FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRI

Istvan Kovacs s-a decis ce vrea să facă după ce termină cu arbitrajul

Istvan Kovacs, foto: Imago +44   FOTO
Istvan Kovacs, foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 19:09 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 19:50

„Centralul” Istvan Kovacs, aseară la centru în Inter - Atletico 1-0, s-a înscris la cursurile UEFA Certificate in Football Management – Players’ Edition, un program dedicat jucătorilor și arbitrilor care vor să se pregătească pentru pasul următor în carieră.

La ora actuală cel mai bun „central” din Liga 1, Istvan Kovacs se pregătește deja pentru viața de după arbitraj. Într-un interviu publicat pe site-ul FRF, el a dezvăluit că s-a înscris la cursurile UEFA Certificate in Football Management – Players’ Edition. Un program dedicat jucătorilor și arbitrilor care intenționează să se pregătească pentru următorul pas în carieră: managementul fotbalului.

Arbitrul Istvan Kovacs și iubita lui, Denisa Fazakas (foto: Cristi Preda/GSP)
Arbitrul Istvan Kovacs și iubita lui, Denisa Fazakas (foto: Cristi Preda/GSP)
Arbitrul Istvan Kovacs și iubita lui, Denisa Fazakas (foto: Cristi Preda/GSP)
Arbitrul Istvan Kovacs și iubita lui, Denisa Fazakas
Arbitrul Istvan Kovacs și iubita lui, Denisa Fazakas
+40 FOTO

Istvan Kovacs: „Vreau să rămân în fotbal”

„Chiar dacă lucrez în fotbal, nu îmi dau seama tot timpul de tot ce presupune organizarea acestui fenomen. De multe ori te raportezi la ce vede și lumea din exterior.

Ultimul transfer de la Dinamo, gata de debut » Ce număr va purta Edgar Ié
DINAMO
Ultimul transfer de la Dinamo, gata de debut » Ce număr va purta Edgar Ié

Dar studiind îți dai seama cât de complexă este administrarea fotbalului și în câte zone trebuie să se uite pentru a putea dezvolta fotbalul. Zone la care nici nu mă gândeam să existe.

Sunt persoane dedicate care trebuie să țină legătura cu fiecare stakeholder, Am auzit în urmă cu 3 ani despre curs, m-am gândit că odată ce îmi termin activitatea în arbitraj vreau să rămân în fotbal. Vreau să învăț lucruri noi despre management, asta aș vrea să fac după ce îmi închei cariera în arbitraj.

Am găsit acest curs ideal pentru ce îmi doresc pe viitor. Nu știi ce îți aduce viitorul, dar aici putem schimba opinii diferite și ne putem dezvolta mai rapid. E expertiză benefică din alte zone în activitatea fiecăruia", este citat Kovacs pe site-ul FRF.

La programul amintit participă și Ștefania Vătafu, mijlocaș la Anderlecht și jucătoare cu peste 100 de selecții la naționala feminină a României.

Istvan Kovacs tocmai a arbitrat Inter - Atletico, în Ligă

Istvan Kovacs a fost delegat marți la meciul Inter - Atletico Madrid (1-0), din prima manșă a „optimilor” Ligii Campionilor, și a avut o prestație ok. Publicația italiană CalcioMercato a descris arbitrajul lui Kovacs drept „aproape impecabil, însă pătat de o decizie care ar fi putut schimba evoluția meciului și răsturna manșa retur în favoarea nerazzurrilor”.

Jurnaliștii din Peninsulă s-au referit la faza din minutul 82 în care Stefan Savic a văzut cartonașul galben. Muntenegreanul l-a ținut pe Lautaro Martinez pentru a bloca contraatacul gazdelor, Kovacs a fluierat faultul. Nervos, Savic a gesticulat în direcția arbitrului român, astfel că acesta a scos cartonașul galben din buzunar.

Avertismentul nu l-a liniștit pe apărătorul lui Atletico, care a continuat să vocifereze, chiar să-l înjure pe Kovacs: „Să te ***”. Kovacs a mers să-l mustre, iar Axel Witsel a simțit pericolul unui al doilea „galben”, motiv pentru care a intervenit între Savic și arbitru. Până la urmă, Kovacs l-a iertat pe jucătorul lui Atletico.

VIDEO. Istvan Kovacs, la Gala Sportului Românesc: "România va trece de grupe la Euro"

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Mai puteți citi:

Adrian Mutu se bate pentru titlu în premieră ca antrenor : „Mă gândesc la «the big picture»”. Ce țel suprem și-a fixat

S-a terminat ședința de 3 ore de la Universitatea Craiova » Anunțul lui Rotaru: „Momentul ZERO pentru echipă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
doar..titi
doar..titi  •  22 Februarie 2024, 10:58

dap, se angajeaza la franari -simplu nu??!! nu-i nevoie de UN articol!!!

Berbatov
Berbatov  •  21 Februarie 2024, 22:37

Istvan Kovacs a decis, nu s-a decis, in limba noastră a decide nu e verb reflexiv.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează