FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Adrian Mutu se bate pentru titlu în premieră ca antrenor : „Mă gândesc la «the big picture»”. Ce țel suprem și-a fixat

Adrian Mutu (foto: Cristi Preda)
Adrian Mutu (foto: Cristi Preda)

Articol de - Publicat miercuri, 21 februarie 2024 14:39 / Actualizat miercuri, 21 februarie 2024 23:11

Adrian Mutu, 45 de ani, antrenorul lui CFR Cluj, a explicat într-un interviu acordat GSP.ro care sunt planurile sale imediate în Gruia și ce obiectiv și-a setat în meseria lui.

Adrian Mutu, 45 de ani, a preluat CFR Cluj de o lună, după mandatul lui Andrea Mandorlini și după ce „Briliantul" a pus punct experienței la Neftchi Baku, în Azerbaidjan.

După ce le-a pregătit pe Al Wahda U20, FC Voluntari, FCU Craiova, Rapid, Neftchi Baku, după ce a fost în staff-ul administrativ al FRF și în cel al lui Dinamo, fostul internațional se luptă în premieră, ca antrenor, pentru titlul de campion.

10puncte sunt acum între CFR Cluj și FCSB, ardelenii fiind pe locul al 3-lea în clasament. Echipa lui Mutu este la 3 puncte de Rapid

Adrian Mutu are peste 100 de meciuri în prima divizie ca antrenor: „Vreau trofee și să-mi pun amprenta asupra unor fotbaliști”

"Briliantul" a început munca la "feroviari" pe 24 ianuarie, a adunat trei victorii, cu Voluntari, cu Petrolul și cu FCU Craiova, a pierdut meciul cu giuleștenii. Așa cum a explicat într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor este de părere că remiza albă înregistrată între U Cluj și FCSB a relansat campionatul.

Adrian Mutu se teme de Dinamo, înaintea meciului direct: „Mi-ar fi plăcut să o întâlnesc când nu era în formă”
CFR CLUJ
Adrian Mutu se teme de Dinamo, înaintea meciului direct: „Mi-ar fi plăcut să o întâlnesc când nu era în formă”

La 45 de ani, Mutu a depășit borna de 100 de meciuri ca antrenor la nivelul primei divizii. Dar de-abia în acest mandat, la CFR Cluj, se bate cu adevărat pentru titlu. A mai făcut-o în 2017 ca director general la Dinamo, când echipa lui Cosmin Contra a încheiat sezonul pe locul 3.

„Nu mai sunt la început, am peste o sută de meciuri ca antrenor, știați asta? Îmi doresc să câștig trofee și nu vreau să dau nume, să pun titluri în ziare, vreau să formez jucători, să-mi pun amprenta asupra unor fotbaliști care să devină importanți pentru România.

E un job diferit, chiar dacă e fotbal (n.red. - meseria de antrenor). Trebuie să manageriezi un grup de 25 de jucători, trebuie să te gândești la «the big picture» (n.r. - imaginea de ansamblu), apoi să fiu foarte atent la detalii.

E o muncă ce îți ocupă mult timp. Fotbalistul vine, se antrenează, apoi pleacă acasă. Cei profesioniști au grijă, ceilalți poate au alte... Trebuie să fii pasionat, să-ți placă meseria", a declarat Adrian pentru GSP.ro.

104meciuri are Adrian Mutu ca antrenor în Superliga, 128 în total, cu cele de la selecționata U21

Adrian Mutu despre tipul de fotbalist preferat: „Să stea în grup, să respecte strategia, să fie altruist"

Mutu a explicat care sunt fotbaliștii pe care îi apreciază ca jucători. Fostul "bad boy" din fotbalul internațional nu este interesat de ceea ce fac elevii săi în viața privată. În schimb, de când au ajuns la stadion, antrenament sau meciuri, trebuie să se subordoneze echipei/clubului.

Tocmai de aceea, deunăzi, vedetele Tachtsidis și El-Kaddouri au luat amendă fiindcă au încasat prea ușor niște cartonașe galbene la meci!

„Fiecare vestiar are greutatea lui. Nu poți compara. Sunt lucruri care nu mă deranjează. Îmi plac jucătorii cu personalitate, aș vrea să am mereu astfel de fotbaliști, vreau să arate acest lucru pe teren.

Motivația trebuie, sunt 3 puncte la orice meci, indiferent că e derby sau contra unei formații din partea de jos a clasamentului. Cred că jucătorii mei își dau seama că Dinamo trece printr-o perioadă bună și e un adversar periculos.

Nu am nicio treabă cu fotbalistul atât timp cât demonstrează pe teren! Apreciez pe cel muncitor, da, însă sunt multe tipuri de jucători. Important este să stea în grup, să respecte strategia mea ca antrenor, să fie altruist, echipa e mai important ca «single»-ul, determinat și să aibă dorința de a câștiga mereu", a reacționat Adrian Mutu.

CFR prin ADN te obligă, e o echipă care a câștigat titluri și care aspiră în fiecare sezon la trofee. E o presiune constructivă care mă menține motivat, concentrat și cu chef de muncă

Dan Petrescu a făcut o treabă extraordinară aici, este un ciclu frumos, dar un ciclu care s-a terminat, plin de trofee, plin de lucruri frumoase, inclusiv pentru noi, românii, pentru că ne-a reprezentat și în Europa. Eu încerc să continuăm acest spirit și să formăm o nouă echipă, să fim din ce în ce mai buni

Adrian Mutu, antrenor CFR Cluj

35de goluri a marcat Mutu la echipa națională, în 77 de selecții, fiind golgheterul all-time, alături de Gheorghe Hagi

PETROLUL - CFR CLUJ. Atmosferă frumoasă la revenirea lui Mutu la Ploiești

Citești și alte știri:

VIDEO Cel mai optimist dintre jucătorii FCSB: „Lupta nu e cu Rapid sau cu CFR, este cu noi!”+ „Dacă vom face asta cred că vom cuceri campionatul”

VIDEO Liderul lui U Cluj nu o vede bine pe FCSB: „Va avea probleme. E «groasă» să joci în Giulești” » Alex Chipciu a analizat candidatele la titlu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
mihai_capraru
mihai_capraru  •  21 Februarie 2024, 20:00

Lasa-ne, Mutule. Ai fost mare fotbalist, puteai ajunge si mai mare fara droguri si curwasarie, dar ca antrenor esti la genunchiul broastei. Singura speranta sa piarda oile titlul e Rapidul. Daca vreodata vei face performanta din postura asta, vin si imi torn cenusa in cap. S-a dovedit mai mereu ca un fost mare fotbalist nu a fost niciodata un mare antrenor, cu cateva exceptii. Dupa mine, esti ca Maradona. Sper sa nu sfarsesti ca el...

iar_locul_doi
iar_locul_doi  •  21 Februarie 2024, 19:44

Bafta dupa meciul cu dinamo !! Sa iesi campion !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează