FOTBAL  »  Superliga  »  JUCĂTORI

VIDEO Fostul campion din Liga 1 le oferă un sfat prețios tinerilor fotbaliști români: „Hai să vedem adevărul! Trebuie să înțeleagă asta”

Ionuț Rada
Ionuț Rada

Articol de - Publicat joi, 05 mai 2022 15:48 / Actualizat joi, 05 mai 2022 16:33

Ionuț Rada (39 de ani), fost jucător la echipe precum Rapid, FCSB și CFR Cluj, campion alături de ardeleni în 2012, le oferă un sfat important tinerilor fotbaliști români: „Să se educe”. 

- Este vreun fotbalist din Liga 1 care să-ți placă în mod deosebit?
- Eu mă uit în primul rând la cei tineri. Pentru că mi-au plăcut întotdeauna. Mă pun în pielea lor, știu ce înseamnă să treci de la juniori sau echipa a doua la prima. Clar, îmi plac Octavian Popescu, Petrila, Baiaram, Ianis Stoica, Rareș Ilie, astea sunt doar câteva nume.

Unde vrea FCSB să evolueze cu FC Voluntari: „Doar pe acest stadion suntem de acord!”
FC VOLUNTARI - FCSB
Unde vrea FCSB să evolueze cu FC Voluntari: „Doar pe acest stadion suntem de acord!”

Ionuț Rada: „Educați-vă! Uitați-vă ce a făcut Florinel Coman!”

- Ce ar trebui să facă să nu se piardă?
- Să se educe. Nu neapărat să meargă să învețe din nou limba română sau să meargă iar la școală. E clar că cine nu a terminat studiile, ar putea să o mai facă. Ore și timp în programul unui fotbalist există, hai să vedem adevărul! 

Să se educe, adică să înțeleagă care e rolul lui ca sportiv și să se cunoască pe el și corpul său. Să aleagă care va fi drumul lui. Să înțeleagă că trebuie să facă sacrificii, că trebuie să asculte. Să înțeleagă că nu se poate mulțumi cu puțin. 

Par lucruri mici, pare ușor, dar când va pricepe asta exact se va transforma. Toată lumea vorbește acum de Florinel Coman, un jucător cu un potențial enorm, dar care, neavând o educație sportivă, a avut parte de accidentări, de critici, de evoluții slabe, iar el pierde cel mai mult.

- Crezi că s-a pierdut Florinel Coman?
- Încă nu e timpul pierdut, e un jucător tânăr, 23-24 de ani, nu poți spune că i s-a terminat cariera. Eu zic așa: s-o ia ca pe o accidentare gravă, după recuperare, trebuie s-o ia de la zero, fizic, tactic, mental. Potențial are, sunt jucători puțini ca el, cu astfel de calități, doar că are nevoie de educație sportivă și de ajutor. Trebuie să ceară ajutorul, asta nu înseamnă că e slab. 

Un patron nu are răbdare, nu prea are cum. Nu poate sta după Florinel Coman, vine un Octavian Popescu sau un altul, nimeni nu așteaptă pe nimeni în viață. Mereu vine altul mai bun, iar atenția care era asupra ta se îndreaptă asupra noului jucător.

- Ionuț Rada

12 echipea bifat Ionuț Rada în cariera sa: U Craiova, Rocar, Rapid, FC Național, Steaua, CS Otopeni, Al Nasr, CFR Cluj, Karlsruher, Bari, Andria și Sănătatea Cluj

Citește și alte articole:

Programul penultimei etape din Liga 1 » CFR Cluj, avantajată!

Finul Pandele, ajutor pentru Becali în lupta la titlu » Unde se poate juca FC Voluntari - FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează