FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - SEPSI 2-1

FOTO Istvan Kovacs, gafe în serie cu o lună înainte de Mondial » 3 erori majore și în CFR Cluj - Sepsi!

Istvan Kovacs // FOTO: Imago +15   FOTO
Istvan Kovacs // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 18 octombrie 2022 15:24 / Actualizat marti, 18 octombrie 2022 15:54

Istvan Kovacs (38 de ani), cel mai bine cotat arbitru al României, a avut o prestație extrem de slabă în meciul dintre CFR Cluj și Sepsi, 2-1.

Arbitrul delegat la Mondialul din Qatar a greșit din nou flagrant, după ce în meciul dintre Leverkusen și Porto (0-3), din Champions League, a fost salvat de VAR.

Dioszegi nu dă vina doar pe Kovacs pentru decizia eronată din CFR - Sepsi: „Dacă mai există legături între arbitri și club, degeaba facem fotbal”
CFR CLUJ - SEPSI 2-1
Dioszegi nu dă vina doar pe Kovacs pentru decizia eronată din CFR - Sepsi: „Dacă mai există legături între arbitri și club, degeaba facem fotbal”

Istvan Kovacs, serie de greșeli în CFR Cluj - Sepsi. Nici VAR-ul nu l-a mai salvat!

În partida jucată la Cluj, centralul din Carei a judecat greșit 3 faze extrem de importante, în care ar fi trebuit să acorde 3 cartonașe roșii.

1. Minutul 6: Aganovic, iertat de eliminare

  • În minutul 6, Adnan Aganovic a fost iertat de eliminare. Jucătorul lui Sepsi a preluat greșit, iar Cephas Malele i-a furat mingea. Aganovic l-a blocat pe vârful lui CFR Cluj punându-i mână în piept și a văzut doar cartonaș galben.
  • De ce ar fi trebuit roșu? Atacantul clujenilor scăpa singur spre poarta lui Sepsi, iar în jurul lui mai erau alți doi coechipieri. În plus, duelul nu a fost pentru minge, singura intenție a lui Aganovic fiind doar aceea de a-l bloca pe Malele.
+11 FOTO

2. Minutul 29. Malele a scăpat de „roșu” după ce a lovit cu cotul

  • În minutul 29, Cephas Malele (28 de ani) a avut prim-planul în duelul cu Andres Dumitrescu (21 de ani). În tentativa de a proteja mingea, atacantul „feroviarilor” a dus brațul în spate și l-a lovit violent pe apărător.
  • Istvan Kovacs a dictat inițial doar fault. După ce a văzut că arcada lui Dumitrescu sângerează, a scos din buzunar cartonașul galben
  • „Îi sparge... Zici că suntem la judo. De ce să-i dea doar «galben» când ai dovada, sângele, la fața locului?! E de «roșu»!  La VAR cine e? Florin Andrei? Vrei ca Florin Andrei (n.r- arbitrul VAR) să îi spună lui Istvan Kovacs ceva?”, a spus Ion Crăciunescu, la emisiunea „Fotbal Club”, de la DigiSport.
+11 FOTO

3. Minutul 64. S-a făcut că nu vede gestul violent al lui Deac

  • În minutul 64, la 1-1, Ciprian Deac a văzut doar cartonaș galben după un gest violent, într-un duel cu Mark Tamas. Fundașul lui Sepsi a intrat prin alunecare și a respins o minge, iar Deac a sărit și a aterizat cu talpa fix pe burta adversarului.
  • Kovacs a oprit jocul, a dictat fault în atac și i-a dat doar galben jucătorului de la CFR. Decizia corectă ar fi fost eliminarea lui Deac. 
+11 FOTO

În Liga Campionilor, pe Kovacs l-a salvat arbitrajul video

Cu o lună înainte de CM 2022, Istvan Kovacs a făcut trei greșeli majore la Leverkusen - Porto (0-3).

„Aproape totul salvat de VAR. Istvan Kovacs poate să-i fie recunoscător experimentatului Paolo Valeri, care i-a corectat greșeli importante. Bakker nu a simulat, din contră, era faultat de penalty. Schick a deviat mingea cu brațul, un henț mai dificil de observat, iar lovirea lui Galeno, înainte de 2-0, a fost în interiorul careului. Un stil de arbitraj nu întotdeauna înțeles”, a comentat O Jogo. 

„Două contacte ușoare au fost suficiente pentru ca arbitrul să dicteze două lovituri de pedeapsă în favoarea adversarilor”, a conchis Bild, care a analizat și fază cu fază. 

  • Minutul 14. Bakker, lovit peste picioare în careu de Uribe chiar în fața „centralului”. „Ce a făcut Kovacs? I-a arătat galben lui Bakker, a văzut simulare. Bakker s-a înfuriat, nu-i venea să creadă. Atunci a intervenit arbitrul video. Românul a revăzut faza pe monitor și a întors decizia. Penalty”. Portarul lui Porto, Diogo Costa, a respins mingea lui Demirbay. 
  • Minutul 35. „Adli a înscris din șapte metri, dar imaginile pe slow motion au dovedit că Schick a deviat balonul cu brațul. Cu ajutorul VAR, Kovacs a anulat reușita pentru henț. Era și ofsaid, apropo!”. 
  • Minutul 53. „Kovacs a dat întâi lovitură liberă de la marginea careului după ce Adli l-a lovit pe Galeno. Arbitrul video a trecut peste el. Picioarele lui atacantului de la Porto erau în suprafața de pedeapsă”. 
     

Pedepsit 6 etape după FCU Craiova - CSU Craiova

Istvan Kovacs a avut o perioadă de 6 etape în care nu a fost delegat ca central, după prestația slabă din FCU Craiova - CSU Craiova (1-2), din etapa a 4-a din Liga 1.

Ce a făcut Kovacs atunci?

  • Istvan Kovacs nu a observat faultul lui Van Durmen la Jovan Markovic și a lăsat jocul să continue. După câteva zeci de secunde, „centralul” din Carei a fost chemat la marginea terenului, unde a revăzut faza și a acordat lovitură de la 11 metri. 
  • Ulterior, Kovacs a mai acordat un penalty pentru CSU Craiova, în minutul 45+1. Hanca a executat o lovitură liberă, mingea l-a lovit pe Bahassa, arbitrul a considerat că a fost henț și a arătat punctul cu VAR. Hanca a transformat lovitura de pedeapsă fără emoții, primul său gol în tricoul alb-albastru. Reluările au arătat însă că „centralul” nu a luat decizia corectă. 

VIDEO Golul care a decis CFR Cluj - Sepsi

Citește și: 

Start în prestigioasa Anchetă a Gazetei Sporturilor! Votează-ți preferații din cele 4 categorii

Sepsi atacă arbitrajul cu CFR Cluj: „Suntem la box? Haideți să ne urcăm în ring!” + Cum arată Dumitrescu după meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (32)
albusibiu
albusibiu  •  19 Octombrie 2022, 10:01

Ma bucur ca adaugati si faza din minutul 6. De aia am vazut ca Digisport nu s-a harnicit sa vorbeasca. Pentru ei nu exista. Deci o eliminare in minutul 6 contra lui Sepsi. Rezolva oare jocul? Evident, se putea da eliminare si pentru Malele, dar la Deac, sa am iertare. Cum si de ce? Deac tocmai ca incearca sa-si protejeze adversarul, sare peste el si nici nu face un gest de a lovi, de a calca apasat. In alunecare fundasul advers intra pe sub el. Unde si cum trebuia sa calce Deac, din viteza? Trebuia oare sa accepte contactul, sa nu sara, sa-si rupa piciorul? Galben este chiar o masura prea aspra. Ne vaitam ca nu facem fata in Europa. Pai uitati-va in campionatele europene si vedeti ce contacte sunt si cum sunt judecate. La noi ne vaitam ca niste balerine din orice. Apropo, vreo analiza despre fotbal si nu despre arbitraje, pe cand? Ca zici ca avem campionat national de arbitraj, nu de fotbal.

1_0_1_0_reloaded
1_0_1_0_reloaded  •  19 Octombrie 2022, 08:27

Piști Kovacs este un arbitru mediocru spre slab, cu o aroganță și un narcisism ieșite din comun, ranchiunos și găunos. De cele mai multe ori arbitrează cu compensații și se poticnește la deciziile importante. Nu e nici pe departe așa cum l-a zugrăvit media noastră. M-aș bucura să nu-l mai avem la meciuri deloc. Să meargă să se facă de rahao doar în UCL.

sile007
sile007  •  19 Octombrie 2022, 01:47
Postat de guimaraes1.0 pe 18 Octombrie 2022, 22:06

Precum tudor si argaseala.

Pe mana lui Tudor Steaua a pierdut un campionat, pe mana lui Tudor, Balas, Kovacs, Coltescu etc cfr a *** 7!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează