 Ianuarie 2024, 04:48

Liceul 21, mai apoi numai stiu cum, apoi Goethe, iar acum chiar habar nu am

Vezi toate comentariile (16)
Comentează