FOTBAL  »  Superliga  »  DELEGARE

EXCLUSIV Primul „scurtcircuit” înainte de CFR Cluj - FCSB » Arbitrează prietenul lui Balaj!

Articol de , , - Publicat marti, 12 aprilie 2022 16:46 / Actualizat marti, 12 aprilie 2022 17:52

Istvan Kovacs, unul dintre cei mai buni amici ai președintelui celor de la Cluj, dar și unul dintre cei mai buni arbitri români ai momentului a fost delegat de CCA să conducă derby-ul de titlu, CFR-FCSB.

  • CFR Cluj – FCSB se joacă duminică de la 20:30. Meciul va fi liveTEXT, video și foto pe GSP.ro și în direct pe LookSport, Orange Sport și DigiSport

CFR Cluj - FCSB se va juca în Gruia, iar miza acestui meci este una uriașă. Clujenii vin după un eșec în ultima secundă cu Universitatea Craiova, 2-3, iar FCSB după o victorie la scor cu FC Voluntari, 4-0.

9 greșeli mari de arbitrajare Istvan Kovacs în actualul sezon din Liga 1, cu care se clasează în spatele lui Marcel Bârsan, Horia Mladinovici, Radu Petrescu și Andrei Chivulete

Cum meciul este unul cu o încărcătură extrem de mare și poate tranșa sau relansa lupta la titlu, Comisia Centrală a Arbitrilor, condusă de grecul Kyros Vassaras, a delegat la acest joc unul dintre arbitrii de top din România. Pe Istvan Kovacs!

Kovacs este arbitrul cu cele mai multe meciuri conduse în actualul sezonul, a bifat deja 20, ajungând la un total în Liga 1 în întreaga carieră de 308 meciuri. Jucătorii celor două echipe trebuie să fie prudenți, întrucât „centralul” din Carei e cunoscut pentru fermitatea sa, el arătând cele mai multe cartonașe roșii în actualul sezon, șase, dar și cele mai multe lovituri de la 11 metri, opt!

FCSB acuză jocuri de culise în Liga 1: „Nouă ne-au rupt picioarele, cu CFR Cluj au jucat lejer și spuneau «Ia-o și dă gol!»”
FCSB
FCSB acuză jocuri de culise în Liga 1: „Nouă ne-au rupt picioarele, cu CFR Cluj au jucat lejer și spuneau «Ia-o și dă gol!»”

Alegerea grecului din fruntea comisiei e extrem de interesantă și din alt punct de vedere. El nu a ținut cont de relația de prietenie pe care Istvan Kovacs o are cu președintele celor de la CFR Cluj, Cristi Balaj! Cei doi vorbeau extrem de des la telefon și se întâlneau frecvent până ca Balaj să accepte rolul de conducător în Gruia. Kovacs a avut mereu numai cuvinte de laudă la adresa lui Cristi, pe care îl consideră unul dintre mentorii săi.

Primul „scurtcircuit” înainte de CFR Cluj - FCSB » Arbitrează prietenul lui Balaj!
Salut prietenos între Cristi Balaj și Istvan Kovacs

Cristi Balaj a fost un arbitru foarte valoros al României. A ieşit în evidenţă prin corectitudinea lui faţă de toţi cei care erau în jurul lui. Aici vorbesc de conducători, de arbitri, de toată lumea. El ştie foarte bine că am rămas în relaţii cum am fost înainte, dar în acest moment ocupă o funcţie, iar această funcţie nu ne permite să avem contact direct. Nu îşi permite nici el şi nu îmi permit nici eu să ne stricăm cariera pentru o prietenie.

- Istvan Kovacs, pentru Orange Sport

14 ani,8 luni și 3 zile au trecut de la debutul oficial al lui Istvan Kovas în Liga 1. Acesta a condus meciul Poli Timișoara - Pandurii 3-1, pe 11 august 2007

CFR l-a avut de 34 de ori, doar două înfrângeri!

În actualul sezon de Liga 1, Kovacs a mai condus un singur meci al „feroviarilor”, 2-0 în deplasarea cu FCU Craiova. În total, arbitrul are 34 de jocuri ale CFR-ului conduse: 20 de victorii, 12 remize și doar două înfrângeri! Un procentaj imens de puncte câștigate de clujeni cu Kovacs la „centru”: 70,58%! 

De partea cealaltă, Kovacs a mai „fluierat-o” pe FCSB de patru ori în actualul sezon: în victoriile cu CSU Craiova (4-1), Dinamo (6-0) și Rapid (3-1), dar și în egalul cu FCU Craiova (2-2). În total, 41 de jocuri: 20 de victorii, 9 remize și 12 înfrângeri, un procentaj de puncte câștigate de 56%. 

Primul „scurtcircuit” înainte de CFR Cluj - FCSB » Arbitrează prietenul lui Balaj!
Istvan Kovacs, la centru într-un derby Rapid - FCSB / Sursă foto: Imago Images

„Nu trebuie delegat la meciurile de play-off!”

Vechi client al lui Gigi Becali, Kovacs n-a scăpat nici după FCSB - FCU Craiova 2-2, când în minutul 90 nu a dat penalty pentru FCSB, după faultul lui Diallo asupra lui Dumiter.

„Au fost patru încălcări clare și nu a dat «galben». Mi-a dat de înțeles că nu vrea să-și strice reputația, pentru că e arbitru mare Kovacs. Dacă nu dă ceva, la el nu există că n-a dat că nu știe. E problema că el nu trebuie delegat la meciurile din play-off. Da, simt o atitudine ostilă din partea lui. Îl văd agitat. El e băiat deștept și atunci nu spune pe față. I s-a întunecat mintea, e posibil să fi fost ceva mai consistent, o discuție mai consistentă, probabil”, a tunat Becali la Pro Arena, după meci.

N-a fost primul atac al patronului. În trecut, acesta a mai avut câteva derapaje: „Kovacs are mintea întunecată de draci! Nu recunoaște când greșește. Nici prostie nu e, e minte întunecată”; „O mizerie de om! Să stea acasă la el, pe acolo, prin Ungaria”.

Trebuie să vorbim și despre arbitraj. Dacă îți dă un arbitru precum Kovacs, care spune «Lasă, bă, de ce să îi dau galben? Să las pe CFR să joace tare». Nu mă tem de el. Nu mai sunt blaturi cu arbitrii, dar există simpatii.

- Gigi Becali, patron FCSB

Deciziile eronate ale lui Kovacs contra FCSB

Sezonul 2021-2022

  • FCSB - Dinamo 6-0 » în minutul 54 nu l-a eliminat pe Sorescu, care l-a lovit cu cotul în gât pe V. Gheorghe
  • FCSB - Dinamo 6-0 » în minutul 70 nu l-a eliminat pe Răuță, care trebuia să încaseze al doilea «galben», după un fault asupra lui Keșeru
  • FCSB - FCU Craiova 2-2 » în minutul 90 nu a dat penalty pentru FCSB, după faultul lui Diallo asupra lui Dumiter

Sezonul 2020-2021

  • CFR Cluj - FCSB 2-0 » în minutul 2 nu a acordat lovitură de la 11 metri pentru FCSB, după un henț făcut de Camora
  • Viitorul - FCSB 2-2 » în minutul 8 nu a dictat penalty pentru FCSB, după hențul făcut de Dussaut
  • CSU Craiova - FCSB 2-0 » în minutul 6 nu a dictat lovitură de la 11 metri pentru FCSB, după intrarea lui Bancu asupra lui Ad. Niță

Singurul arbitru cu nota zero în Gazetă

Delegarea lui Kovacs nu pică deloc bine în tabăra vicecampioanei. „Centralul” din Carei e unul care a greșit mai de fiecare dată împotriva roș-albaștrilor. Cel mai vechi și mai de impact scandal provocat de Kovacs a fost în urmă cu 7 ani. La meciul ASA Tg. Mureș - FCSB 1-0, a avut o manieră pro gazde, comițând multe erori doar anti-FCSB.

Inclusiv faptul că nu l-a eliminat pe Gabi Mureșan, care i-a spart fața lui Rusescu și i-a provocat o accidentare oribilă. Atunci a primit nota zero din partea GSP, dar și o suspendare-record, nu mai puțin de 4 luni. Încă o dovadă că a avut un arbitraj tendențios la acel meci e faptul că CCA nu l-a mai delegat la niciun meci al FCSB-ului vreme de mai bine de 2 ani după evenimentele de la Tg. Mureș. Ulterior a fost acuzat violent de Gigi Becali, care a insinuat că Istvan e un arbitru de casă al CFR-ului.

Înaintea fiecărui joc analizez cele două echipe, sistemul de joc, jucătorii-cheie, reacția echipei după ce marchează sau primește un gol, vizionez partidele anterioare ale echipelor. Iar pe plan fizic, rutina obișnuită de antrenamente săptămânale.

Îmi doresc să ajung la Campionatul Mondial din Qatar, dar știu că este o luptă acerbă între arbitrii din Europa. Eu voi face tot ce depinde de mine și la final cei din comisia de arbitri FIFA vor decide dacă merit convocarea sau nu.

- Istvan Kovacs, arbitru, pentru frf.ro

Dezvăluire colosală făcută de Adrian Porumboiu: "Înainte de meci, Istvan Kovacs fusese acasă la Lupescu, care era cu Oțelul lui Dorinel!"

CITEȘTE ȘI:

Experimentul Bucșaru e încheiat » Urziceni - Roșiori, meci de Liga 4 cu țuică, suporteri toropiți de soare și bilete de pariuri
LIGA 4 » FC URZICENI
Experimentul Bucșaru e încheiat » Urziceni - Roșiori, meci de Liga 4 cu țuică, suporteri toropiți de soare și bilete de pariuri
„Am informații că prizezi cocaină!” » Discuția secretă purtată de Mourinho cu Adi Mutu, cu scurt timp înaintea scandalului de dopaj de la Chelsea: „De acolo avea informațiile”
CHELSEA
„Am informații că prizezi cocaină!” » Discuția secretă purtată de Mourinho cu Adi Mutu, cu scurt timp înaintea scandalului de dopaj de la Chelsea: „De acolo avea informațiile”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (114)
dodo001
dodo001  •  13 Aprilie 2022, 18:12

Asa au facut cu Istvan Kovacs si inaintea meciului cu Dinamo, l-au mentionat cu decizii impotriva Fcsb, ca omul a venit montat sa nu dea o decizie impotriva acestora. Meciul s-a incheiat cu 6-0 pentru Fcsb iarDinamo a fost ingalbenita, chiar si cu om eliminat. Asa și acum, ii tot cauta nod in papura lui Itsvan Kovacs, sa aibe o tenta impotriva CFR. S-ar putea sa aibe o surpriza, ca arbitrul sa arbitreze precum arbitreaza in Europa , fara tavaleala si *** de lovituri libere

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabortelevizor
gabortelevizor  •  13 Aprilie 2022, 11:46
Postat de liviuemil pe 12 Aprilie 2022, 19:35

Chiar nu se poate face nimic cu arbitrul asta??? Ca sa nu zic altfel. Totul este politic in tara aia.

"in tara aia."mdaaa...in tara aia...chiar totul e politic...transferuri ilagale de terenuri...valize...pârnăhescu la greu...au trecut vremurile cu "bricheta" şi "bredpit" coane...

paolo15
paolo15  •  13 Aprilie 2022, 08:10
Postat de fcsarbitrii pe 12 Aprilie 2022, 21:13

e vorba de acelasi lup care e paznic la miorele,prostache?pai e si normal ca lupul nu vrea steaua in liga1 si hidra isi face datoria la frf,mapn-care nu a facut vreun demers ca sa poata promova steaua in liga1 cat si la cca ce sa mai comentam cand sandel bricheta stie ce are de facut?pana si statistica gsp a aratat care e echipa arbitrilor din liga1,nu stiu cine-i lps,poate e vorba de legatura pipereano-stefan(justin).

Neam de oropstiti...

Vezi toate comentariile (114)
Comentează