FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

EXCLUSIV „Evadare” ca în filme a unui fost dinamovist » Și-a abandonat echipa pe aeroport: „Am renunțat la tot și am fugit”

Iulian Tameș a povestit episodul plecării din Rusia. FOTO: Guliver/Getty Images
Iulian Tameș a povestit episodul plecării din Rusia. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat duminica, 21 martie 2021 11:49 / Actualizat duminica, 21 martie 2021 17:43

Iulian Tameș (42 de ani), fost jucător la Dinamo și la echipa națională, a dezvăluit la GSP Live un episod mai puțin știut din cariera sa.

În 2005, talentatul mijlocaș ajunsese în Rusia, la Alania Vladikavkaz, însă sfârșitul acelei experiențe a fost unul nebănuit.

Îndepărtatul Vladikavkaz nu a fost deloc pe placul lui Iulian Tameș. Fostul dinamovist nu s-a adaptat în Rusia și a ales o metodă spectaculoasă de a „evada” de la Alania. Aflat pe aeroport, unde trebuia să meargă alături de echipă într-o deplasare, Tameș a schimbat terminalul, și-a lăsat baltă colegii și a revenit definitiv în România. A fost prima și ultima experiență a lui Tameș în străinătate.

Iulian Tameș: „Am renunțat la tot și am fugit. Regret că am procedat așa”

„Am fost bine primit în Rusia, dar am plecat repede. Am fugit, mai degrabă. Nu m-am adaptat, nu mi-a plăcut foarte mult și am plecat. Am stat cam vreo cinci luni acolo și nu am fost plătit decât o lună. Am fugit, am plecat fără știrea lor. Mi-au zis apoi să mă întorc, dar n-am vrut s-o mai fac, am renunțat la tot! 

Regret acum că am fugit. Acesta este cuvântul. Plecasem cu echipa în deplasare, dar eu am plecat spre alt terminal unde aveam avion spre casă. Îmi pare foarte rău că am făcut acea alegere, cred că aveam foarte mult de câștigat dacă rămâneam. Din păcate, așa am gândit atunci”, a povestit Tameș, la GSP Live. 

Triplu campion cu Dinamo, Tameș a prins și echipa națională

Iulian Tameș a ajuns la Alania Vladikavkaz în 2005, în perioada în care era impresariat de firma fraților Becali. Fostul mijlocaș a început fotbalul la Dinamo și a mai jucat pentru Rocar, ARO Câmpulung, FC Național, FC Argeș, Poli Timișoara, FC Brașov, SCM Pitești, Atletic Bradu și Unirea Bascov. Tameș are și 5 selecții în tricoul primei reprezentative.

EXCLUSIV „Evadare” ca în filme a unui fost dinamovist » Și-a abandonat echipa pe aeroport: „Am renunțat la tot și am fugit”
Iulian Tameș

3 titluriși 5 Cupe ale României a strâns Tameș alături de Dinamo

11 goluriîn 52 de meciuri a reușit Iulian Tameș la FC Argeș, pentru care a evoluat între 2007 și 2010

Vezi și alte știri din intervenția lui Iulian Tameș la GSP Live:

EXCLUSIV „Mă doare, cred că se ajunge la faliment!” » Apariție rară în spațiul public, un triplu campion cu Dinamo a discutat în premieră despre dezastrul din club

EXCLUSIV D'ale carnavalului la Dinamo » Mărturia incredibilă a jucătorului care a dat clubul în judecată: „Nu vă vine să credeți! Mă judecam cu Badea, dar banii mi i-a plătit Negoiță”

VIDEO Nici Becali, nici Porumboiu, nici Borcea! Un fost mare talent din Liga 1 surprinde: „El a fost cel mai bun patron! A fost singurul club unde n-am avut întârzieri”

VIDEO Decizia care i-a schimbat destinul lui Cătălin Hîldan: „I-a spus lui Țălnar că mai vrea să joace 15 minute” » Mărturisire dureroasă a unui fost jucător de la Dinamo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează