FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - SEPSI 0-0

„Dacă îți vine convocare de la naționala României, o accepți?” » Răspunsul dat de Nandor Tamas, fotbalistul ademenit de maghiari

Nandor Tamas (dreapta), la Sepsi
Nandor Tamas (dreapta), la Sepsi

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 februarie 2021 22:59 / Actualizat sambata, 13 februarie 2021 23:44

Nandor Tamas (20 de ani), fotbalist împrumutat la Sepsi de Akademia Puskas, a vorbit despre posibilitatea de a evolua pentru reprezentativele României.

Totul despre Dinamo - Sepsi 0-0, AICI

Tamas este unul dintre fotbaliștii cu care Sepsi bifează regula U21, dar clubul de care aparține, Akademia Puskas, a refuzat să îl lase la echipele naționale ale României și dorește să obțină acceptul FIFA pentru a-l face eligibil pentru reprezentativa Ungariei.

Titular în meciul cu Dinamo din „Ștefan cel Mare”, încheiat la egalitate, 0-0, Tamas a oferit un flash-interviu la finalul partidei, în care a vorbit despre acest aspect.

Nandor Tamas: „Nu am spus vreodată «nu» României”

„Eu vreau să mă concentrez la fotbal, să-mi fac treaba pe teren. Dacă o să vină (n.r. - o convocare din partea României), o să mă gândesc la acest lucru, eu nu am spus vreodată «nu» României. M-am născut în România, dar acasă noi vorbim mereu limba maghiară. Decizia o voi lua când o să vină o convocare. Cei de la Akademia Puskas mi-au transmis când eram acolo că ei preferă să joc la naționala Ungariei”, a declarat Tamas. 

Dacă va fi chemat de România, sunt absolut convins că va fi prezent cu multă mândrie să reprezinte tricolorul. În rest nu vă pot spune prea multe - Leo Grozavu, antrenor Sepsi

Cum s-a ajuns ca lui Nandor Tamas să-i fie blocat accesul la naționalele noastre?

Nandor Tamas, considerat în 2016 un fotbalist de mare viitor pentru România, se impusese în echipele naționale de U17 și U18 ale României, chiar în fața lui Valentin Mihăilă, cu care este coleg de generație. Și la acea vreme el era sub contract cu Academia Puskas, din Ungaria, dar era eligibil pentru a evolua pentru România fiindcă s-a născut la Târgu Secuiesc.

Ultima apariție în roș-galben-albastru pentru acesta a fost în decembrie 2017, când a fost integralist în amicalul cu Italia, folosit atacant stânga. Apoi, brusc, Academia Puskas nu i-a mai permis să dea curs solicitărilor din partea FRF.

Clasament Liga 1:

Citește mai multe știri din Liga 1:

Sfat pentru Gigi Becali: „Să nu mai caute fundaş central. El este soluţia!”

Moment teribil pentru Dinamo! Adam Nemec, accidentare în finalul meciului cu Sepsi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
115976986232294
Tavi Urzica  •  14 Februarie 2021, 18:01

Romania are Stadioane mai multe si mai moderne decat Ungaria..si apoi .imi spui cu ce-i mai bun fotbalul unguresc decat cel romanesc? Daca ar accepta sa joace in Romania ar putea devenii cineva..la fel ca Boloni..pe cand in Ungaria v-afi uitat repede.

557359368547447
Florin Alexandru  •  14 Februarie 2021, 12:01

De ce ar accepta sa joace ptr RO ??Unde nu sunt stadioane,antrenori nu mai vorbim,federatie corupta,conditii ZEROOOOO. La ce sa vina,sa invete sa "traga pe nas" de la Mutu ??

remarque
remarque  •  14 Februarie 2021, 11:22

Daca are valoare, sa fie convocat la nationala. Si daca refuza, isi pierde atuul varstei si Sepsi va trebui sa foloseaca un alt jucator eligibil. Nu inteleg de ce se tot despica firul in 4. Oricum la noi convocarile la loturi se fac pe interese. Asa s-au facut mereu.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează