FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV // VIDEO Ionuț Negoiță, tentat de revenirea la Dinamo! Mărturisire într-un interviu GSP: „Ar fi o soluție, dar nu doar să punem bani și să decidă alții!” » Atac la noii șefi: „Salvatori!?”

Articol de , - Publicat vineri, 17 noiembrie 2023 21:50 / Actualizat vineri, 17 noiembrie 2023 22:20

Ionuț Negoiță a detaliat cum se vede Dinamo din postura de fost patron al clubului și ce impact mai are asupra oamenilor de afaceri. Totodată a explicat în ce condiții mai ia în calcul să revină în viitor în alb și roșu și și-a expus opinia despre actuala conducere a clubului

Ionuț Negoiță, 49 de ani, a cedat pachetul majoritar la Dinamo în vara 2020, iar după el a venit potopul! Clubul a încăput pe mâna managementului lui Pablo Cortacero și a acoliților săi, gruparea a trecut prin convulsii din care nici acum nu și-a revenit, iar sportiv situația e sinusoidală.

Cristi Borcea se laudă că a cucerit toate femeile pe care și le-a dorit, dar Valentina Pelinel l-a cumințit: „Tot ce mi-a plăcut ochiului... am mers”
RELAȚIE
Cristi Borcea se laudă că a cucerit toate femeile pe care și le-a dorit, dar Valentina Pelinel l-a cumințit: „Tot ce mi-a plăcut ochiului... am mers”

Ionuț Negoiță persiflează noua conducere a lui Dinamo

A fost rău și foarte rău, Dinamo retrogradând în mai 2022, a ieșit un pic soarele prin promovarea din primăvară, dar în prezent este din nou dezastru. În prima parte a interviului pentru GSP.ro, omul de afaceri și-a exprimat părerile sale despre situația actuală a "câinilor". 

Recunoaște că se mai uită la fotbal, mai mult cel internațional, mai puțin la Liga 1, dar a rămas cu ochii pe Dinamo.

- Domnule Negoiță, cum este viața dumneavoastră după momentul 2020, după Dinamo București?
- Este bine, este foarte bine. Mult neprevăzut, trăiri, ceea ce mă caracterizează. Îmi plac mizele, îmi place competiția. Dar până la un punct. Sunt foarte bine, mă bucur că am putut să-mi revin, să mă axez pe afacerile mele. Fotbalul îmi ocupa mult timp și resurse, abandonasem sau tratam superficial afacerile.

- Spre ce v-ați îndreptat atenția după Dinamo?
- Construiesc și fac dezvoltări imobiliar-rezidențiale de multă vreme, de 18 ani. Și când eram în fotbal făceam, dar nu acordam atât de multă atenție și timp. Mă ocup cu aceleași lucruri, dar le-am reinventat și le-am dus la un alt nivel, superior.

Ionuț Negoiță despre oferta avută de la CSA Steaua: „Am luat-o în glumă”

- Câte oferte ați avut de a reveni în fotbal după ce v-ați despărțit de Dinamo? Spuneați la un moment dat despre un interes, mai mult sau mai puțin deschis, de la CSA Steaua.
- Atunci a fost o discuție amicală, am luat-o în glumă, am un prieten care e foarte prins acolo. Dar nu s-a pus problema. Nu am avut așa..., n-am intrat în discuții cu prea mulți. Nu-mi amintesc să fi avut propuneri, dar nici n-am creat eu contextul.

- În acest moment, printr-o companie personală sponsorizați un club din Liga 1, FC Voluntari, din ce-am citit într-o declarație pentru Iamsport.
- Mai nou am devenit parteneri cu FC Voluntari, un fost coleg, Bogdan Bălănescu, este acolo. A avut el inițiativa, a pus întrebarea, a venit cu propunerea, nu a sunat rău, ca urmare am făcut acel parteneriat de imagine. Până la vară. Apoi, vedem.

- Cei de la Dinamo v-au bătut la ușă?
- N-am primit nicio solicitare, nu e nimic de acolo, nicio inițiativă, probabil, au completat spațiul alocat sponsorilor.

- Și nici cineva de la dumneavoastră (din companie) nu le-a solicitat?
- Nici! Nu ne-am băgat în seamă. Asta cu Voluntariul s-a întâmplat natural, întâmplător, am zis "de ce nu?".

Ionuț Negoiță, despre ceea ce a văzut acum la Dinamo: "Entuziasm pentru a juca, dar rezultatele sunt foarte slabe. Probabilitatea de a retrograda este mare"

- În ce relații mai sunteți cu Dinamo?
- Mă mai uit la câte un meci. În rest, n-am nicio relație.

- Logistic, echipa stă la Săftica, pe o chirie modică, de 1.000 de euro pe lună.
- Da, da. Avem și noi o zonă acolo, au și ei una, a noastră este mai modernă, stau acolo. Nu, nu, nu și-a manifestat intenția să cumpere toată partea de la Săftica.

- Spuneați că vă uitați la multe meciuri, ce-ați văzut la Dinamo?
- Am văzut entuziasm. Jucătorii își doresc să joace bine, mulți sunt tineri, crescuți din perioada când eram acolo. Văd și la alte echipe din România jucători ce-au fost la Dinamo în perioada mea. Pentru rezultate mai bune, trebuie jucători mai cu experiență la Dinamo. E o vorbă: mai ușor e să ajungi sus decât să te menții! Faptul că Dinamo a promovat, a fost extraordinar, dar ca să se mențină în Liga 1 e mai greu!

- Ziceați de entuziasm, poate e entuziasm până începe meciul, fiindcă Dinamo e împotmolită pe loc retrogradabil.
- Am zis că e entuziasm pentru a juca, rezultatele sunt foarte slabe. Probabilitatea de a retrograda este mare, dacă nu se face ceva la iarnă.

Cum ar putea ieși Dinamo din groapă: "Cinci-șase transferuri solide. În situația actuală, șansele sunt către zero"

- Vedeți Dinamo salvându-se de la retrogradare sau afundându-se mai rău?
- Mi-aș dori să se salveze, dar, în situația actuala, șansele sunt către zero. Dacă se petrec lucruri pozitive la iarnă și se face treabă serioasă, transferuri solide, 4-5-6 jucători, șansele de a se salva cresc. Sunt unele echipe care se vor duce natural, asta ar fi șansa. Dar trebuie să se întâmple ceva la Dinamo, pentru asta trebuie transferuri.

- Ar trebui schimbat antrenorul?
- Eu am o părere bună despre Burcă. Pare un antrenor bun. Dar trebuie să ai și cu ce. Nu prea are lot de nivel de Liga 1.

- Cum vi se pare lotul?
- Subțire, numeric și mai ales calitativ.

- Ar fi o dramă să retrogradeze?
- Mult spus. Ar fi păcat, da! Ar fi o dramă să retrogradeze și să fie privată de anumite fonduri, foarte importante. La ce se vede, nu pare că se bagă bani de undeva, în afară de drepturile TV și ceva de pe la suporteri. Ăia sunt banii. Nu pare că cineva a venit și cu bani de afară să cumpere niște acțiuni.

Ionuț Negoiță, despre actualii șefi ai lui Dinamo: "Nu știu să aibă un business solid, care să producă"

- Ce părere vă fac conducătorii clubului?
- N-am nicio părere. În fotbal, te uiți la rezultate. Iar rezultatul este consecința investițiilor făcute și a managementului. Rezultate n-am văzut, investiții nu... Management fără bani este complicat, aproape imposibil.

- Din ce știți din lumea business-ului, șefii lui Dinamo au potențial financiar să susțină un club de acest calibru?
- Nu știu să aibă un business solid care să genereze resurse financiare. Nu știu să fie bani, un business care să producă.

- Care ar fi șansa lui Dinamo, pe termen mediu și lung, să redevină o forță în România?
- Să vină niște oameni care au bani și să fie dispuși să investească. Altfel, nu va avea viață lungă.

Am înțeles că sunt persoane care vor să investească în fotbal, cu afaceri prospere. Dar la Dinamo e complicat, când cine bagă bani nu decide ce face cu banii lui. Dar sperăm să fie bine
Ionuț Negoiță

Ionuț Negoiță nu exclude să revină la Dinamo, ca acționar: "Ar fi 5-7-10 persoane interesate dacă ar exista o perspectivă"

- Noul stadion poate fi o posibilă salvare?
- Noul stadion ar genera o sursă de venit. Înțeleg că la Craiova stadionul generează în jur de un milion de euro, ceea ce nu e de neglijat. Generează entuziasm, ai identitate. Stadionul e important în ecuația asta. Care mai sunt noutățile cu stadionul?! Nu știu în ce măsură se poate face o asociere cu CS Dinamo.

- Toată lumea așteaptă noul stadion, dar Dinamo nu aduce foarte mulți spectatori pe Arena Națională, nu mai face sold out la "Arcul de Triumf", care e o arenă mică.
- Și nivelul echipei trebuie să crească, apoi suporterii vin cu drag la stadion când sunt rezultate. Vor să vadă că echipa favorită mai și câștigă, că și contează în competiție. Un stadion nou, propriu, va crea interes, investitori interesați, dacă găsește un cadru propice, rezonabil. Adică nu doar să punem bani și să decidă alții! Adică niște loje elegante, am fi destul de mulți oameni de afaceri dinamoviști... Cu loje închiriate sau cu cote mai mici sau mai mari de acțiuni, ca să facem parte dintr-o poveste. Ar fi o soluție, ar conta.

15.000 de euroeste suma minimă calculată de șefii actuali ai clubului la ”pierderi”, indiferent că Dinamo joacă pe Arena Națională sau la stadionul ”Arcul de Triumf”

- Vă gândiți să faceți din nou parte din "povestea Dinamo" în viitor? Ca acționar.
- Nu exclud! Nu exclud. Dar măcar să înceapă lucrările la stadion. Ar fi 5-7-10 persoane interesate dacă ar exista o perspectivă. Dar așa... Nu există o casă proprie. La noul stadion poți avea loja ta, câteva zeci de mii de euro, să fie pentru Dinamo, mergi când vrei sau o dai prietenilor. Se reconstituie un club de oameni care se întâlnesc.

Ionuț Negoiță persiflează noua conducere a clubului: "Salvatori, în ce sens? Dacă Dinamo retrogradează, ce salvatori mai sunt?"

- Cu acționarii ați interacționat vreun moment, față în față?
- Nu. Sunt și ocupat, nu i-am căutat, nu m-au căutat, eu consider că fiecare trebuie să aibă liniște să-și implementeze viziunea când preia frâiele clubului.

6.820 de spectatoriau fost prezenți pe Arena Națională la ultimul meci de acasă al ”câinilor”, cu Poli Iași (0-0)

- Ei au spus în momentul sosirii la Dinamo, și ulterior, că sunt salvatorii lui Dinamo.
- Salvatori? În ce sens? Dacă Dinamo retrogradează acum, ce salvatori mai sunt? Mai e și ieșitul din insolvență, problemă care n-a fost rezolvată. Plus întreținerea clubului.

- Jucătorii lui Dinamo spun că tricoul echipei este unul greu. Managementul unui brand ca Dinamo este greu?
- Mai nou pare că suporterii s-au resemnat, au renunțat. Nu mai sunt atât de vocali, de "răi". Dinamo a avut mereu suporteri cu pretenții, care au creat presiune. Probabil, și-au dat seama că n-au pe cine pune presiune. Când ai un nume cu greutate, știi cui să-i ceri. Dar când nu știi de unde și cum...

- Cum se vede Dinamo din afară? Pare clubul cu cele mai multe convulsii.
- E cel mai greu club din România. Convulsii? Sunt firești. Și presiunea, uneori, exagerată a suporterilor a îndepărtat persoane ce au vrut să investească în fotbal. Dar și clubul fără suporteri sau cu fani moi nu are farmec! Dinamo e un club interesant!

- Ce feed-back aveți de la suporteri când vă mai întâlniți cu ei?
- Mai întâlnesc cu suporteri ai lui Dinamo care zic că poate mă întorc. E firesc, pe undeva. Îmi pare rău de suporterii lui Dinamo. Eu mi-am dorit să dau o soluție clubului și să fac ceva. Parțial, s-a întâmplat. Păcat că Dinamo nu-și mai găsește calea.

Bucuria unui titlu intern pentru Dinamo? Da, de ce nu?! Dinamo, dacă va avea un stadion, se poate întâmpla ca la Rapid, să vină oameni cu bani, să facă treabă bună. În fotbal, dacă ai bani și un management bun, se pot întâmpla lucruri bune de la un an la altul
Ionuț Negoiță

1,3 milioane de euroeste suma aproximativă de achitat în contul datoriilor clubului, conform planului de reorganizare modificat

Citește și alte știri:

EXCLUSIV Gică Mihali, despre Dinamo: „Lotul nu e sub Oțelul sau Petrolul!” » Unde vede marile probleme: „Nu au reflexe, sunt întârziați”

Dinamo, „lovită” în Marca: „Cum a pus piciorul în România, a realizat că totul a fost o minciună!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
istet10
istet10  •  19 Noiembrie 2023, 21:31
Postat de Trotsky pe 19 Noiembrie 2023, 12:25

Nu prea (mai) esti istet ... unde am scris ca ar fi ilegal????

Si atunci care ar fi problema? Tot ce-i legal e previzibil.

Trotsky
Trotsky  •  19 Noiembrie 2023, 12:25
Postat de istet10 pe 19 Noiembrie 2023, 00:16

De ce nu? Ce este ilegal in ce a facut?

Nu prea (mai) esti istet ... unde am scris ca ar fi ilegal????

istet10
istet10  •  19 Noiembrie 2023, 00:16
Postat de Trotsky pe 18 Noiembrie 2023, 11:41

și l-a aruncat in brațele lui Cortacero ... mersi ... faimosul decalog promis suporterilor = ZERO, altfel se reconstituie varianta la Voluntari. Daca era asa mare dinamovist de ce si-a "tras" 1/2 din Săftica? Aud????

De ce nu? Ce este ilegal in ce a facut?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează