FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

Ce s-a întâmplat azi în procesul în care Ionuț Negoiță a acuzat de bancrută frauduloasă

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 aprilie 2022 13:37 / Actualizat miercuri, 13 aprilie 2022 14:04

Azi, la Curtea de Apel București, a avut loc un nou termen în în dosarul de bancrută frauduloasă în care este inculpat fostul finanțator al lui Dinamo, Ionuț Negoiță.

Continuă emoțiile pentru Dinamo și omul de afaceri în cazul de bancrută. După ședința de azi, judecătorii nu au ajuns la niciun verdict.

Uhrin l-a băgat în ședință! Tânăra speranță a lui Dinamo e acuzată că refuză cu greu o șaorma cu de toate și ia cluburile de noapte la rând
DINAMO
Uhrin l-a băgat în ședință! Tânăra speranță a lui Dinamo e acuzată că refuză cu greu o șaorma cu de toate și ia cluburile de noapte la rând

Amânare în procesul lui Ionuț Negoiță

Ca și la precedentele două termene, de pe 20 ianuarie și 16 februarie, magistrații au amânat sentința. O decizie ar putea veni peste 7 zile, pe 20 aprilie, când are loc un nou termen.

Ce s-a întâmplat azi în procesul în care Ionuț Negoiță a acuzat de bancrută frauduloasă

De ce este acuzat Ionuț Negoiță

  • Dosarul în care este inculpat Ionuț Negoiță priveşte ieşirea din insolvenţă a clubului Dinamo (în 2015) a fost înaintat către justiție la finalul anului 2017.
  • Între mai 2014 şi septembrie 2015, Dinamo a trecut prin procesul de insolvenţă, ceea ce a redus datoriile clubului de la aproximativ 17.500.000 de euro la 4,48% din sumă.
  • Statul avea de recuperat în jur de 5,5 milioane de euro, însă s-a ales cu doar 5,94% din sumă, chiar dacă a contestat decizia.
  • „La fond, procurorul a luat un expert contabil. Într-un dosar de insolvență, cum era cel al lui Dinamo, ar fi trebuit să solicite un expert practician în insolvență. S-a apelat la Curtea Supremă de Justiție. La prima expertiză făcută de acesta a ieșit prejudiciu zero. Parchetul a mai solicitat o expertiză, se așteaptă să fie și aceasta gata. Expertul a transmis de la bun început că va oferi rezultatele în iunie-iulie 2021”, spuneau sursele GSP  în martie 2021.

Ce riscă Dinamo

Recent, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu explica la Radio Dinamo1948 care pot fi repercusiunile asupra clubului Dinamo, dacă Ionuț Negoiță va fi găsit vinovat. 

„Există o parte cunoscută și o parte necunoscută a lucrurilor. Știm cu câți bani s-a înscris Regia Parcurilor și cu cât s-au înscris cei de la Poli Timișoara, aceste entități fiind constituite în parte civilă în procesul penal.  Sumele respective sunt înscrise la masa credală sub condiție suspensivă (n.r. - care oprește punerea în execuție a unei dispoziții, a unei prevederi), dacă va avea loc condamnarea, vor veni la masa credală. Vorbim de o sumă de 6 milioane de lei. Dacă nu va exista o condamnare, aceste sume vor fi șterse din tabelul de creditori.

Nu știu ce se poate întâmpla, văzând și făcând în funcție de rezultatul de acolo, vom vedea și vom reacționa și noi”, a spus în trecut administratorul judiciar al clubului.

VIDEO Balthazar Pierret, după primele luni la Dinamo: „Am fost surprins de fanii pe care îi are Dinamo”

Citește și: 

Veste uriașă pentru Dinamo » Când se va face predarea stadionului către CNI

Cum vede Uhrin meciul cu CS Mioveni: „Pentru mine, orice partidă e decisivă. Poate fi ultima”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
boierasul
boierasul  •  13 Aprilie 2022, 16:39

Va fi găsit nevinovat și trecut pe lista de sponsori la viitoarea campanie electorala)))

Vezi toate comentariile (1)
Comentează