FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Cum a ajuns Adrian Niță la FCSB. Hagi l-a refuzat! + De ce n-au putut să-l ia nici Dinamo, nici Craiova, deşi ambele l-au dorit

Adrian Niță (17 ani)
Adrian Niță (17 ani)

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 februarie 2021 09:03 / Actualizat duminica, 14 februarie 2021 09:25

Adrian Niță (17 ani), revelația din „Derby de România” din optimile Cupei României, a fost adus de Ionuț Luțu la FCSB, după ce a mai fost dorit de Dinamo, CS Universitatea Craiova.

Adrian Niță a jucat excelent în meciul cu Dinamo, pe care FCSB l-a pierdut cu 0-1. Tânărul atacant, care va împlini 18 ani pe 8 martie, a fost înlocuit de Toni Petrea cu Ovidiu Popescu, în minutul 58. Evoluția avută în „Derby de România” l-a determinat pe Mihai Stoica să anunțe că „Niță a prins un loc printre primii 20, media de vârstă a echipei mai scade!".

Ion Pîrvulescu, antrenorul care i-a descoperit pe Cladiu Niculescu, Ionel Dănciulescu, Ionuț Luțu şi Romeo Stancu, a fost cel care l-a lansat în fotbalul mare pe Adrian Niță. Tehnicianul a povestit cum a fost convins de fostul său elev, Ionuț Luțu, să îl cedeze pe Adrian Niță la FCSB, care în acest moment are cea mai mare clauză de reziliere din Liga 1: 150 de milioane de euro.

Ion Pîrvulescu: „M-a sunat Luțu să îl dau la FCSB pe Adrian Niță”

„Adrian Niță este copilul meu, are ADN-ul meu. Eu l-am dus cu mașina personală la Tărlugeni, la selecție și, după primul meci, am primit patru telefoane. Viitorul, Dinamo, Craiova și FCSB l-au vrut imediat. Cu un an înainte de a ajunge la FCSB, l-am trimis la Viitorul. L-au luat în probe. A stat până de final și nu l-au primit. Și m-a sunat Luțu, care e șoferul lui Becali, pe care tot eu l-am crescut. Să-l dau la FCSB. Apoi m-a contactat și Argăseală. La Craiova nu am vrut eu să meargă, am o problemă, iar Dinamo, din ce am înțeles, avea o grupă mai slabă la 2003. 

Și am avut și o slăbiciune, să vă fac o destăinuire, pentru CCA. Mi-a plăcut echipa asta în tinerețe, jucau un fotbal special. Chiar mă gândesc, când o să vin pe la București, să încerc trei vorbe cu domnul Becali. Dacă Niță are clauza asta de 100 de milioane de euro, profesorul Pîrvulescu nu trebuie băgat și el în seamă? Nu sunt tipul omului croit pentru bani. Eu am fost mai rău de gură, dar, ca pretenții, nu am fost foarte isteț” a declarat Ion Pîrvulescu pentru Playsport.

Ion Pîrvulescu: „Adrian Niță are viteză bună, tehnică bună și e cuminte”

„Niță este dintr-o familie destul de bună, e mândruleț într-un fel, dar eu am fost un tip mai al dracu’, dar dacă el a călcat în balegă pe lateral, nu trebuie să-l ajut să iasă, să se curețe. Era o exigență pozitivă, chiar dacă le mai spuneam și de mama și de tata, dar vorbele astea le-au prins bine. Vorbește lumea de ei, de țăranii de la Slatina, Valea Mare, Grădinari. Are viteză foarte bună, e un copil bun. 

271 de minutea evoluat Adrian Niță în tricoul lui FCSB, pentru care a reușit să ofere o pasă de gol, în play-off-ul din sezonul trecut, în meciul Gaz Metan Mediaș de pe Arena Națională, încheiat 2-2

Vă spun ceva, fotbalistul se vede unu’ contra unu’, în duelul direct. Și el se descurca foarte bine aici, putea să facă niște fente dificile, pe care nu toți le reușeau, cum le spuneam noi: „fenta Okocha”, „fenta Zidane”, „fenta Ronaldo”, așa le-am botezat. Are viteză bună, tehnică bună și e cuminte, asta contează, că e cuminte” a mai spus antrenorul pentru sursa citată.

Mai am un jucător la FCSB, pe Andrei Vătui, care e și mai tehnic, însă ăsta e ca Luțu, văd că-i cam plac artistele de mic

Ion Pîrvulescu

Basarb Panduru: „Niță are mișcări naturale, e talent!"

Prestația lui Niță din meciul cu Dinamo l-a încântat pe Basarab Panduru. „E o surpriză plăcută. Păcat de el că e foarte mic și nu prea mai văd jucători atât de mici. A făcut faze, iar atunci când pune piciorul pe minge, îl pune într-un anumit fel. Are mișcări naturale, frumoase, se vede din mișcarea corpului că are talent", a comentat Panduru la TelekomSport.

150.000 de €este cota de piață a lui Adrian Niță, conform Transfermarkt

VIDEO. Eduard Novak „Avem o solicitare de la FCSB pentru închirierea stadionului Arcul de Triumf”

Citește și alte știri din Liga 1:

Dinamo București - Sepsi Sf. Gheorghe 0-0. Note GSP » Care a fost cel mai mare calificativ după un meci slab

„Dacă îți vine convocare de la naționala României, o accepți?” » Răspunsul dat de Nandor Tamas, fotbalistul ademenit de maghiari

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
creeperno290
creeperno290  •  14 Februarie 2021, 22:38

Sa joace tot asa si dupa se poate vorbi despre un mare jucator

1442336789396148
Nicolae Nicolae  •  14 Februarie 2021, 16:26

La-ti făcut prinț si pe asta,a jucat un meci si gata,briliant si print.

balaur
balaur  •  14 Februarie 2021, 11:55

Alta perla? Noul Lita Dumitru? Are clauza de 150 mil euro? OMG!!! :)))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează