FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ionuț Stroe, declarații INCENDIARE despre stadionul „Arcul de Triumf”: „PSD a creat în mod fals un conflict, a fost o discuție poluată politic”

Stadionul „Arcul de Triumf” e obiect de dispută între FCSB și oamenii din fruntea rugby-ului. Sursă foto: CNI +21   FOTO
Stadionul „Arcul de Triumf” e obiect de dispută între FCSB și oamenii din fruntea rugby-ului. Sursă foto: CNI

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 mai 2020 10:58

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit în această dimineață despre stadionul „Arcul de Triumf”, care e obiect de dispută între FCSB, clubul lui Gigi Becali și Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby. 

  • Context: Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a transmis că nu se poate juca fotbalul pe noua arenă ca urmare a modului în care este proiectată;
  • Senatul a votat o propunere legislativă prin care administrarea Stadionului „Arcul de Triumf" trece la finalul lucrărilor de modernizare de la Ministerului Tineretului şi Sportului la Federaţia Română de Rugby
  • Gigi Becali dorește ca echipa lui, FCSB, să joace pe acest stadion

„Atât timp cât în această țară legile sunt respectate, baza «Arcul de Triumf» va fi deschisă tuturor sporturilor după inaugurare, cu scopul de a deservi interesului public. Nu există exclusivități pe bani publici. Evident, naționala de rugby va putea considera această arenă drept «acasă». Ei pot utiliza arena fără probleme. 

Dar acolo s-au investit zeci de milioane de euro, e un stadion care va avea mai multe facilități decât înainte. Rațiunea construirii acestui stadion a avut legătură cu EURO 2020. Se vor desfășura aici multe evenimente importante. Vor fi evenimente culturale, meciuri din competițiile europene, așa cum se întâmplă și în Europa. 

Din păcate, această discuție legată de arena «Arcul de Triumf” a fost poluată politic de PSD. Au inițiat o lege prin care să anuleze și să transfere dreptul de administrare al Statului către o Federație. PSD a creat în mod fals un conflict între iubitorii de rugby și iubitorii de alte sporturi”, a declarat Ionuț Stroe, la Pro X. 

Alin Petrache: „Terenul nu poate fi folosit pentru fotbal”

„Lățimea terenului este de 80 de metri. Din ce am reținut, UEFA stipulează clar ca lățimea trebuie să fie 68 de metri pentru categoriile 3 si 4. Pe lateral nu sunt tribune sau garduri, sunt pereți de beton. FIFA și UEFA cer, de asemenea, ca pe margine să fie 10 metri liberi, unde se afla suprafața de protecție, banca tehnică și așa mai departe. Se ajunge astfel la 88 metri, prin urmare din aceasta cauza, din pacate, terenul nu va putea fi folosit pt meciuri oficiale de fotbal. 

În cazul rugbyului, prevederile sunt diferite si sa nu uitam ca nu există bancă de rezerve, jucătorii stand în tribună. Pe acest teren se pot face antrenamente, aceasta fiind și una din premisele demarării construcției noii arene, dar nu a fost niciodată vorba despre desfășurarea unor meciuri oficiale de fotbal”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, conform Prosport. 

Răzvan Burleanu a intervenit

Răzvan Burleanu, șeful FRF, l-a contrazis pe Alin Petrache. „Federaţia Română de Fotbal precizează că terenul de la stadionul «Arcul de Triumf» îndeplineşte condiţiile de organizare a meciurilor de fotbal, conform caietului de sarcini aferent unui stadion de categoria UEFA IV.  Stadionul face parte din programul EURO 2020, precum şi din proiectul EURO 2021 la Under 19, turneu pe care România îl va organiza în vara viitoare”, a declarat președintele Federației pentru Mediafax.

FOTO. Stadiul lucrărilor la cele trei arene bucureștene: 

FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
FOTO: Compania Națională de Investiții
+17 FOTO

VIDEO. Imagini de la Arcul de Triumf. Ionuț Stroe: "Acestea o să fie stadionul cu cea mai mare căutare! Toți vor vrea să joace aici"

Stadionul „Arcul de Triumf”, caracteristici: 

  • Capacitate: 8.207 locuri
  • lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii (99%)
  • lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii (85%)
  • lucrări execuție învelitoare acoperiș tribune (30%)
  • lucrări arhitectură și instalații (18%)
  • montaj scaune public general (20%)

Citește și alte știri despre FCSB: 

Fotbalistul care a luat 3 titluri cu FCSB și dezvăluie: „Am refuzat Sampdoria pentru a juca aici”

Veste bună pentru Bogdan Vintilă » Un fotbalist important a revenit la antrenamentele lui FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (16)
2964764060229270
Benedic Gabriel Duck  •  24 Mai 2020, 16:06

Dar tu,bai liga a patra ce stadion ti-ai construit vre-odata,sau mai corect,ai construit vre-odata ceva?????Asa cum vad eu si cum ti-am mai zis habar n-ai de nimic din nimic.Ministrul asta de doi lei de la un partid de doi lei incearca si el sa faca si sa dreaga cate ceva ,dar sefii lui de la pnl nu-l prea lasa.Armata si Petrache si Olguta si altii ca ei cred ca a fi administrator inseamna a fi proprietar.Toti nenorocitii,inclusiv tu ,trebuie sa pricepeti ca ceea ce e din bani publici,poate fi folosit de ORI CINE ARE BANI SI PLATESTE...

ipse
ipse  •  24 Mai 2020, 13:37
Postat de cpt.ahab pe 24 Mai 2020, 13:32

Faci multă gargară pe aici, insignifiantule! Pe găunoși ca tine se sprijină orice regim stupid!

Din acel regim stupid faci parte tu si cei ca si tine, copii, rude si apropiatii ai fostilor nomenclaturisti comunisti, care ati votat ciuma rosie la greu timp de 30 de ani! Noroc ca sunteti pe cale de disparitie!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  24 Mai 2020, 13:32
Postat de ipse pe 24 Mai 2020, 12:58

*** se regasesc in partidul cumei rosii, PSD, mai precis in cei care au pus mana pe putere dupa decembrie '89 si se regasesc in esaloanele 2, 3 si 4 ale fostului partid comunist.

Faci multă gargară pe aici, insignifiantule! Pe găunoși ca tine se sprijină orice regim stupid!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează