FOTBAL  »  Superliga  »  ASA - PETROLUL 1-0

Iubire bilingvă » Fie că vorbesc româneşte sau ungureşte, suporterii Mureşului trăiesc un moment istoric pentru ei

Articol de - Publicat duminica, 17 mai 2015 00:00

Cei 7.000 de spectatori de aseară s-au bucurat simplu de faptul că sînt implicaţi în lupta pentru titlu.

ASA Tîrgu Mureş este iubită în două limbi. Prin cîntecele clubului, prin scandările fanilor, prin limba vorbită de simpatizanţii formaţiei ce vrea să facă surpriza mileniului în fotbalul românesc.

Românii şi maghiari merg umăr lîngă umăr spre stadionul Trans-Sil, majoritatea pe jos, fiindcă locurile de parcare sînt mai greu de găsit decît în centrul Capitalei.

Se vede clar că trăiesc un moment la care nu se aşteptau, de aceea vocabularul microbistului din Tîrgu Mureş conţine puţine insulte la adresa rivalului de moment şi speranţa că se poate atinge visul.

Peste calea ferată, te izbeşte un miros de iarbă proaspăt udă de ploaia ce-a căzut pînă la autogolul lui Toşca sub Tîmpa. Miile de mureşeni nu resimt presiune dublei lui Rusescu, ci doar se bucură de prezent.

Mulţi au lăsat nunţile şi botezurile de pe la restaurante şi-au amînat traseul "Nopţii Muzeelor", au venit să trăiască visul.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (25)
bukkosibarna
bukkosibarna  •  19 Mai 2015, 05:05

Hai Tg-mures Hai ASA !! Hajrá Marosvásárhely !!

zanna.bianca
zanna.bianca  •  17 Mai 2015, 14:54

Forza........ Steaua campioana....!

cpt.ahab
cpt.ahab  •  17 Mai 2015, 11:31
Postat de tonyys pe 17 Mai 2015, 11:20

la zecile de mii care-si dadeau in cap - ma refer la unguri si romani din "minunatul" tg mures...bine articolul asta e facut doar ca sa ridice in slavi tg mures...cam la fel era si in perioada 2008-2012 cu cfr - ce minunat era totul acolo iar arpi si muri intre timp furau cat puteau cam la fel e si acum.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează