FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Ionuț Mazilu, despre accidentarea care i-a încheiat cariera: „Jumătate de centimetru mai la stânga și ajungeam în scaun cu rotile”

Ionuț Mazilu, 38 de ani, în prezent antrenor la juniorii lui Rapid, a povestit la GSP live accidentarea care i-a încheiat prematur cariera
Ionuț Mazilu, 38 de ani, în prezent antrenor la juniorii lui Rapid, a povestit la GSP live accidentarea care i-a încheiat prematur cariera

Articol de GSP - Publicat marti, 13 octombrie 2020 12:32 / Actualizat marti, 13 octombrie 2020 13:49

Ionuț Mazilu, 38 de ani, în prezent antrenor la juniorii lui Rapid, a povestit la GSP live accidentarea care i-a încheiat prematur cariera.

În 2012, pe vremea când evolua la Arsenal Kiev în Ucraina, fostul atacant al echipei naționale a primit o lovitură în coloană într-un meci în care nici nu trebuia să evolueze. În timp, accidentarea s-a dovedit a fi fatală carierei de sportiv a lui Mazilu.

VIDEO Ionuț Mazilu: „Dacă lovitura era jumătate de centimetru mai la stânga, ajungeam în scaun cu rotile”

- Puțină lume a știut că tu ai avut o problemă serioasă, care se putea transforma într-o accidentare extrem de gravă. 
- Da... 

- Unde se întâmpla? 
- Eram la Arsenal Kiev și jucam în deplasare la Metalist Harkov. Antrenorul a spus că nu o să mă bage deloc, jucasem 110 minute în meciul anterior. M-a ținut pe banca de rezerve. Am avut 1-0 și am ținut de scor mult. În minutul 85, dominam și antrenorul m-a băgat, pentru că trebuia să țină cineva de minge. Am avut la un moment dat un balon degajat de un fundaș central, dintr-o zonă laterală. Am sărit să fac preluare pe piept, iar atunci un stoper de la Metalist mi-a sărit cu genunchiul în spate. 

- În ce zonă? 
- Exact în coloană. Mi-a fisurat două apofize. N-am simțit pe moment, deși mi s-a oprit puțin respirația. După un minut, două, am simțit că durerea se lasă pe picior. 

- O iritație nervoasă. 
- Da. Am ieșit de pe teren după 3-4 minute, nu mai puteam. Nu a fost o durere insuportabilă, inițial. Cu cât se răcea corpul, începea să mă doară. A doua zi, dimineață, am făcut un CT. 

- Ce ți-a spus medicul?
- Că aveam acele umerașe de la coloană fisurate. Mi-a spus că dacă era jumătate de centimetru mai la stânga lovitura, puteam ajunge în scaun cu rotile. Am avut și eu Dumnezeul meu. Am purtat un corset ulterior. 

- Puteai să te menții la un nivel fizic optim cu acel corset? 
- Nu, o lună am stat numai în pat, pentru a se suda. După 4-5 luni am început să fac din nou antrenamente, nu mai simțeam dureri, dar musculatura era atrofiată. 

- Când ai jucat primul meci? 
- După o lună de zile de la reînceperea pregătirii. Am jucat o paritd[, iar următoarea săptămân[ am făcut antrenament pe sintetic. A început să mă doară genunchiul. A doua zi, am făcut RMN, pentru că mi s-a umflat. Mi s-a spus că am o bucată de cartilaj ruptă. 

- A fost efectul perioadei de pauză? 
- Aici a fost marea problemă. Doctorii mi-au spus că acel cartilaj era rupt de multă vreme, poate 5 ani de zile. Dar având musculatura dezvoltată și fiind în tonus, nu am avut probleme. Am mers să mă operez și în 3-4 luni credeam că voi juca. Dar corpul meu nu a reacționat bine. 

- Ce a urmat? 
- Am făcut 6, 7 luni de recuperare, dar nu mai reușeam să revin. Când obosea musculatura, mă durea. După, 2-3 zile eram ok, dar la un moment dat nu mai puteam merge pe stradă. M-am mai operat o dată. Am făcut transplant de cartilaj. Atunci, medicul care m-a operat mi-a spus că-mi va fi greu să revin în fotbal. 

- De ce? 
- Pentru că recuperarea durează un an, iar dureri n-o să mai simt abia după doi ani. N-am mai reușit să revin. Încă aveam dureri. Am preferat să nu risc.

„După recuperare, am început să mă mai mișc. Mergeam pe sintetic cu Petre Marin, avem o echipă. Am forțat într-un fel piciorul celălalt și a trebuit să mă operez și la al doilea picior”
Ionuț Mazilu, la GSP Live

4 echipea bifat Mazilu de-a lungul carierei de jucător: Sportul Studențesc, Rapid, Dnipro și Arsenal Kiev

VIDEO Emisiunea integrală cu Ionuț Mazilu

Citește mai multe știri din emisiunea GSP Live:

Show în vestiar cu Eric: „A luat costumul președintelui, iar după îl imita pe Gigi Becali”

Verdict la GSP Live: „Deși nu m-a convocat, Victor Pițurcă e cel mai mare selecționer al României!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close