FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Ionut Lupescu: "Unii conducatori ma ataca pentru ca nu mai pot influenta delegarile"

Articol de GSP - Publicat luni, 13 august 2007 00:00

Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, cel care se ocupa cu desemnarea arbitrilor in Liga I, a declarat, luni, agentiei NewsIn, ca motivul pentru care este atacat de anumiti conducatori de cluburi este determinat de faptul ca acestia nu mai pot influenta modul in care se fac delegarile.

"M-am obisnuit ca delegarile sa fie contestate de anumite persoane, dar cei care ma ataca sunt aceiasi, tot cei vechi, care folosesc astfel de practici dintotdeauna. Vedeti pe cineva care a avut legatura cu fenomenul sa conteste delegarile? Unii conducatori sunt pusi de altii sa vorbeasca, in timp ce altii ma ataca pentru ca nu mai pot influenta delegarile", a spus Lupescu.

Intrebat daca este multumit de modul in care au oficiat arbitrii in primele trei etape ale sezonului, Lupescu a raspuns: "Au mai fost si greseli, dar in proportie de 90%, eu sunt multumit de prestatia arbitrilor. Vom merge in continuare pe mana arbitrilor tineri, pentru ca trebuie sa le dam credit. Trebuie sa intelegem ca si ei pot prinde o zi mai proasta, ca si fotbalistii".

Incepand din acest sezon, directorul general al FRF, Ionut Lupescu, are in atributii si delegarea arbitrilor la meciurile din Liga I, dupa ce in campionatul trecut presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a fost contestat in repetate randuri.

In ceea ce priveste solicitarile unor cluburi de a fi arbitrate de brigazi straine, Lupescu a precizat: "Nu e nicio sansa sa aducem arbitri straini in Liga I. A spus-o si presedintele Sandu, am spus-o si eu, dar se pare ca unii nu inteleg romaneste".

Presedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, si presedintele CA al lui Poli stiinta Timisoara, Marian Iancu, au anuntat, duminica seara, ca vor solicita o brigada straina de arbitri la meciul de vineri dintre cele doua formatii, dupa ce au considerat ca echipele lor au fost dezavantajate in primele trei etape ale Ligii I.

Lupescu a anuntat ca va incerca sa nu mai raspunda atacurilor venite din partea presedintelui formatiei Poli Timisoara, Marian Iancu: "Nu ii voi mai raspunde acestui om, pentru ca este irelevant ceea ce spune el. Este irelevant pentru ca vorbele lui sunt ale unui presedinte suspendat".

La 14 martie 2007, Comisia de Disciplina a FRF l-a suspendat pe Marian Iancu pe o perioada de 6 luni, in urma declaratiilor calomnioase facute de acesta la adresa oficialilor Federatiei Romane de Fotbal dupa ce forul condus de Mircea Sandu a decis sa puna in aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv in privinta palmaresului clubului Politehnica Timisoara.

Directorul general al FRF a mai spus ca o calificare a lui Dinamo in fata lui Lazio ar insemna un plus de imagine pentru fotbalul romanesc: "E foarte important si pentru ei, si pentru fotbalul romanesc sa avem doua echipe in Liga Campionilor. Nu cred ca le va fi usor sa se califice, dar cred ca pot trece de Lazio. La acest nivel nu se mai poate vorbi de favorite sau de cine porneste cu prima sansa. Conteaza de modul in care vor aborda jucatorii partida".

Dinamo va juca marti seara, de la ora 21:45, prima mansa a confruntarii cu Lazio, din turul III preliminar al Ligii Campionilor. Partida retur va avea loc pe 28 august, la Bucuresti.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează