FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV // VIDEO Fostul mare jucător al Stelei șterge pe jos cu strategia lui Becali: „Nicio filozofie! I-a bulversat pe jucători”

Foto: Raed Krishan (GSP)
Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de , - Publicat miercuri, 31 mai 2023 13:40 / Actualizat miercuri, 31 mai 2023 15:20

Iosif Rotariu (60 de ani), fost mare internațional și jucător la Steaua, a analizat într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor eșecul celor de la FCSB în lupta la titlu și motivul pentru care roș-albaștrii nu au mai ieșit campioni de 8 ani.

Rotariu consideră că principalul motiv pentru care FCSB nu reușește să mai câștige titlul din 2015 este faptul că la echipă nu există o filozofie de joc și a transferurilor. Acesta îi recomandă lui Gigi Becali să nu mai cumpere fotbaliști din Liga 1, ci să investească în internaționali străini valoroși.

Nume important pentru banca CFR-ului: a câștigat campionatul în acest sezon și a fost propus în Gruia!
CFR CLUJ
Nume important pentru banca CFR-ului: a câștigat campionatul în acest sezon și a fost propus în Gruia!

VIDEO Iosif Rotariu: „FCSB nu are o filozofie”

- FCSB, un nou titlu pierdut. Echipa s-a abonat la locul 2, de 8 ani nu au mai reușit să câștige campionatul. 
- Nu cred că e un titlu pierdut, e un titlu câștigat de Farul. Au dominat tot campionatul, au meritat să-l câștige. Nu l-a pierdut FCSB. Ei au venit foarte bine de pe un loc în care nimeni nu-i mai dădea nicio șansă. Ei de câțiva ani de zile nu au o filozofie de joc, nu au o filozofie a transferurilor de jucători. Vin 2-3 jucători pe același post, nu aduc jucători pe posturile unde au ei nevoie. Atunci se creează o bulversare a fotbaliștilor, pentru că sunt trecuți pe mai multe poziții. Nu au o identitate de joc, de aia nu câștigă campionatul. Le va fi foarte greu în acest ritm, fără o filozofie să câștige campionatul. 

- Ați spus că nu face transferuri după o anumită logică, dar Gigi Becali a anunțat din nou investiții masive la echipă. 
- El investește foarte mult, dar investițiile nu sunt corecte. Investește foarte mult, dar nu în jucători valoroși. Sunt niște investiții fără acoperire. Sunt anumite posturi cheie la FCSB unde echipa are nevoie de jucători de valoare. 
Dacă tot dai 1 milion de euro sau mai mult pe un jucător, trebuie să aduci un jucător care joacă în străinătate, care are jocuri în echipa națională, să-i oferi un salariu bun și acesta cu siguranță îți va aduce un plus în echipă. Nu să transferi jucători din campionatul intern pentru că aceștia au o limită de valoare și de exprimare. 

- Pe ce posturi cheie are FCSB nevoie de jucători? 
- În primul rând la zona centrală, la fundașii centrali. E Tamm, care a plecat. A fost cel mai bun jucător al lor, nu știu care a fost motivul plecării. Un jucător cu experiență, care a jucat la echipa națională și aducea un plus de valoare. Acolo e postul-cheie la FCSB. Plus un jucător de bandă dreaptă. Sorescu nu e fundaș, el provine din mai multe posturi. Deocamdată el nu și-a găsit postul. Mai e Vali Crețu care am înțeles că a reziliat și el. 

Iosif Rotariu: „FCSB are nevoie de un fundaș central, un fundaș dreapta, un mijlocaș și un atacant”

- Vali Crețu tocmai și-a prelungit contractul... 
- Da? E o soluție foarte bună pentru ei. Într-adevăr are și anumite lucruri negative, dar în general e un jucător foarte bun. La ora actuală este unul dintre cei mai buni jucători pe postul de fundaș dreapta din România. Mai au nevoie de un mijlocaș central cu experiență și valoare lângă Darius Olaru și cred că ar trebui pe lângă Compagno dacă rămâne să mai aducă un vârf de atac, un golgeter dintr-un alt campionat, unul în care a avut rezultate. Asta îi trebuie lui FCSB. 

- Contează că rămâne Charalambous la echipă? Ținând cont de implicarea lui Gigi Becali... 
- Gigi Becali se va implica tot timpul pentru că sunt banii lui. Pe undeva are dreptate, consultările cred că sunt la toate nivelurile, probabil mai puțin la Hagi, unde Gică hotărăște absolut totul și se văd rezultatele. Dar el o face pentru că provine dintr-un mare jucător de fotbal, știe ce vrea. 
Dar atâta timp cât patronul nu vine din mediul fotbalului, nu are cum să  învețe fotbal de la televizor sau din altă parte. Trebuie să ai o persoană de încredere lângă tine care a jucat fotbal și știe despre ce e vorba. 

- Revenind la Charalambous... 
- Oricine va veni la FCSB, și dacă a rămas domnul Charalambous care a fost jucător de fotbal, trebuie să înțeleagă că trebuie să se consulte cu patronul. Cu cât înțelege mai mult și mai bine și de ce îi argumentează de ce a trebuie să vină un jucător sau trebuie să plece altul, cu atât lucrurile vor fi mai bune. Indiferent ce antrenor va veni la FCSB, va tebui să se consulte cu Gigi Becali.

VIDEO Iosif Rotariu anunță hegemonia celor de la Farul: „Va domina campionatul o perioadă bună de timp”

Citește și alte știri din Liga 1: 

Despărțire oficială de Universitatea Craiova: au lăsat să plece fostul campion al României
CSU CRAIOVA
Despărțire oficială de Universitatea Craiova: au lăsat să plece fostul campion al României
Adrian Mititelu a recunoscut » Doi antrenori din Liga 1, pe lista lui FCU Craiova: „Îmi place mult de ei”
FCU Craiova
Adrian Mititelu a recunoscut » Doi antrenori din Liga 1, pe lista lui FCU Craiova: „Îmi place mult de ei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
dacia_berlina
dacia_berlina  •  31 Mai 2023, 16:22

Asa mi se parea si mie ca Tamm ar mai fi putut duce un sezon; 31-32 de ani ca fundas central nu e mult; e de nationala, nu prea s-a accidentat, a fost cel mai bun fundas de la Fcsb sezonul asta, salariu mic. Dar, are pacatul ca a fost adus de Stoica, nu de Becali. Am mari dubii ca cine vine va juca la fel ca Tamm in primele 10 meciuri.

Liogol7
Liogol7  •  31 Mai 2023, 16:01
Postat de gazistu pe 31 Mai 2023, 15:37

Dece nu isi ia dl Rotariu, o echipa sa ne arete ce filozofii ar trebui sa faca altii? CA asa din fotoliu, si eu ii pot da lui Ancelloti si Pep ce ar trebui sa faca ...

Domnul Rotariu răspunde ce îl întreabă ziaristul, nu isi da cu părerea aiurea. Critica-l pe ziarist, dacă consideri ca Dl. Rotariu este un neica- nimeni și ca ție ar fi trebuit să-ți ia interviu...

je__
je__  •  31 Mai 2023, 15:52

Roti, ***? Ce treaba are branza cu filozofia?!?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează